Lufthansa testar gratis kaffe och te i ekonomiklass på kortdistansflyg

Lufthansa kommer att förbättra sin ekonomiklassupplevelse på kortdistansflyg, om än i en mycket liten skala och på provbasis.

Lufthansa förbättrar ekonomiklass på kortdistansflyg

År 2021 avskaffade Lufthansa gratis drycker och snacks i ekonomiklass på kortdistansflyg, vilket enligt uppgift sparade flygbolaget 0,66 dollar per passagerare. Med Lufthansas nuvarande koncept för köp ombord på kortdistansflyg får varje passagerare i ekonomiklass en gratis flaska vatten, medan all annan mat och dryck finns att köpa.

Efter några år backar Lufthansa nu från detta beslut, åtminstone tillfälligt. Under sommaren 2024 kommer Lufthansa att erbjuda gratis kaffe och te i ekonomiklass på kortdistansflyg. Allt annat, från läsk till alkohol och måltider, kommer att vara tillgängligt för köp.

För närvarande erbjuder europeiska flygbolag olika nivåer av service i ekonomiklass. Vissa flygbolag har ett helt köp-ombord-koncept i ekonomiklass, medan andra flygbolag (som Aegean) fortfarande erbjuder gratis drycker och betydande snacks i ekonomiklass.

Lufthansa avskaffade kostnadsfri mat och dryck i ekonomiklass på Europaflyg år 2021 som ett resultat av pandemin.

Orsaker till att Lufthansa återinför gratis kaffe och te

Lufthansas beslut att återinföra gratis kaffe och te i ekonomiklass på kortdistansflyg är ett resultat av att flygbolagets kundnöjdhetspoäng har sjunkit kraftigt de senaste åren. Flygbolaget försöker nu förbättra dessa poäng genom att återinföra vissa kostnadsfria tjänster.

Skillnaden mellan lågprisflygbolag och fullserviceflygbolag i Europa har minskat avsevärt de senaste åren. För många resenärer kan det vara svårt att se skillnaden mellan att flyga med exempelvis British Airways och EasyJet på en kortdistansflygning i ekonomiklass.

Lufthansa.

Slutsats

Under sommaren 2024 kommer Lufthansa att testa att återinföra gratis kaffe och te i ekonomiklass på kortdistansflyg. För drygt tre år sedan införde flygbolaget ett köp-ombord-koncept i ekonomiklass, där varje passagerare fick en gratis flaska vatten medan allt annat fanns att köpa.

Våra senaste inlägg