Detta kan du göra för en miljon Amex Membership Rewards-poäng

American Express Membership Rewards är ett bonusprogram som har hamnat i skymundan under de senaste åren. För dig som har ett Amex Green, Gold, Platinum eller Centurion så är det lätt hänt att poängen samlas på hög under flera år utan att användas. De har trots allt inget utgångsdatum så länge ditt Amex-kort är aktivt. Att optimera användningen av Membership Rewards är inte det lättaste och i denna guide delar vi med oss av lite inspiration på resor som du kan boka för en miljon Amex-poäng eller färre.

Business Class till Dubai med Air France - KLM för 850 000 poäng tur och retur

Dubai och mellanöstern är en bra sweet spot för användning av Amex-poäng för resor från Sverige. Svenska Amex Membership Rewards har både Delta och Flying Blue som transferpartner, bägge ingår i SkyTeam Alliance och poängen kan används för att boka resor på alla medlemsflygbolag i alliansen.

Både Delta och Flying Blue tillämpar variabel prissättning. Skillnaden är dock att priserna är fasta i de fall där man bokar rena partnerflygningar, dvs resor där det egna flygbolaget inte är inblandat. I detta fall så är det mest lönsamt att överföra dina Amex-poäng till Delta SkyMiles till kursen 10:1.

En tur och returresa från Stockholm till Dubai via Paris eller Amsterdam i business class kostar endast 85000 SkyMiles tur och retur. Skatter och bränsletillägg på cirka 4200 SEK per person tillkommer, men det är möjligt att halvera summan genom att boka resan som två separata enkelbiljetter. Anledningen till detta är då Delta endast debiterar bränsletillägg på bonusresor med utgångspunkt i Europa.

Res till Dubai i business för 85 000 Delta SkyMiles, motsvarande 850 000 Amex-poäng.

Uppgradering från Premium Economy till Business Class på British Airways från 709 500 poäng tur och retur

British Airways Executive Club är en transferpartner till svenska Amex Membership Rewards och poängen överförs mot kursen 11:1. Programmet är känt för sina höga poängpriser och höga avgifter på bonusresor. Faktum är att det ofta är en bättre affär att uppgradera biljetter än att boka bonusresor rakt av.

En stark bidragande faktor till detta är tack vare att British Airways endast debiterar mellanskillnaden i pris mellan klasserna som poängkostnad vid uppgradering. Uppgraderingar tillåts endast till nästa klass, så för att uppgradera till business class så behöver du köpa en biljett i premium economy. Till Nordamerika är det möjligt att hitta biljetter för så lite som 6000 SEK, dvs motsvarande kostnad som skatterna och bränsletilläggen för en bonusresa i business.

Kostnaden för att uppgradera en tur och returresa från Stockholm till New York via London från premium economy till business class ligger på 64500 Avios tur och retur, motsvarande 709 500 Amex-poäng.

Uppgradera till Business Class från Premium Economy på British Airways från 709 500 poäng tur och retur.

Business Class från Stockholm till San Juan Puerto Rico via Madrid med Iberia 968 000 poäng

Iberia tillhör samma koncern som British Airways och deras bonusprogram Iberia Plus är en transferpartner till svenska Amex Membership Rewards. En stor fördel med Iberia Plus över British Airways Executive Club är deras lägre poängpriser och avsaknaden av bränsletillägg på bonusresor.

I likhet med British Airways så tillämpar Iberia en distansbaserad prissättning på bonusresor. Detta innebär att priset fastställs av antalet flygningar på biljetten, kabinklass och distansen av respektive flygning. En sweet spot är flygningar under 4000 miles som endast kostar 34 000 Avios per väg. En av dessa flygningar är mellan Madrid och San Juan i Puerto Rico som har en distans på 3968 miles.

En tur och returresa i business class genomgående från Stockholm ligger på 108 000 Avios, men det är möjligt att få ner priset till 88 000 Avios genom att flyga i ekonomiklass på europaflygningarna mellan Stockholm och Madrid, samt behålla business på den långa flygningen över Atlanten. Utöver poängen tillkommer flygskatter på cirka 1500 SEK per person.

Res till San Juan Puerto Rico via Madrid för 968 000 poäng tur och retur i business class.

En natt på Conrad Rangali Island Maldives 960 000 poäng

Amex-poäng kan inte bara användas för flygresor utan även för hotellnätter och Hilton Honors är en av tre hotellpartners som du kan överföra dina poäng till. Att maximera värdet av Amex-poäng på hotell är desto svårare än för flygresor, men det finns några guldkorn.

Ett av dessa hotell är Conrad Rangali Island på Maldiverna som kan bokas för 120 000 Hilton-poäng per natt. Motsvarande pris för en betald natt ligger på cirka 1000-1500 USD Överföringskursen från Amex till Hilton ligger på 8:1 vilket innebär att du behöver 960 000 Amex-poäng för att kunna boka en natt på detta hotell.

Bo en natt på Conrad Rangali Island på Maldiverna för 960.000 Amex-poäng.

Business Class till Muscat med Qatar Airways 990 000 poäng tur och retur

Qatar Airways raknas som ett av världens bästa flygbolag och deras bonusprogram Privilege Club har under det senaste året genomgått en rad förbättringar, däribland lägre poängpriser och slopade bränsletillägg. Poäng från svenska Amex Membership Rewards överförs till Qatar Airways Privilege Club mot kursen 11:1.

För resor till Mellanöstern däribland Dubai, Doha och Muscat är Qatar Airways ett utmärkt val. En tur och returresa från Skandinavien till Muscat ellr Dubai via Doha ligger på 90 000 Q-miles vilket motsvarar 990 000 Amex-poäng tur och retur i business class. Utöver poängen tillkommer flygskatter på cirka 1200 SEK.

Upplev Oman för under en miljon Amex-poäng med Qatar Airways i business class.

Har du poäng hos Amex Membership Rewards som du vill omsätta till resor? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag. Vi bokar din resa!
Våra senaste inlägg