Air Canada inför gratis öl, vin och snacks i inrikes ekonomiklass

Air Canada höjer passagerarupplevelsen rejält, precis i tid för sommarens högsäsong.

Air Canada förbättrar ekonomiklassupplevelsen

Air Canada har nyligen infört gratis öl, vin och snacks i ekonomiklass på inrikes- och transborderflygningar. Detta gäller från och med den 5 juni 2024 och är för närvarande en tidsbegränsad åtgärd som kommer att pågå fram till slutet av 2024. Förändringen gäller endast inrikes- och transborderflygningar, medan flyg till Mexiko och Karibien fortsätter att erbjuda dessa artiklar till försäljning.

Tidigare erbjöd Air Canada endast gratis alkoholfria drycker i ekonomiklass, medan alkohol och snacks fanns tillgängliga för köp. På långdistansflygningar har Air Canada erbjudit gratis öl, vin och måltider.

Så, vilka gratis drycker och snacks kan resenärer förvänta sig på Air Canada?

  • Gratis öl inkluderar Hop Valley, Creemore Springs Premium Lager, Molson Canadian och Coors Light.
  • Gratis vin inkluderar två franska viner från Paul Mas.
  • Gratis snacks inkluderar söta och salta alternativ, som smöriga örtpretzels från TWIGZ och Leclerc’s Célébration Cookie.

För de som vill ha spritdrycker finns dessa tillgängliga för köp för endast $5 (CAD). Alternativen inkluderar Baileys Original Irish Cream, Canadian Club rye, Bacardi Superior rom, Bombay Sapphire gin, Smirnoff vodka, Tromba Tequila Blanco och Campari.

Här är vad Scott O’Leary, Air Canadas vice VD för lojalitet och produkt, säger om denna utveckling:

"Vi är glada att fortsätta höja ekonomiupplevelsen i Nordamerika, och vi är stolta över att lyfta fram kanadensiska märken med denna noggrant utvalda uppsättning av gratis snacks och drycker, lagom till sommarresorna. Detta bygger på vår senaste branschledande mat- och dryckesuppgradering för att göra resor bättre för alla kunder, inklusive 100+ nya roterande säsongsrecept."

Förutom de kostnadsfria erbjudandena är det värt att särskilt nämna Air Canada Bistro, som är flygbolagets köp ombord-meny. Flygbolaget säljer riktigt bra mat, inklusive några av de huvudrätter som finns i affärsklass. Många skulle önska att fler amerikanska flygbolag hade en så imponerande köp ombord-meny.

Passagerare på Air Canadas inrikesflyg kan förvänta sig öl, vin och snacks kostnadsfritt i ekonomiklass i sommar.

Anledningen Bakom Air Canadas Nya Policy

De flesta flygbolag gör betydande investeringar i passagerarupplevelsen i premiumkabiner, eftersom det är där de ser störst avkastning på dessa investeringar. Särskilt i Amerika är det sällsynt att se flygbolag investera i ekonomiklasser på detta sätt, särskilt när det gäller mjukvaruprodukter.

Det är svårt att föreställa sig att amerikanska flygbolag som American, Delta eller United skulle erbjuda gratis öl och vin i inrikes ekonomiklass. Så vad är Air Canadas incitament att genomföra denna förändring, särskilt eftersom Star Alliance-flygbolaget är Kanadas enda verkliga globala flygbolag?

Porter Airlines har vuxit snabbt i Kanada och konkurrerar alltmer direkt med Air Canada. Medan Porter historiskt har flugit Bombardier Q400, har flygbolaget lagt till Embraer E195-E2 till sin flotta, som används på inrikes- och transborderflygningar.

En av de saker som gör Porter Airlines unikt är att flygbolaget erbjuder gratis öl, vin och snacks till alla passagerare (i riktiga glas, dessutom). Det är ganska tydligt att detta är ett konkurrenssvar från Air Canadas sida.

Air Canada.

Slutsats

För resten av 2024 kommer Air Canada att erbjuda gratis öl, vin och snacks på alla inrikes- och transborderflygningar. Detta är en fantastisk förändring som passagerarna kommer att uppskatta. Det är tydligt att detta är ett konkurrenssvar på Porter Airlines, som konkurrerar med Air Canada på fler marknader. Det är alltid trevligt när konsumenterna gynnas.

Våra senaste inlägg