Etihad återupptar flygningar med jätteflygplanet till New York

I november 2023 meddelade Etihad Airways att Airbus A380 återigen skulle trafikera rutter till USA. Efter en tids frånvaro på grund av pandemin markerar detta en betydande återkomst för flygbolagets största flygplan.

Etihad återupplivar A380 på sträckan Abu Dhabi till New York

Under pandemin pausades all trafik med Etihads A380, och det fanns planer på att permanent avveckla dessa flygplan. Lyckligtvis ändrade Etihad sina planer och under sommaren 2023 återinförde de den stora jumbon i trafik, initialt mellan Abu Dhabi (AUH) och London (LHR). Från och med den 22 april 2024 utvidgas användningen av A380 till att även omfatta rutten till New York (JFK).

Från och med angivet datum trafikerar A380 dagligen sträckan mellan Abu Dhabi och New York enligt följande tidtabell:

  • EY103 från Abu Dhabi till New York avgår kl. 03:10 och anländer kl. 09:30
  • EY102 från New York till Abu Dhabi avgår kl. 15:30 och anländer följande dag kl. 12:30

Utöver detta bibehåller Etihad en andra daglig flygning på denna sträcka, opererad av en Boeing 787-9.

Vad innebär Etihads Airbus A380 för passagerarna?

Etihads A380 är känt för sin exklusiva design och har en total kapacitet på 485 säten. Återintroduktionen av A380 på New York-rutten innebär även att Etihad återinför The Residence – en privat svit med tre rum belägen i första klass-kabinen. Detta är en av de mest exklusiva produkterna inom kommersiellt flyg.

Förstaklasspassagerare som har köpt en reguljär biljett genom Etihad kan nu uppgradera till The Residence för ungefär 4,500 dollar enkel resa mellan Abu Dhabi och New York. Detta erbjuder en unik upplevelse med både sovrum och vardagsrum.

Utöver The Residence, återinförs även Etihads First Class Apartments på denna rutt. Det finns nio sådana sviter på flygplanet, vilka erbjuder en av de mest imponerande förstaklassupplevelserna i luften. Varje svit ligger längs en central gång och har en suite på varje sida.

Businessklassen har 70 säten i Etihads Business Studios-format, samma produkt som återfinns på 787. Detta är en solid businessklassprodukt, men inte lika framstående som Etihads nya A350 businessklass eller den nya 787-9 businessklass som erbjuds från Abu Dhabi till Washington.

I ekonomiklassen finns 405 säten, inklusive 80 med extra benutrymme, vilket upptar hela nedre däcket i en 3-4-3 konfiguration.

Etihad Airways A380 First Class Apartments.

Sammanfattning

Etihads återupptagande av Airbus A380-flygningar mellan Abu Dhabi och New York är ett välkommet tillskott och representerar en betydande kapacitetsökning på marknaden. Med båda dagliga flygningarna erbjuder nu förstaklass, vilket är en spännande utveckling för passagerarna. Detta markerar en stark comeback för A380 inom Etihad Airways flotta, till många resenärers förtjusning.

Våra senaste inlägg