England går ut med en greenlist – Vad är det och vad innebär det?

UK går ut med en green list - Vad är det och vad innebär det?

Vi har inte gått ut med en egen green list i Sverige, än. Men detta innebär inte att vi inte kan åka till dessa länder som UK listar. Tvärtom! Detta är länder som numera är mer öppna för dess turister som reser dit.

För att dessa länder ska få komma med på listan måste de ha hanterat pandemin på ett så säkert sätt som möjligt och därmed hämmat smittspridningen. Grant Shapps, England, säger att “Vi måste se till att de länder vi återansluter till är säkra”.

Kalsoy, Faroe Islands.

Saker att göra i 4 olika länder

Vi har listat aktiviteter, hotell och restauranger för fyra olika länder som finns med på Englands green list. Chatflights hjälper dig att boka din resa för poäng eller pengar, skriv till oss i appen och redan idag!

Hela listan:

1. Portugal
2. Israel
3. Singapore
4. Australia
5. New Zealand
6. Brunei
7. Iceland
8. Gibraltar
9. Falkland Islands
10. Faroe Islands
11. South Georgia and the South Sandwich Islands
12. St Helena, Tristan de Cunha, Ascension Island

The Guardian.

1. Portugal - Vinkorkens land

I Portugal hittar du världens största korktillverkning och här finns det bland annat en korkek som nu fyller 235 år i staden Águas de Moura. Det är inte för inte som det kallas “visselträdet”, kan du gissa varför?

Portugal är ett stort turistland som har mycket att erbjuda i form av oförstörda landskap, vackert dramatisk natur och gamla ursprungliga städer.

Sobreiro de Águas de Moura.

I det visslande trädets hemstad, Palmela, hittar du det otroligt vackra hotellet Casa Palmela som ligger i hjärtat av naturparken Arrábida. Med en otrolig service och en oslagbar utsikt är detta ett säkert val!

Ett måste i Portugal är att äta en 'Pastel De Nata' med en god kaffe till. Ett hett tips är Manteigaria!
Mi Casa en Lisboa, ett utmärkt hotell med hemmakänsla!

2. Singapore – Här slutar du aldrig att förundras

Ett land, en ö och en stad. Sydostasiens finansiella centrum, en gammal brittisk koloni som korsats med Kina, Malaysia och Indien och blivit en kontinental lyckokaka. I samma andetag som Singapore nämns brukar också ord om hur extremt rent det är yppas. Sant, renare plats än denna får man leta efter, men orden gör inte staden och landet rättvisa. Singapore är en smältdegel av flera asiatiska kulturer, med starkt inflytande från Europa och även USA: Landet består av en huvudö, men innefattar också 58 mindre öar.

Cloud Forest, Singapore.

Singapore är också en av världens största hamnar, och hemvist för jättelika oljeraffinaderier. Mycket nära granne i norr är Malaysia dit man enkelt kan göra dagsutflykter. Närmaste granne i söder är Indonesien. Språken i Singapore vittnar också om det mångkulturella: kinesiska (mandarin, kantonesiska m fl) malay, tamil och engelska. Malay är det officiella språket, men eftersom engelska används i all administration och som affärsspråk, är det mycket enkelt att göra sig förstådd – och förstå – på engelska.

The Fullerton Hotel, Singapore.
Ät i mörkret på hippa 'NOX dine in the dark' i Singapore.

3. Australien - Jordens alla element samlade i ett och samma land

Det är lätt att resa i Australien, lätt att komma natur och landets unika fauna nära, enkelt att ansluta sig till en dykarskola, snorkla, lära sig vindsurfa, prova viner på vingårdar, köra jeep i öknen och äta billig mat.

Sydney är ett måste när du är i Australien!

Uttrycken "no worries" och "g'day mate" är inte bara något som textas på souvenirer, utan är vanliga fraser i vardagen. Australierna älskar friluftsliv och utstrålar hälsa. Syns de inte bredvid turisterna i de många nationalparkerna eller på stränderna, sitter de gärna i trädgården med en iskall öl och en välgrillad köttbit.

Uluru Waterfalls är värt ett besök!

Australiens yta är nästan lika stor som hela USA:s, men bara drygt 20 miljoner befolkar den jättelika ön. Nio av tio australier är storstadsbor. Sydney är störst med drygt fyra miljoner invånare, men det är lilla Canberra med sina 360.000 invånare som är huvudstad. Stora delar av landet är öde och en biltur genom landet kan påminna om en västernfilm med små städer där en lokal saloon dyker upp längs dammiga vägar. En annan liknelse är: det är ju så här det ser ut på planeten Mars.

Crystal Creek är ett fantastiskt hotell med bungalows mitt i regnskogen.

De norra delarna är tropiska, de inre är ökenlika. Och det sägs att om man besöker Melbourne, som ligger längst söderut, kan man uppleva fyra årstider på en dag.

Ät gott på Momofuku Seiobo i Sydney.

4. Nya Zeeland – Från skidor till bad i havet på en och samma dag

Nya Zeeland är enligt många en magisk plats. Här kan du åka skidor på förmiddagen och simma i havet på eftermiddagen. Djungel och karga berg ligger bara några timmars resväg från varandra och på en roadtrip kan man köra mellan subtropisk regnskog, grönskande hagar, isande glaciärer och vidsträckta stränder i ett svep.

Lake Tekapo, Nya Zeeland.

Auckland är kanske Nya Zeelands största stad men huvudstaden Wellington har något alldeles speciellt

Wellington är beläget mitt i landet om man ser till hela Nya Zeeland och båda öarna. Endast en kort färjeresa söderut finns Sydön och det världen lärt känna som Middle Earth från Sagan om Ringen filmerna. Kring huvudstaden finns även många av Nordöns bästa platser. Den västra kustremsan är en fröjd och sträcker sig ända upp till underbara Paekakariki. En timmes bilfärd österut ligger det pittoreska vindistriktet Martinboroug där man kan cykla mellan gårdar och vinkällare.

Wellington Cable Car började köras 1902 och erbjuder panoramautsikt över staden.

Wellingtonborna är lite mer opretansiösa

Om något är Wellingtonborna enormt innovativa och det syns att de älskar sin stad. I jämförelse med Auckland, som är Nya Zeelands största stad, är invånarna i Wellington lite mer opretansiösa. Och medan Auckland sålt sig till industriernas belåtenhet och belamrat hela hamnen med fula containrar och byggen har Wellington låtit en stor del av den central hamnen bli en del av stadslivet. Här finns restauranger, kaféer, museum, urbana badplatser, marknader och promenadsträckor. Stadskärnan må vara liten men med ett stort hjärta.

Bo på The Grand by Skycity, Auckland.
Fleur's Place ligger på södra ön och serverar fantastisk mat från havet!

Vill du boka en bonusresa för poäng eller pengar? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag - vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg