Air New Zealand introducerar nytt Business Class-säte

I juni 2022 presenterade Air New Zealand detaljerna kring sitt nya Business Class-koncept, efter att ha antytt detta under ett par år. Även om Air New Zealand planerar att förnya alla kabiner på sina Boeing 787-flygplan, inklusive den nyskapande Skynest, kommer detta inlägg att fokusera specifikt på Business Class.

Air New Zealands nya Business Premier-säten

Senare under 2024 kommer Air New Zealand att introducera nya Business Premier-säten på sina Boeing 787-flygplan. Beroende på konfigurationen kommer flygplanen att ha antingen 42 eller 22 sådana säten. Sätena kommer att vara arrangerade i en 1-2-1 konfiguration i herringbone-stil, vilket innebär att alla säten är vända mot mittgången. De kommer att vara 20,5 tum breda och kan fällas ut till 80,25 tum långa flatbäddar. Dessutom kommer sätena att vara utrustade med 24 tums personliga TV-skärmar, USB-A, USB-C och AC-uttag samt bluetooth-ljud. Business Premier-sätena kommer inte att ha dörrar men kommer att utrustas med en skärm för ökad privatliv.

Air New Zealand Business Premier.

Air New Zealands nya Business Premier Luxe-säten

Utöver det nya Business Premier-konceptet introducerar Air New Zealand även Business Premier Luxe-säten, som kan ses som en premiumversion av Business Class. Dessa säten kommer att erbjuda mer utrymme, en ottoman och en privat dörr. Traybordet kommer att vara större, och det kommer att vara möjligt att äta tillsammans med en annan passagerare.

Business Premier Luxe är en privat svit med dörrar. Denna är belägen på första raden i kabinen.

När kommer Air New Zealand att installera sin nya Business Class?

Air New Zealand förväntas introducera sin första Boeing 787 med nya kabiner senare under 2024, troligtvis omkring oktober. Målet är att alla 787:or ska ha den nya kabinen installerad senast 2026. Det är dock värt att notera att Air New Zealand inte planerar att installera denna produkt på sina Boeing 777.

Vår syn på Air New Zealands nya Business Class

Air New Zealand har verkligen behov av en ny Business Class-produkt, då deras nuvarande erbjudande är föråldrat. Det nya Business Premier-konceptet ser lovande ut, men kanske inte banbrytande. Business Premier Luxe däremot, representerar en större förändring med sina dörrar och ottomaner. Det återstår att se hur prissättningen för dessa nya produkter kommer att se ut.

Sammanfattning

Air New Zealands nya Business Class-produkt, som introduceras senare i år, innebär en markant förbättring jämfört med det nuvarande erbjudandet. Den största förändringen är introduktionen av Business Premier Luxe, som erbjuder ännu mer privatliv och komfort. Air New Zealands satsning på att öka antalet premiumplatser är också noterbar, och det blir spännande att se hur dessa nya kabiner kommer att tas emot av passagerarna när de väl är i drift.

Våra senaste inlägg