Nu släpper vi säsong 2 av Chatflights podcast MEDVIND

Chatflights podcast MEDVIND är tillbaka med en helt ny säsong där vi djupdyker i allt som har med medvetet resande att göra. Chatflights VD Alexis Barnekow intervjuar vår bonusexpert Jonas i nio avsnitt där vi avhandlar allt från de bästa kreditkorten för att tjäna poäng, hur du hittar bonusplatser i first och business class, hur du hackar betalda flygresor och hotell, samt vad du kan förvänta dig ombord på några av världens bästa flygbolag.

Vi släpper ett nytt avsnitt varje måndag under nio veckor framöver med start den 12 september. För dig som är nyfiken över vad varje avsnitt handlar om så kan du scrolla ner för att läsa vår sammanfattning av hela säsongen 👇🏼

Lyssna på det första avsnittet på Spotify 🎧

Avsnitt 1: En introduktion till flyg och hotellpoäng i Skandinavien

I detta avsnitt går Alexis och Jonas kortfattat igenom vilka flyg och hotellbonusprogram som är mest relevanta för skandinaver. Vi går även igenom psykologin bakom bonusprogram, varför de är utformade som de är, samt skillnaderna mellan att bli belönad i poäng kontra stämpelkort och cashback.

I säsongens första avsnitt ger vi en kortfattad överblick om vilka flyg och hotellbonusprogram som är mest relevanta för oss Skandinaver.

Avsnitt 2: Så hackar du betalda flygresor

I detta avsnitt djupdyker Alexis och Jonas i hur man hackar betalda resor. Vi går igenom hur du kan hitta rabatterade flygbiljetter i first och business class. Hur du kan använda de finstilta biljettreglerna till din fördel och spara tusenlappar på multi-city resor, samt hur du kan ta del av kryphål för att få tillgång till lägre biljettpriser och slopade bränsletillägg.

I avsnitt 2 delar vi med oss av våra bästa knep för att hitta rabatterade priser i business class, samt hur du kan använda de finstilta biljettreglerna till din fördel för att spara tusenlappar på din långresa.

Avsnitt 3: Så hackar du hotell och hyrbilar

I detta avsnitt går Alexis och Jonas igenom allt som har med hotell och hyrbilar att göra. Hur du kan ta del av hotellens bästa pris garantier för att spara tusenlappar på dina hotellvistelser. Hur du kan ta del av statusmatchningar på hotellens bonusprogram för att få tillgång till rumsuppgraderingar, gratis frukost och tillgång till lounger. Slutligen går vi igenom status på hyrbilsfirmor för uppgraderingar, samt vilka fällor som du ska se upp för när du tecknar en hyrbilsförsäkring.

I avsnitt 3 går vi igenom hur du sparar tusenlappar på hotellvistelser med hjälp av prismatchningar, samt hur du kan få fria uppgraderingar på hyrbilar.

Avsnitt 4: SAS EuroBonus – medlemsnivåer och bokning av bonusresor på SAS

SAS EuroBonus är Skandinaviens största och populäraste bonusprogram. Vi går igenom medlemsförmånerna och vad du får som silver, guld, diamant och Pandion-medlem. Vi djupdyker även i bonusresor och uppgraderingar på SAS egna flygningar, vilka typer av bonusresor som erbjuds, samt vilka destinationer erbjuder bäst värde för poängen och huruvida det lönar sig att uppgradera SAS-resor för poäng.

I avsnitt 4 går vi igenom allt som du behöver veta om medlemsnivåerna i SAS EuroBonus, samt bonusresor och uppgraderingar på SAS egna flygningar.

Avsnitt 5: Poängresor inom Star Alliance med SAS EuroBonus

I detta avsnitt fortsätter vi vår djupdykning i SAS EuroBonus, mer specifikt bonusresor inom Star Alliance. Vi går igenom SAS poängtabell för Star Alliance bonusresor, hur bonusresorna är prissatta, samt vilka destinationer som erbjuder exceptionellt bra värde för poängen. Vi går även igenom vilka destinationer som är lättast och svårast att boka för poäng i business class, samt hur pålitliga flygbolagen är när din resa blir inställd eller schemaändrad.

I avsnitt 5 går vi igenom allt som du behöver veta om bonusresor på Star Alliance med SAS EuroBonuspoäng.

Avsnitt 6: Kreditkort som ger flygbonuspoäng och en kort sammanfattning av Amex Membership Rewards.

I detta avsnitt går vi igenom alla kreditkort som ger flygbonuspoäng som finns tillgängliga på den svenska marknaden, däribland SAS Amex och MasterCard, Lufthansa Miles&More MasterCard. Vi gör även en kort sammanfattning av Amex Membership Rewards där vi går igenom vad poängen är värda, samt vilka bonusprogram som poängen kan överföras till..

VI djupdyker i Amex Membership Rewards och andra kreditkort på den svenska marknaden som ger flygbonuspoäng.

Avsnitt 7: Alternativa bonusprogram till SAS EuroBonus som lämpar sig för Skandinaver

I detta avsnitt går vi igenom alternativa bonusprogram som kan vara relevanta för Skandinaver som vill lägga sitt poängsamlande någon annanstans än SAS EuroBonus. Vi avhandlar de tre stora flygbolagsallianserna Star Alliance, Oneworld och SkyTeam där vi listar de mest relevanta programmen inom varje allians, samt vilka förmåner du kan förvänta dig på de högre medlemsnivåerna.

I avsnitt 7 går vi igenom vilka alternativa bonusprogram som lämpar sig bäst för skandinaver.

Avsnitt 8: First och Business Class

Detta avsnitt är tillägnat åt first och business class där vi går igenom historian bakom de olika klasserna i kommersiell luftfart, hur de kom till, samt hur utvecklingen har sett ut under åren. Vi går även igenom vad du kan förvänta dig ombord i economy, premium economy, business och first class på dagens flygbolag.

Hur är det att flyga i first class ombord på världens bästa flygbolag? Vi berättar i avsnitt 8.

Avsnitt 9: Lounger

Detta avsnitt är tillägnat åt lounger på flygplatsen. Vi går igenom vilka typer av lounger som finns, hur de skiljer sig åt, samt vad som krävs för att få tillgång.

Vad är skillnaden mellan en flygbolagslounge och en kreditkortslounge? Svaret får du i avsnitt 9 som handlar om lounger.

Ett nytt avsnitt varje måndag – Lyssna nu!

Vi släpper ett nytt avsnitt av MEDVIND säsong varje måndag med start från den 12 september. Prenumerera för att inte missa när vi släpper ett nytt avsnitt. Ni hittar MEDVIND på Spotify och Acast.

Våra senaste inlägg