Amex Centurion Lounge på Tokyo Haneda flygplats öppnar 2025

En ny Amex Centurion Lounge har annonserats och kommer att öppna i Japan för första gången.

Detaljer om den nya Amex Centurion Lounge på Tokyo Haneda

En ny Amex Centurion Lounge förväntas öppna på Tokyo Haneda Flygplats (HND) år 2025. Loungen kommer att vara belägen i Terminal 3, som är den huvudsakliga terminalen för internationella flygningar på flygplatsen. Loungen kommer att vara relativt liten, med en yta på 683 kvadratmeter och plats för 122 personer.

Informationen om vad Centurion Lounge på Haneda exakt kommer att erbjuda är begränsad, men det har nämnts att loungen kommer att ha "design som inkorporerar japanska traditioner, hantverkskultur och konst, samt erbjuda mat och dryck som låter kunderna uppleva japansk matkultur."

Baserat på den enda rendering som har släppts hittills verkar loungen ha fantastiska vyer. Förmodligen kommer den att ha liknande utsikt som Cathay Pacific Lounge på Tokyo Haneda, som är belägen i samma område. Renderingen kan dock något överdriva utsikten, eftersom det nästan ser ut som att loungen är placerad i flygledningstornet.

Kommer denna lounge vara värd att besöka?

Inom USA har även elitmedlemmar och förstaklasspassagerare ofta inte tillgång till lounger, medan loungeaccess är en standardförmån för de som reser på internationella resor. Kreditkortslounger är vanligtvis bättre än lounger som drivs av amerikanska flygbolag, vilket ger dem en stor fördel där, medan de utanför USA ofta inte är lika spännande i jämförelse.

När det gäller Tokyo Haneda Flygplats är det mer av en blandad bild. Amex Centurion Lounge verkar vara mycket bättre än kontrakts- och Priority Pass-lounger, men kommer sannolikt inte att nå upp till nivån på Japan Airlines First Lounge eller Cathay Pacific Lounge.

Den största oron med denna nya lounge är storleken. Med en yta på drygt 683 kvadratmeter kommer detta inte att vara en särskilt stor lounge, och det är troligt att den kommer att vara trång under många timmar.

Amex Platinum-innehavare som reser från Tokyo kommer snart att få en ny lounge att besöka.

Slutsats

En Amex Centurion Lounge kommer till Terminal 3 på Tokyo Haneda Flygplats år 2025. Det är glädjande att se Centurion Lounge-nätverket expandera till Japan, även om denna lounge kommer att vara relativt liten med en yta på cirka 683 kvadratmeter och plats för 122 personer.

Våra senaste inlägg