Flyg business class till Dubai för 550.000 Amex-poäng med Finnair

Dubai är en av de mest prisvärda destinationerna som du kan boka med dina Amex Membership Rewards-poäng, främst tack vare den goda tillgången på bonusplatser, samt att det finns många flygbolag att välja bland. Ett av flygbolagen som flyger till Dubai är Finnair som trafikerar en säsongsrutt från Helsingfors med tre avgångar i veckan under vinterhalvåret.

Rutten flygs med en Airbus A330-300 som har Finnairs nyaste business class-produkt ombord och om du lyckas hitta bonusplatser så kan du flyga i business class för endast 50.000 Finnair Plus-poäng eller 550.000 svenska Amex Membership Rewards-poäng.

Dubai är en ”sweet spot” i Finnairs poängtabell

Finnair är ett flygbolag som har byggt upp sin affärsmodell på att flyga passagerare från Europa till Asien via sitt nav i Helsingfors. I takt med att pandemin bröt ut så stängde majoriteten av länderna i Asien sina gränser för besökare, varvid flygbolaget har tvingats revidera sin affärsmodell. Flygbolagets fokus ligger idag på destinationer västerut, såväl som rena semesterdestinationer som Dubai och Tel Aviv.

Dubai räknas hos de flesta flygbolag som en långväga destination och prissätts i bonustabellerna därefter. Finnair däremot räknar Dubai som en Europalinje och prissätter tillämpar samma prissättning som sina övriga flygningar inom Europa. Detta innebär att en bonusresa i business class kostar 50.000 Finnair Plus-poäng tur och retur.

Dubai är ingen ny destination för Finnair och före pandemin trafikerades rutten av en Airbus A321 i Europakonfiguration. Business class på dessa flyg innebar samma stolar som ekonomiklass men med ett blockerat mittensäte och bättre mat och dryck. Under hösten 2021 uppgraderade Finnair rutten till en Airbus A350-900 som är ett långdistansflygplan och detta medförde även fully-flat stolar i business class, samt tillgång till wifi och underhållningssystem.

Finnair Business Class på Airbus A321. Inte vad man vill ha på en 7-timmars flygning till Mellanöstern.

Serveringen ombord på dessa flygningar är dock densamma som på övriga Europaflyg, vilket innebär att business class får sin mat serverad på en bricka, samt att ekonomipassagerare inte får någon fri mat och dryck ombord. Champagne serveras naturligtvis i business class.

För dig som inte lyckas hitta en bonusresa i business class så erbjuder Finnair förmånliga priser i business class till Dubai. Under hösten och vintern är det möjligt att hitta biljetter för så lite som 9.500 SEK per person tur och retur från Stockholm.

Under vintertidtabellen 2022/2023 trafikeras rutten till Dubai med en Airbus A330-300 som är utrustad med Finnairs senaste business class.

Överför dina Amex-poäng till Finnair Plus

Om du har poäng hos Amex Membership Rewards så kan du överföra dem till Finnair Plus mot överföringskursen 11:1. För en resa till Dubai krävs 550.000 Amex-poäng vilket motsvarar 50.000 Finnair Plus-poäng. För att kunna söka tillgänglighet och boka så behöver du skapa ett konto hos Finnair Plus och därefter koppla det till ditt Amex-konto.

Överföringstiden ligger på 3-5 arbetsdagar, men vanligtvis är poängen inne på ditt konto redan nästa arbetsdag. Kom ihåg att inte överföra poäng förrän du har hittat platser och är redo att boka. Det är inte möjligt att ångra en poängöverföring från Amex när den är genomförd.

Tillgänglighet i business class finns för 50.000 poäng tur och retur på utvalda datum i januari och februari 2023.

Vill du omsätta dina Amex Membership Rewards-poäng till oförglömliga resor? Ladda ner Chatflights app och chatta med våra experter idag – Vi bokar din bonusresa!


Våra senaste inlägg