Din perfekta vecka på Maldiverna - Chatflights paketresa till paradiset

Kritvita stränder kantade av palmer, turkost och djupblått vatten, ett otroligt djurliv under ytan och fantastiska hotell. Det är inte konstigt att Maldiverna är ett resmål alla drömmer om - och återvänder till.

Prisexempel – 7 nätter all-inclusive för 33.400 SEK per person plus flyg

Chatflights hotellpaket till Maldiverna är framtaget i samarbete med Christian Muda som driver den populära bloggen Matochresebloggen.se. Christian besökte nyligen landet på en rundresa för att hitta guldkornen och samla in tips för den mest optimala resan till Maldiverna. Christians favorit är Veligandu Island som är en del av vårt paket.

Christian Muda


Detta ingår i Chatflights hotellpaket till Maldiverna:

 • 7 nätter på Veligandu Island Resort & Spa.
 • Boende i Beach Villa på stranden eller Water Villa över vattnet. Möjlighet finns att uppgradera till större villa mot en tilläggskostnad.
 • All-inclusive som inkluderar alla måltider, tilltugg och drycker.
 • Transfer med sjöflygplan tur och retur från Malés flygplats.
 • Möjlighet att förlänga eller förkorta din vistelse.

Sol, värme och populärt året om

Maldiverna är ett land som är varmt hela året - mellan 25 och 30 grader på dagen i skuggan och sjunker bara med någon grad på natten. I genomsnitt har Maldiverna 8 soltimmar per dag och vattentemperaturen går sällan under 25 grader. 

Högsäsongen är mellan december och april - när det är torrare, mindre blåsigt och som varmast. Det är även under dessa månader som det är som kallast och mörkast i Sverige - vilket gör detta till perioden som de flesta svenskar reser till Maldiverna. Maldiverna är dock populärt året om och reser man utanför högsäsong så är priserna klart lägre. 

På Maldiverna är temperaturen varm året om, räkna med 25-30 grader i skuggan.

1.192 öar uppdelade i 26 atoller

Av alla öar är 200 bebodda och på  130 av dem finns det hotell, alla med en en egen ö. Utanför huvudstaden Malé ligger flygplatsen, flygresan hit tar cirka 13-16 timmar från Sverige med en mellanlandning. Från Malé kan man ta sig vidare med motorbåt till de öar som ligger närmast, men till de flesta öar tar man sig med sjöflygplan.

Det snabbaste sättet att ta sig ut till öarna är med sjöflygplan.

Välj rätt ö - det spelar ovanligt stor för din vistelse

Vilken ö man väljer spelar ovanligt stor roll just på Maldiverna. De är små och man är ganska fast på den ö man väljer, förutom de dagsutflykter med båt som många gör.

Maldiverna består av 1.192 öar, varav cirka 200 är bebodda.

Den resort som vi rekommenderar är Veligandu Island Resort & Spa. Ett femstjärnigt hotell som ändå är avslappnat och inte överdrivet dyrt. Här serveras mat som är så god att man inte tröttnar under en vecka och ordnas massor med aktiviteter för den som inte bara vill sola, bada och ta det lugnt.

Veligandu Island Resort & Spa

Veligandu Island Resort & Spa är beläget på en liten, lummig ö, bara 600 meter lång och 150 meter bred. Breda, vackra stränder omringar öns annars täta, djungellika vegetation där man går mellan villorna och restaurangerna på snirklande stigar. 

Veligandu Island Resort & Spa

Privata villor på strand eller vatten

Veligandu Island är en av Maldivernas finare resorts som under 2019 genomgick en totalrenovering. Här bor alla gäster i en privat villa, antingen på stranden eller över vattnet. Majoriteten de 91 villorna är byggda på vattnet och har egna insynsskyddade terasser.

Av resortens 91 villor är 64 byggda över vattnet.
Varje villa har en egen terass som är insynsskyddad från andra gäster.
Villorna över vattnet är 58 kvadratmeter stora, medan strandvillorna är cirka 71 kvadratmeter i storlek.

Restauranger och barer på resorten

I den stora restaurangen Dhonveli Buffet Restaurant serveras frukost, lunch och middag med olika teman varje dag och flera stationer där kockar steker kött och färsk fisk på beställning. Vill du istället äta på stranden så finns Madivaru À La Carte Restaurant för den riktigt romantiska middagsupplevelsen. 

Dhonveli Buffet Restaurant är hotellets huvudrestaurang. Här serveras frukost, lunch och middag till alla gäster.

På hotellet finns även två barer, Thundi Bar och Athiri Bar. På Thundi Bar kan du njuta av cocktails och lättare maträtter på stranden, medan Athiri Bar erbjuder samma utbud i en mer formell miljö.

Thundi Bar

Aktiviteter på Veligandu - dykning, fiske och privata turer

Veligandu omges av ett korallrev som man kan snorkla på antingen på egen hand eller med instruktör. Med båt tar man sig snabbt till några av Maldivernas bästa dykplatser. Vill man hålla sig över ytan finns en mängd båtutflykter, som solnedgångsturer, djuphavsfiske eller båtturer.

Snorkling är en av de många aktiviteterna som du kan ägna dig åt på Veligandu

Din flygresa till Maldiverna för poäng eller pengar

Maldiverna har länge varit ett populärt resmål från Skandinavien. Från Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn tar du dig enklast dit med antingen Qatar Airways via Doha, Turkish Airlines via Istanbul, Emirates via Dubai eller Lufthansa via Frankfurt. Restiden ligger på omkring 13-16 timmar per väg med en mellanlandning.

Att resa till Maldiverna med poäng är svårt men inte omöjligt

Maldiverna är en svår destination att boka för poäng, i synnerhet om du vill resa i business class. Har du poäng hos SAS EuroBonus så är du begränsad till följande flygbolag om du vill resa direkt från Europa.

 • Turkish Airlines via Istanbul
 • Austrian Airlines via Wien
 • Lufthansa via Frankfurt

På dessa rutter släpps det vanligtvis inga bonusplatser i business class, men om du lyckas hitta tillgänglighet så kostar en tur och returresa i business class 140.000 EuroBonuspoäng per person, eller samma pris för två om du har en 2for1 voucher från SAS Amex Premium eller Elite.

Amex Membership Rewards ökar dina chanser att resa i business class för poäng

Har du poäng hos Amex Membership Rewards är dina chanser bättre för att hitta en bonusresa i business class för poäng. Amex-poäng kan överföras till nio olika flygbolag i alla tre allianser. Detta ökar dina chanser att hitta bonusplatser då du inte är bunden till en enskild allians.

Qatar Airways erbjuder bäst tillgänglighet i business class till Maldiverna och här finns det möjlighet att hitta upp till 4 platser i business class på samma flygning upp till 360 dagar framåt i tiden om du bokar resan direkt via deras eget bonusprogram Privilege Club. Priset i poäng ligger på 130.000 miles per person vilket motsvarar 1.430.000 Amex Membership Rewards-poäng.

Qatar Airways erbjuder goda möjligheter till bonusresor i business med Amex Membership Rewards

Res för pengar – Vi rekommenderar Turkish Airlines

Turkish Airlines erbjuder smidiga anslutningar från Skandinavien via sitt nav i Istanbul, med en restid på cirka 15 timmar per väg. Från Stockholm erbjuder de attraktiva priser i både ekonomiklass och business class. Priset för en resa i ekonomiklass ligger på omkring 7.000 SEK per person tur och retur och i business class är det möjligt att hitta biljetter för så lite som 24.900 SEK.

Ladda ner Chatflights app och lägg din bokning nu

Turkish Airlines erbjuder bäst priser på betalda biljetter i business class till Maldiverna.

Sammanfattning – Ett hotellpaket för dig som söker en veckas avslappning på Maldiverna

En resa till Maldiverna är ett minne för livet och är det perfekta resmålet för dig som söker sol, bad och maximal avslappning. Paketet kostar från 33.400 SEK per person i del i dubbelrum och inkluderar följande:

 • 7 nätter på Veligandu Island Resort & Spa.
 • Boende i Beach Villa på stranden eller Water Villa över vattnet. Möjlighet finns att uppgradera till större villa mot en tilläggskostnad.
 • All-inclusive som inkluderar alla måltider, tilltugg och drycker.
 • Transfer med sjöflygplan tur och retur från Malés flygplats.
 • Möjlighet att förlänga eller förkorta din vistelse.

Boka för poäng eller pengar och få personlig support & service via Chatflights

Därför ska du boka din resa till Maldiverna via Chatflights:

 • Få personlig hjälp via chatt: Bolla och diskutera resor med erfarna agenter, det kostar inget förrän du bokar.
 • Boka med poäng: Vi kan allt om dina poäng - Res i business class och maximera värdet av dina hårt förvärvade poäng.
 • Personligt stöd vid ombokning och strul: Våra agenter finns där för dig så fort något måste lösas.

Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor.

Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor


Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor


Ladda ner Chatflights app och lägg din bokning nu

Våra senaste inlägg