Lufthansas nya förstaklassprodukt "Allegris" lanseras hösten 2024

Lufthansa förbereder sig för att introducera sina nya premiumkabiner, kända som Allegris, som inkluderar en ny affärsklassprodukt och en ny förstaklassprodukt. Dessa nya säten kommer först att installeras på nyligen levererade Airbus A350 och Boeing 787.

Produktionen av Lufthansas nya förstaklass försenad

Lufthansas introduktion av Allegris-konceptet har försenats avsevärt på grund av problem i leveranskedjan. De nya Airbus A350-900 och Boeing 787-9 är redo, men interiörerna i Allegris-stil är det inte, vilket har lett till att vissa av dessa plan har ställts undan.

Förstaklassen har drabbats av ytterligare förseningar jämfört med affärsklassen. Detta påverkar inte 787:orna, eftersom de inte kommer att ha förstaklass, men det är ett problem för A350:orna, som kommer att vara utrustade med förstaklass.

Planen är att Lufthansas A350 ska börja flyga från maj 2024, men utan förstaklasskabiner. Så dessa plan kommer att ha de nya Allegris-sätena i alla andra kabiner förutom förstaklassen. Istället för förstaklasskabinen kommer där att finnas en rad ekonomiklassäten, som inte kommer att användas för passagerare, men som rapporteras vara nödvändiga för att flygplanet ska bli certifierat.

Att flyga ett plan med en delvis tom kabin är långt ifrån idealiskt, men det anses bättre än att hålla dessa plan på marken.

Lufthansas nya first class Allegris på Airbus A350-900.

Tidslinje för lansering av Lufthansas nya förstaklass

När kan vi då förvänta oss att Lufthansas nya förstaklass faktiskt introduceras? För närvarande förväntar sig Lufthansa att deras sjätte kommande Airbus A350-900 leverans kommer att ha den nya Allegris förstaklassen redan installerad.

Det förväntas att den sjätte A350:an ska ansluta till Lufthansas flotta under hösten 2024. Det finns ingen exakt tidslinje utöver detta, men det verkar som om det kommer att bli det sista kvartalet 2024 innan denna produkt är i tjänst. Ytterligare förseningar är inte bara möjliga, utan troliga.

När den nya Allegris förstaklassen väl är i tjänst förväntas de första fem nyligen levererade A350:orna att eftermonteras med dessa kabiner.

Lufthansas nya Allegris business class väntas lanseras i maj 2024.

Är Lufthansas nya förstaklass endast ett test?

Utöver förseningarna för införandet av den nya förstaklassen, finns det frågor om huruvida flygbolaget faktiskt är engagerat i att introducera denna nya produkt på en bredare basis. Enligt rapporter från en händelse som ägde rum i Berlin, kan det inledningsvis bara vara ett plan som får denna kabin, och det kommer att användas under flera månader för att samla in tillräckligt med feedback innan slutgiltiga beslut fattas.

Detta kan innebära att det kan dröja många år innan ett betydande antal plan har denna produkt.

Lufthansas nya förstaklassprodukt har väckt skepticism. Medan fönsterplatserna ser trevliga ut, verkar dubbelkabinen i mitten inte erbjuda tillräckligt med utrymme eller flexibilitet för att en person ska kunna sova medan den andra är vaken, och det finns inte ens en armstöd mellan de två sätena.

Dessutom verkar det vara en utmaning att maximera intäkterna för en kabin med bara två standardplatser. Hur skapar man en förstaklassprodukt som kunderna kan boka pålitligt när det bara finns två vanliga förstaklassäten att boka?

Sammanfattning

Lufthansa upplever produktionsförseningar med sina nya Allegris-kabiner. Även om Lufthansa planerar att introducera sin nya affärsklass från maj 2024, planerar flygbolaget nu att lansera sin nya förstaklass under hösten 2024.

Planen är att den sjätte nyligen levererade A350:an kommer att ha den nya förstaklassen, men vi får se hur det utvecklar sig. Under tiden kommer de första fem A350:orna att tas i bruk med förstaklasskabinen blockerad och en rad ekonomiklassäten på dess plats (som inte kommer att säljas).

Våra senaste inlägg