Cathay Pacific avlägsnar förstaklass från jätteflygplan för att ge plats åt ny businessklass

Cathay Pacific är i färd med att genomföra en omfattande uppgradering av sin Boeing 777-300ER-flotta, vilket innebär stora förändringar för flygbolagets kabinutbud.

Introduktion av Aria Suites

Flygbolaget introducerar en ny businessklassprodukt kallad Aria Suites, vilken är en betydande förbättring jämfört med den nuvarande businessklassen på 777-flygplanen. Denna uppgradering är en av de mest efterlängtade nya businessklassprodukterna på marknaden. De första flygplanen med de nya kabinerna beräknas vara i trafik inom de kommande månaderna.

Cathay Pacifics nya businessclass går under namnet Aria Suites.

Avskaffande av förstaklass

Hittills har det varit oklart vad som skulle hända med Cathay Pacifics befintliga förstaklass på Boeing 777-300ER, som generellt sett har ett gott anseende. Flygbolaget planerar att introducera en ny förstaklassprodukt kallad Halo Suites, men detta är endast planerat för Boeing 777-9 – den nästa generationens 777-flygplan som ännu inte har blivit certifierade.

Nu står det klart att i samband med introduktionen av Aria Suites kommer förstaklassen att avlägsnas från dessa flygplan. Det förväntas att hela omkonfigureringen av befintliga Boeing 777-300ER kommer att genomföras under en treårsperiod, från mitten av 2024 till mitten av 2027. Framöver kommer Cathay Pacific endast att erbjuda förstaklass på Boeing 777-9, varav flygbolaget har 21 flygplan beställda med första leveransen tidigast planerad till slutet av 2025.

Cathay Pacifics nuvarande förstaklass introducerades för snart 20 år sedan på flygbolagets dåvarande Boeing 747-400.

Implementering och framtidsutsikter

Hur flygbolaget exakt kommer att genomföra denna övergång väcker intresse. Bland annat återstår det att se när Cathay Pacific faktiskt kommer att ta emot sina första 777-9-flygplan och om det kommer att finnas en period där flygbolaget inte erbjuder någon förstaklass alls. Därtill är det oklart om Cathay Pacific kommer att behålla alla sina förstaklassfaciliteter öppna under denna övergångsperiod, inklusive The Pier First Lounge och The Wing First Lounge i Hongkong.

Sammanfattning

Cathay Pacifics beslut att avlägsna förstaklass från sina Boeing 777-300ER för att ge plats åt den nya Aria Suites businessklassen markerar början på en ny era för flygbolaget. Även om det innebär slutet för förstaklassen på 777-300ER, banar det väg för spännande nya förändringar och erbjudanden för bolagets kunder. Framtiden för Cathay Pacifics förstaklassflotta beror nu på hur snabbt flygbolaget kan genomföra sin omkonfigurering, samt på Boeings förmåga att leverera 777-9.

Våra senaste inlägg