"Advokaternas Advokat" – Agnes Hammarstrand arbetar online!

"Advokaternas Advokat"

Agnes Hammarstrand är specialist inom dataskydd/GDPR, e-handel, konsumenträtt, marknadsrätt, IoT och molntjänster. År 2019 blev hon utsedd till ”Årets Justitia” för sitt arbete för jämställdhet i advokatkåren och två år i rad (2018 och 2019) blev hon framröstad till ”Advokaternas Advokat”.

Agnes arbetar för Delphi – en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom de flesta av affärsjuridikens områden. De har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

Agnes Hammarstrand.

Berätta Agnes, hur har din resa sett ut till att bli partner i företaget Delphi?

Jag tog min master från en tvärvetenskaplig utbildning på Chalmers efter juristprogrammet, sen började jag jobba på en annan stor affärsjuridisk byrå och nu har jag varit på Delphi i fem år.

Vad har varit din största utmaning som partner?

Helt klart coronakrisen! I våras försvann en stor del av vårt jobb i mitt team över en natt och ingen visste vad som skulle hända. Det var väldigt utmanande.

Hur mycket har din arbetsmiljö förändrats sen du började din karriär med tanke på digitaliseringen?

Jättemycket. När jag började hade jag inte mail i mobilen, nu är allt digitalt och jag har delvis arbetat hemifrån sedan krisen började. Arbetet är mer flexibelt vilket är superbra nu när jag har barn och kan anpassa mina tider. Jag kan jobba varifrån och lite när som helst.

Det nya normala – Att arbeta online!

Har du rest mycket i din roll som advokat? Isåfall, hur skiljer sig yrket och sederna i de olika länderna?

Jag har rest en del i jobbet, men oftast kan mycket skötas lokalt via mail och telefon. En stor skillnad är att det är lättare att bli advokat/jurist oavsett uppväxt i Sverige. I många länder måste du ha superrika föräldrar för att ha råd att studera till jurist. I Italien förväntades en nyexad jurist arbeta gratis i ett par år (utan studiemedel) tills man klarade advokatexamen. Fruktansvärt. Då blir man extra tacksam över att bo i Sverige och över alla möjligheter som finns här. I många andra länder hade jag aldrig varit där jag är idag.

Och självklart måste vi fråga om din absoluta drömresa!

Bröllopsresan till Maldiverna var helt underbar! Men att vara på Danmarks nordvästra stränder med barnen är inte fel det heller. Sedan älskar jag vatten och äventyrsland – det är alltid ett säkert kort för alla i familjen!

Vill du boka en bonusresa för poäng eller pengar? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag - vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg