JUST NU: 4x högre statusintjäning med SAS

Nu får du 4x högre statusintjäning för varje resa med oss i perioden april till juni. För att ge dig möjlighet att behålla eller uppnå nästa medlemsnivå i SAS EuroBonus ger vi dig fyra gånger högre statusintjäning för alla flygningar med SAS i april–juni 2021.

Att boka en Mileage Run

Den övervägande majoriteten av bonusprogram delar upp sina poäng i som bonuspoäng och statuspoäng. Bonuspoäng är poäng som kan användas till att boka bonusresor eller hotellnätter, medan statuspoäng endast går mot att komma upp i en högre medlemsnivå eller behålla sin nuvarande medlemsnivå i bonusprogrammet.

När pengar blir bonuspoäng

Bonuspoäng kan tjänas in genom flygningar, kreditkort, bilhyror och hotellövernattningar och annat medan dessa s.k. "nivågrundande poäng" vanligtvis endast kan tjänas in genom flygningar.

SAS EuroBonus är ett tämligen unikt bonusprogram där svenska medlemmar erbjuds möjligheten att tjäna statuspoäng genom kreditkort, bland annat SAS American Express Elite och SAS MasterCard Premium. En bra mileage run bör uppfylla vissa grundkriterier. Resan ska generera så många poäng till en så låg kostnad som möjligt och på kortast möjliga tid.

Milos, Grekland. Landet öppnar upp för turister i mitten av maj.

4x högre statusintjäning med SAS

Just nu har SAS en kampanj som omfattar både fyra gånger fler nivågrundande poäng (1x Baspoäng + 3x Statuspoäng) och fyra gånger fler kvalificerande flygningar. Statuspoäng kan, till skillnad från Baspoäng, inte lösas in eller användas för köp. De visas heller inte i ditt poängsaldo.

Ett exempel:

En biljett i SAS Plus till Los Angeles över en helg i Augusti kostar 7.969 SEK och ger 12.000 EuroBonuspoäng för Bas- och Silvermedlemmar, medan Guld och Diamant tjänar 15.000 poäng för resan. Resan ger dig därmed 1,5 eller 1,9 nivågrundande poäng per spenderad krona.

SAS Business Class.

FRÅGOR & SVAR

- Vilka bokningar gäller kampanjen för?

Under april, maj och juni månad får du fyra gånger så många Statuspoäng och kvalificerande flygsträckor för alla flygningar med SAS eller Widerøe, oavsett när bokningen gjordes.

- Vilken typ av poäng får jag under kampanjen?

Du får Baspoäng som vanligt. I tillägg till Baspoängen får du tre gånger så många Statuspoäng. Det innebär att om den normala poängförtjänsten för din SAS-biljett är 500 Baspoäng kommer du att få 500 Baspoäng och 1 500 Statuspoäng. Det är totalt 2 000 poäng närmare upprätthållande av din nivå eller uppgradering till nästa nivå.

Om du är en Guld- eller Diamant-medlem får du också 25 % mer, precis som vanligt. Det innebär att om den normala poängförtjänsten för din SAS-biljett är 500 Baspoäng kommer du att få 625 Baspoäng och 1 875 Statuspoäng, dvs. totalt 2 500 poäng. Statuspoäng kan inte lösas in eller användas för förmåner. De visas dessutom inte i ditt poängsaldo. Baspoängen läggs dock till i ditt poängsaldo precis som vanligt.

- Hur påverkas min Lifetime Gold-status?

Om du når eller upprätthåller Guld-status under din kvalificeringsperiod kommer det att räknas mot din Lifetime Gold-status precis som vanligt. Men i enlighet med normala programregler kommer ”Ge bort medlemskap” eller donerade kort inte att räknas mot Lifetime Gold-status.

- Varför kan jag inte se poängen på mitt EuroBonus-konto?

Eftersom dessa poäng inte kan lösas in kommer de endast att visas i din räknare mot upprätthållande av din nivå eller uppgradering till nästa nivå. De kommer inte att visas i ditt kontosaldo.

Ladda ner Chatflights app och chatta med våra resegenier för att få hjälp med att boka din resa!

Vill du läsa mer om Mileage Run rekommenderar vi did att läsa vidare här.

Våra senaste inlägg