Din ultimata resa till Costa Rica

På senare år har Costa Rica lyfts upp som en av de mest varierande resmålen med garanterad sol, vackra stränder, djungel och storslagen natur. För dig som vill uppleva mer än bara strand och bad är Costa Rica ett självklart alternativ.

Pris för 9 nätter: Från 30.000 kr per person plus flyg

 • Flyg till San José för pengar eller poäng med Star Alliance.
 • Upplev forsränning, lodges och vulkaner vid Pacuare River och Arenal.
 • Slappna av intill magiska stränder och klarblått hav på Papagayo Peninsula vid Stilla Havet.

Använd guiden nedan för egen inspiration eller ladda ner Chatflights och chatta med oss om resan, vi hjälper dig att boka allt från start till mål för pengar eller poäng. Det kostar inget att chatta, vi tar bara betalt vid bokning.

Börja med aktiviteter, avsluta vid Stilla Havet

Vårt paket tar dig direkt från San José ut i Costa Ricas storslagna natur, floder, vulkaner och djungel och vidare till Stilla Havet för avkoppling vid stranden.

Chatflights paketresa tar er bland annat till Arenal Volcano National Park i Costa Rica

Del 1: Din flygresa till San José för poäng eller pengar

Här listar vi vilka alternativ som finns för dig som reser från Stockholm eller Köpenhamn.

3 alternativ som tar dig till San José för 130.000 Eurobonuspoäng i Business Class

Har du Eurobonuspoäng rekommenderar vi resor i Business Class där vi brukar hitta 4 platser på samma flyg. Är ni fler kan vi hjälpa er att boka en blandning av poäng och betalda platser, eller komplettera med platser i Economy.

Det finns framförallt 3 alternativ som tar dig till Costa Rica från Skandinavien med fullt nerfällda sängar ("fully flat") hela vägen:

 1. 1-2 stopp med Air Canada: Res direkt från Köpenhamn eller via t.ex. London och Frankfurt. Här krävs ett stopp i Toronto innan resan vidare till San José.
 2. 2 stopp med Avianca: Via ett stopp i Europa och ett stopp i Bogota kan man resa i Business Class hela vägen till San José med Avianca.
 3. 1 stopp med Lufthansa: Lufthansa erbjuder direktflyg till San José via någon av hubbarna i Tyskland. Just nu kan Lufthansa-flyg dock bokas tidigast 3 månader innan avfärd med Eurobonuspoäng.

Chatta med våra bonusexperter om tillgänglighet i Business Class för Eurobonuspoäng

För dig med Eurobonuspoäng rekommenderar vi flygningar i Business Class med Air Canada via Toronto, med lie-flat hela vägen.

Flyg för pengar via Frankfurt eller Amsterdam

Om ni väljer att resa för pengar rekommenderar vi flyg via t.ex. Frankfurt (Lufthansa) eller Amsterdam (KLM). Båda vägar är smidiga med bara ett stopp men Lufthansa har två fördelar i att de sällan strejkar (det gör gärna KLM/Air France) och att man som Eurobonusmedlem tjänar poäng på flygresan.

I paketet ingår förutom hotell även transfer och inrikesflyg till de olika destinationerna. Chatflights hjälper dig att lägga hela bokningen.

Del 2: Stanna en natt i San José

Oftast landar man i San José på eftermiddagen eller kvällen och tidsskillnaden gör att man vill vakna tidigt nästa morgon. I paketet ingår därför Gran Hotel San José, ett Hilton-anslutet hotell som ligger centralt och har den infrastruktur som krävs för en enkel övernattning.

Gran Hotel Costa Rica i San José kan uppgraderas för poäng och är ett perfekt stopp i San José

Uppgradera med Amex-poäng och åk vidare tidigt nästa morgon

Gran Hotel Costa Rica är ett centralt, Hilton-anslutet hotell med modern inredning i en 1930-talsbyggnad. Hotellet har ett gym, en trevlig bar och ligger på gågatan Avenida Central, nära teatrar, museum, kaféer och butiker.

I och med att hotellet är anslutet till Hilton kan man boka rum med Hilton HHonors-poäng. Har du t.ex. poäng från American Express, s.k. "Membership Rewards", kan vi hjälpa dig att växla poängen till Hilton för att boka eller uppgradera rummet för poäng.

Del 3: Privat transfer till Pacuare River Lodge

Tidsskillnaden gör att ni vaknar tidigt då en förbokad transfer hämtar er på hotellet för att ta er till Pacuare River. Resan tar ca 2 timmar.

2 timmars privat transfer från Gran Hotel till Pacuare River ingår i paketpriset

Två nätter med forsränning och helpension

Området kring Pacuare River erbjuder ett av världens mest exotiska upplevelser för den som uppskattar storslagen natur och äventyr. I vårt paket ingår helpension på Pacuare River Lodge samt forsränning för hela resesällskapet i en dramatisk och minnesvärd miljö.

Här är alltid varmt men det kan regna ibland, oftast under perioden maj till november och som mest i september och oktober.

Pacuare River erbjuder en minnesvärd, aktiv upplevelse för vuxna och större barn

Del 4: Besök vulkanen Arenal och stanna 3 nätter på Nayara Hotel & Gardens i Arenal

Nästa anhalt nås med privat transfer till Nayara Gardens Hotel i närheten av vulkanen Arenal, resan tar ca 3 timmar. Hotellet hittas mitt i naturen med enkel access till närliggande sevärdheter såsom varma vulkankällor, vandringsleder och hästridning.

Området omkring vulkanen Arenal erbjuder storslagna vyer och spännande aktiviteter
Nayara Hotel Spa & Gardens
Besök de varma källorna, gå i vandringsleder eller boka hästridning i närheten av Naraya Hotel

Del 5: Koppla av i Papagayo vid Stilla Havet

Nästa privata transfer tar er till Papagayo-halvön i Stilla Havet och Mangroove Hotel, en resa på ca 3 timmar. Här får ni en klassisk resort nära havet med vita stränder, god mat och pool, men även här når ni vulkaniska toppar, vattenfall och varma källor.

Ägna tiden åt att slappa på hotellet eller fortsätt upptäckandet i nationalparker, naturreservat och historiska platser i närheten. Efter 3 nätter är det dags att åka till flygplatsen för en flygresa tillbaka till San José och resan hem.

Ladda ner Chatflights och boka din resa nu

Papagayo Peninsula vid Stilla Havet erbjuder en havsupplevelse i storslagen natur
Halvön anses vara en av Costa Ricas vackraste och mest åtråvärda semesterområden
Mangroove Hotel - hög kvalité och service intill havet

Sammanfattning - En paketresa för den som söker en aktiv solsemester

En resa till Costa Rica är ett minne för livet, mest på grund av variationen och möjligheten att uppleva så mycket olika saker på så kort tid. I paketet har vi tagit med allt - från storslagna naturupplevelser till spännande aktiviteter och slappa dagar på stranden.

Paketet kostar från 30.000 kr per person och då ingår följande:


9 hotellnätter

2 aktiviteter

 • Forsränning i Pacuare River
 • Privat besök till Arenal Volcano National Park

3 privata transfers och 1 inrikesflyg

 • Privat transfer under hela resan
 • Inrikesflyg på hemvägen mellan Liberia och San Jose

Totalpris från 30 000 kr. per person exkl. flyg.

Flyg t/r till San Jose från Sverige tillkommer för uppskattningsvis 8.000 kr. per person i ekonomiklass. Våra agenter bokar även flyg för Eurobonuspoäng (130.000 poäng i Business Class) och kan hjälpa dig att boka eller uppgradera hotell för Amex-poäng.

Boka för poäng eller pengar och få personlig support & service via Chatflights

Därför ska du boka din resa till Costa Rica via Chatflights:

 • Få personlig hjälp via chatt: Bolla och diskutera resor med erfarna agenter, det kostar inget förrän du bokar.
 • Uppgradera med poäng: Vi kan allt om dina poäng - Res i Business Class och uppgradera betalda biljetter eller hotell.
 • Personligt stöd vid ombokning och strul: Våra agenter finns där för dig så fort något måste lösas.

Ladda ner Chatflights app och lägg din bokning nu

Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor

Våra senaste inlägg