Mona Sedghi sa upp livet i Stockholm och flyttade till en paradisö

Mona Sedghi sa upp livet i Stockholm och flyttade till en paradisö

Efter nästan 10 år i musikbranschen i Stockholm valde Mona Sedghi att säga upp sig för att flytta till en paradisö. Vi har intervjuat henne om att bryta upp, hur det var att göra karriär i hotellbranschen och om hennes bucket list.

Mona Sedghi.

Du flyttade från Stockholm till paradiset, hur kommer det sig?

Efter nästan 10 år i musikbranschen kände jag att det var dags att gå vidare. Man känner på sig när man är klar med något, och för mig innebar det att jag drogs till mitt intresse kring resor. Det var givet att kombinera min erfarenhet kring PR och marknadsföring med resebranschen. Allt kom väldigt naturligt, och innan jag hann blinka så satt jag på intervjuer till min drömdestination, Maldiverna. Mitt första jobb i hotellbranschen blev med LUX* South Ari Atoll där jag precis avslutat tre år.

Mona Sedghi på jobbet.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Precis som i musikbranschen med Universal Music och Sony Music, är mina dagar även här väldigt långt ifrån vanliga nio-till-fem kontorsjobb. Ingen dag är den andra lik, speciellt inte när man jobbar med resor, gäster och upplevelser. En morgon börjar dock alltid med ett morgonmöte där vi avdelningschefer möts för att stämma av gårdagen, samt dagens agenda. Mitt jobb innebär allt från att skissa fram marknadsplaner, planera fotograferingar, dirigera sociala medier och annonsering, till att visa utvald media runt vårt hotell och dess unika egenskaper. Jag jobbar med ett helt fantastiskt team! Det är ett otroligt händelserikt, kul och mångsidigt jobb!

Vad är det mest utmanade med att bo på en paradisö?

Jag har alltid bott på öar i någon form. Efter att ha växt upp på Åland, är man rätt van med "småstadslivet" som även kan uppstå på en sandbank i Indiska Oceanen. Det kan stundtals vara rätt utmanande att vara begränsad i vad du faktiskt kan göra. Jag menar, du kan inte direkt avnjuta en helg på landet eller dra iväg och shoppa. Kontorslivet smälter naturligt samman med din privata sfär då man ofta jobbar och umgås utanför jobbet med samma människor. För många kan det kännas lite klaustrofobiskt, men jag tror allt sitter i var persons mindset. Om du är en storstadsperson, är detta resort-liv nog inget för dig och du kommer snabbt att tröttna. Men om du, som jag, gillar charmen med ett annorlunda kapitel och dess utmaningar, så är detta verkligen något jag rekommenderar.

Frukost på LUX* South Ari Atoll i Maldiverna.
På LUX* South Ari Atoll i Maldiverna.

Vad var det bästa med att bo på Maldiverna?

Förutom det givna som kristallklart vatten, vita stränder och gudomlig mat, så är det att få jobba med så många olika nationaliteter. På LUX* South Ari Atoll i Maldiverna, är personalen från omkring 35 olika nationer. Det har helt klart format mig och gett mig en fördjupad förståelse för människor, arbetssätt och kulturer - det har varit otroligt spännande och berikande mig både privat som professionellt.

Topp tre bucketlist?

Får jag säga fyra? Brittiska Jungfruöarna, Peru, Kina och Japan! Mauritius har länge varit på min bucket list, men vem vet, jag kanske flyttar dit någon dag! Vi ska trots allt öppna ett nytt flagship hotell och resort på Maldiverna i November detta år :)

Hur gör du för att koppla av?

Jag är en äkta beach bum! Jag tar med mig musik och går ner till stranden, dricker några drinkar och läser en bok tills jag somnar.

Mona flyttar nu från Maldiverna till Mauritius.
Vill du boka din semester? Chatta med våra resegenier i Chatflights app - vi tar dig dit!

Våra senaste inlägg