En omöjlig USA-turné i Business Class för under 30.000 kr

Vissa tror att det är omöjligt, men med rätt verktyg kan man skräddarsy den omöjliga resan. Våra resegenier har satt ihop en USA-turné i Business Class till ett oslagbart pris, från Sverige till LA, San Francisco, Miami och New York under 6 till 90 dagar. 🥳

Feana Hotel, Miami Beach.

En omöjlig USA-turné i Business Class för under 30.000 kr

Vi har inkluderat de mest populära städerna, men inget hindrar dig från att besöka t.ex. Tampa, Las Vegas, Chicago eller New Orleans. Vi syr ihop en resa som prissätts som en vanlig T/R, vilket är omöjligt att göra online, det är hemligheten som gör resan så billig. Våra resegenier hjälper dig att skräddarsy din drömresa, chatta med dem i Chatflights app för att starta din förfrågan!

ROW DTLA, Los Angeles.

1. LOS ANGELES: Star Alliance, One World eller Skyteam till LAX

Flyg Business Class med ett stop till LAX. Här hittar du coola ställen som ROW DTLA, en hub med kontor, restauranger, butiker och barer. Beställ riktigt gott kaffe på Go Get Em Tiger och glutenfri friterad kyckling på Pikunico. För shopping hittar du designbutiken Poketo, Still Life Ceramics och den legendariska sneakerbutiken Bodega.

En resa till LA skulle inte vara komplett utan ett besök på någon av stadens kända nöjesparker. Välj mellan omåttligt populära Disneyland eller byt ut sagoprinsessorna mot filmmonster på Universal Studios.

Byt nightlife mot wildlife

Amerikanerna kan det här med parker. I Los Angeles hittar du Los Angeles Zoo and Botanical Gardens där 1100-tal djur, inklusive elefanter, gorillor, tigrar och varaner lever i vackra miljöer. Trädgårdarna ligger i enorma Griffith Park, som är värd ett besök i sig, så packa med några smörgåsar och utforska omgivningarna!

Golden Gate Bridge, San Francisco.

2. SAN FRANCISCO: Boka en hyrbil till San Francisco

Från Los Angelos hyr du en bil och kör legendariska Highway 1 till San Francisco - staden som är 10 gånger mindre än Los Angeles men ändå fylld med karaktär, kultur, distinkta stadsdelar och intressanta saker att göra. Upplev Japantown och bo på häftiga Hotel Kabuki, gå sedan till Tartine Manufactory för att smaka på deras bakelser, glassar eller varför inte vinbaren som ligger i samma lokal?

Strax intill den världskända bokaffären City Lights Bookstore ligger vattenhålet Vesuvio Café. En historisk bar som ofta huserade de litterära genierna i vad som kom att kallas beat generation, en amerikansk social och litterär rörelse som startades i början av femtiotalet i konstnärskretsarna i San Francisco.

Kabel-spårvagnar, San Francisco.

Lämna inte San Francisco utan att ha åkt på deras unika kabel-spårvagnar.

San Franciscos kabelspårvagnar har rullat på stadens gator sedan 1873. Idag finns endast tre av stadens tidigare 23 linjer kvar. Undvik att hoppa på i början eller slutet av linjerna, där är det alltid långa köer. Gå istället några kvarter bort och stig ombord i en korsning. Biljetterna kostar 190 kr per dag eller 60 kr för en enkelbiljett.

Varför inte hyra en Ford Mustang! Det finns gott om biluthyrningsföretag runtom i USA och bränslet är billigare än hemma.
Fairchild Tropical Botanical Garden, Miami.

3. MIAMI: Flyg till östkusten med Delta, United eller American Airlines


I Miami är en solig dag på South Beach ett måste! Eller gör som vår kollega Fredrik gav oss ett hett tips, han hyrde en Ford Mustang och körde längs med kusten till Key West - något han gärna vill göra igen. Miami har grymma hotell, som W South Beach eller Faena Hotel - det sistnämnda byggt av regissören till 'The Great Gatsby' Baz Luhrmann.

Bara för några år sedan var området Wynwood ett tomt industriellt område. Idag är det fullt av trendiga barer och caféer och ett besök i Miami inte helt fullbordat utan att man svänger förbi Wynwood Walls. Vandra runt bland de färgstarka väggarna och ta häftiga bilder.

Miami bjuder på fantastisk mat från alla världens kulturer! 

Drunken Dragon är en koreansk barbecue som ligger dold i en fejk kinesisk take-away restaurang fasad. Lite som en speakeasy fast inte riktigt. När man är utanför vet man inte vad man ska tro. Ät middag på Lido Bayside Grill som har underbar mat och fantastisk utsikt. Goda och hälsosamma frukostar hittar du på Lilikoi Organic och Planta på South Beach. Om du ska äta brunch på Planta South Beach rekommenderar vi att du reserverar ett bord innan.

The Peninsula, New York.

4. NEW YORK: Ta ett stopp in New York innan flyget i Business Class hem


Förundras över frihetsgudinnan och ät dig mätt på mat från världens alla hörn - som franska lilla pärlan Buvette. Ta en promenad över bron från Manhattan till Brooklyn, svänga ner till Brooklyn Ice Cream Factory och äta en glass med fabulös utsikt över East River, mot skyskrapedjungeln på andra sidan. Vandra samma väg tillbaka, alternativt korsa trevliga Dumbo och ta Manhattan Bridge på återvägen, med vackra vyer mot Brooklyn Bridge.

Baren Black Tail, New York.

Staden som har allt och något för alla!

Att lämna Manhattans gator för Central Parks grönska är ett omvälv-ande scenbyte. Buller och larm bleknar för varje steg. Plötsligt hör du fågel-sång. Parken är lika lugn som staden utanför är galen. Hotellen i New York serverar sällan frukost. Toppen! Då kan du äta bagels varenda morgon. Den runda mackan med hål i mitten smakar aldrig så gott som i New York. Kanske äter du på Black Sedd Bagels som är poppis på Instagram!

The Metropolitan Museum of Art, New York.

BOKA REDAN IDAG: Ge våra experter en utmaning

Vissa resor är smartare att låta experter boka, det var därför vi skapade Chatflights. Vill du ha flera stopp, komplicerade rutter, fler poäng eller en härligare upplevelse - chatta med oss så sparar du tid, huvudvärk och pengar 😊.

Ladda ner Chatflights app och chatta med våra resegenier redan idag! 

Våra senaste inlägg