Emirates lanserar flygningar till Madagaskar via Seychellerna

Emirates har tillkännagett planer på att utöka sitt ruttnätverk med ytterligare ett land genom att introducera en ny femte frihetsflygning.

Emirates lägger till Seychellerna på rutten till Madagaskar

Från och med den 3 september 2024 kommer Emirates att lansera en ny fyraveckors service till Antananarivo, Madagaskar (TNR). Denna rutt kommer att fortsätta från Emirates befintliga flygning från Dubai (DXB) till Mahe, Seychellerna (SEZ). Rutten kommer att ha följande tidtabell på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar:

  • EK707 Dubai till Mahe avgår 08:55 och ankommer 13:35
  • EK707 Mahe till Antananarivo avgår 15:05 och ankommer 16:50
  • EK708 Antananarivo till Mahe avgår 18:35 och ankommer 22:20
  • EK708 Mahe till Dubai avgår 23:50 och ankommer 04:20 (+1 dag)

Flygningen mellan Dubai och Mahe täcker en sträcka på 2,057 mil och är beräknad till 4 timmar och 30 minuter till 4 timmar och 40 minuter i vardera riktningen. Flygningen mellan Mahe och Antananarivo täcker en sträcka på 1,112 mil och är beräknad till 2 timmar och 45 minuter i vardera riktningen. Denna nya service kommer att vara en femte frihetsflygning, vilket innebär att resenärer kan flyga med Emirates endast mellan Seychellerna och Madagaskar om de önskar.

Emirates kommer att använda en Boeing 777-300ER för rutten, som har 354 platser, inklusive åtta förstaklassplatser, 42 businessklassplatser och 304 ekonomiklassplatser.

Business class på Emirates Boeing 777-300ER.

En fantastisk ny rutt

Madagaskars regering har i flera år försökt få Emirates att börja trafikera landet, med diskussioner som går tillbaka till 2015. Turism är en nyckelpelare i Madagaskars ekonomi, och landet hoppas kunna ta emot en miljon årliga besökare till 2028.

Madagaskars internationella flygplats har för närvarande trafik från cirka 10 flygbolag, inklusive flyg inom Afrika (som Airlink från Johannesburg, Ethiopian Airlines från Addis Abeba och Kenya Airways från Nairobi) samt vissa långdistansflyg (som Air France och Corsair från Paris). Nationella flygbolaget Madagascar Airlines har också en flotta på 10 flygplan, inklusive en A340 som flyger till Paris.

Emirates nya flygning öppnar upp för många nya förbindelser, med anslutning till Emirates nätverk av cirka 140 destinationer världen över.

Denna nya rutt beskrivs som en del av ett större bilateralt samarbete mellan Förenade Arabemiraten och Madagaskar inom sektorer som handel, logistik och andra industrier. Frakt verkar också vara en stor drivkraft här, med frakt på detta flyg som ansluter till Emirates SkyCargo-tjänster till platser som Kina, Indonesien, USA och Frankrike.

Adnan Kazim, Emirates Chief Commercial Officer, kommenterar den nya rutten:

"Madagaskar har historiskt sett varit underbetjänat, trots den växande efterfrågan från resenärer på autentiska ekoturismupplevelser. Emirates förstår vikten av att erbjuda kunder effektiv anslutning och premiumresor och vi är övertygade om att denna nya tjänst kommer att ha en positiv inverkan på att förbättra Madagaskars anslutning och erbjuda fler möjligheter för resenärer att upptäcka den dolda pärlan som är Madagaskar, samt öppna nya internationella affärsmöjligheter."

Seychellerna.

Sammanfattning

Emirates kommer att lansera en ny femte frihetsservice till Madagaskar via Seychellerna, vilket är en stor framgång för landet som har sökt Emirates service i nästan ett decennium. Rutten kommer att trafikeras fyra gånger i veckan från och med september 2024 och kommer att vara ett utmärkt alternativ för resenärer som antingen bara reser mellan Seychellerna och Madagaskar, eller som ansluter via Emirates nätverk från Dubai.

Våra senaste inlägg