Maxa din resa med SAS Plusgrade: Allt du behöver veta om budgivning för uppgraderingar

Flygning kan vara en av livets små njutningar, särskilt om du får möjligheten att uppleva det i en högre klass. Men kanske vill du inte alltid betala det fulla priset för att sitta i business class eller premium ekonomi. Här kommer SAS Plusgrade in i bilden. Men hur fungerar det egentligen och hur kan du öka dina chanser att njuta av denna lyx utan att tömma plånboken? Låt oss dyka ned i det!

Vad är SAS Plusgrade?

SAS Plusgrade är en innovativ tjänst från Scandinavian Airlines (SAS) som låter passagerare budgiva på uppgraderingar till en högre reseklass. Istället för att betala det vanliga priset för en uppgradering, kan du som resenär lägga ett bud på hur mycket du är villig att betala för att uppgradera din biljett.

Så här fungerar det

  1. Bokning: Efter att du har bokat din flygning med SAS, kan du kontrollera om din bokning är berättigad till Plusgrade genom att logga in på ”Mina bokningar” på SAS webbplats.
  2. Lägg ett bud: Om din flygning är berättigad, får du möjlighet att lägga ett bud för uppgradering. Du väljer själv hur mycket du är villig att betala utöver ditt nuvarande biljettpris.
  3. Väntan: SAS kommer sedan att granska alla bud och baserat på tillgänglighet och budstorlek, besluta vilka bud som accepteras.
  4. Bekräftelse: Om ditt bud accepteras, får du en bekräftelse via e-post och ditt kreditkort debiteras med det belopp du bjudit. Om ditt bud inte accepteras, förblir din ursprungliga bokning oförändrad och du debiteras inget extra. Besked ges tidigast 48 timmar innan flygets avgång.

Strategier för att öka chanserna för ett accepterat bud

  1. Förstå marknadsvärdet: Undersök vad en reguljär biljett i den högre klassen kostar. Med den informationen i åtanke kan du göra ett bud som är rimligt men ändå lägre än standardpriset.
  2. Flexibilitet med datum och tider: Om du har flexibilitet med ditt resedatum eller tid, överväg att boka under tider när flyg inte är lika fulla. Uppgraderingar är oftare tillgängliga under dessa perioder.
  3. Tidig bokning: Ju tidigare du bokar din biljett, desto större chans har du att lägga ett framgångsrikt bud. Många flygbolag gör inte uppgraderingar tillgängliga förrän en viss tid före avgång.
  4. Var realistisk: Medan det kan vara frestande att lägga ett mycket lågt bud, kommer ett realistiskt bud baserat på marknadsvärdet att ha större chans att accepteras.
  5. Kolla in konkurrensen: Det finns webbplatser och forum där resenärer delar med sig av sina erfarenheter och bud som har accepterats tidigare. Detta kan ge dig en uppfattning om vad som kan fungera.
  6. Fördel med lojalitet: Om du är en frekvent flygare med SAS och har en hög status inom EuroBonus-programmet, kan detta öka dina chanser att få ditt bud accepterat.
En godkänd uppgradering via Plusgrade ger dig möjligheten att njuta av lyxen i SAS Business för en bråkdel av kostnaden.

Sammanfattning

SAS Plusgrade erbjuder en unik möjlighet att uppleva lyxen av högre flygklasser utan att behöva betala fullpris. Genom att förstå hur systemet fungerar och genom att följa några enkla strategier kan du öka dina chanser att njuta av denna bekvämlighet. Så nästa gång du bokar en flygning med SAS, tänk på möjligheten att maxa din resa med Plusgrade!


Våra senaste inlägg