Lufthansa HON Circle-status: En av de mest exklusiva i världen

Lufthansa HON Circle representerar det yttersta av elitstatus hos flygbolaget Lufthansa och är en av de mest exklusiva medlemskapen i världen med publika kvalifikationskrav. Här utforskar vi vad statusen innebär, hur den skiljer sig från andra liknande program och vilka fördelar den medför för medlemmarna.

Vad är Lufthansa HON Circle-status?

HON Circle är Lufthansas högsta elitnivå och överträffar både Frequent Traveller och Senator-status. Statusen är känd för sina strikta krav och är inte inbjudningsbaserad som motsvarande statusnivåer hos amerikanska flygbolag. Från och med 2024 baseras kvalificeringen på poäng snarare än på elitkvalificerande miles. För att uppnå HON Circle-status krävs att man tjänar 6 000 kvalificerande poäng på ett år, där endast poäng från flygningar i affärs- och förstaklass på Lufthansa Group-bolag räknas.

Fördelar med HON Circle-status

Trots att de europeiska flygbolagens förmånspaket generellt inte är lika generösa som de amerikanska, erbjuder HON Circle-status en rad attraktiva fördelar:

  • En bonus på 25% fler miles
  • Sex eVouchers för uppgraderingar
  • Senator-status till en make/maka
  • Mötes- och hälsningstjänst i Frankfurt samt på alla interkontinentala destinationer
  • Ytterligare bagagefrihet
  • Prioritet vid operativa uppgraderingar och särskild behandling ombord
  • Tillgång till Lufthansas och SWISS förstaklasslounger oavsett resans klass
HON Circle-medlemmar har tillgång till Lufthansagruppens first class lounger.

Var kommer namnet HON Circle från?

Namnet "HON Circle" är inte offentligt förklarat av Lufthansa men tros vara en förkortning av "honorable". Namnet har rötter i Lufthansas tidigare "HON Club" och SWISS' "SWISS Circle", vilka båda var inbjudningsbaserade statusprogram.

Antal medlemmar i HON Circle

Antalet HON Circle-medlemmar är inte officiellt, men uppskattningar tyder på att det finns omkring 5 000 medlemmar globalt. Dessa medlemmar återfinns ofta på flygningar till och från premiärdestinationer, särskilt under arbetsveckorna.

Porschetransfer till flygplanet får du som HON Circle-medlem oavsett vilken klass du reser i.

Sammanfattning

Lufthansa HON Circle-status är ett av de mest eftertraktade medlemskapen inom flygbranschen, erkänd för sina strikta kvalifikationskrav och exklusiva fördelar. Statusen erbjuder enastående bekvämligheter, särskilt för de som ofta reser från eller via Frankfurt, tack vare tillgången till Lufthansas förstaklass-terminal. Trots de höga kraven för att nå statusen, är fördelarna den erbjuder en signifikant attraktion för frekventa långdistansresenärer i affärs- och förstaklass.

Våra senaste inlägg