Air France öppnar ny lounge i Los Angeles

En ny Air France Lounge öppnar på Los Angeles International Airport (LAX) fredag den 21 juni 2024. Alla officiella detaljer om loungen har nu avslöjats och den lovar att bli en imponerande upplevelse.

Detaljer om nya Air France Lounge LAX TBIT

Den nya Air France Lounge öppnar i Tom Bradley International Terminal (TBIT) på LAX. Här är de viktigaste detaljerna om loungen:

  • Loungen ligger i västra gaten, känd som Midfield Satellite Concourse (det är en bit att gå från terminalens huvuddel, men det är också där Air France och KLM flyg avgår från).
  • Loungen är 11 500 kvadratfot stor och har plats för upp till 172 passagerare.
  • Loungen är öppen dagligen från 09:00 till 23:30.
  • Loungens centrum är ett matområde som visar upp det franska köket, i stil med en parisiansk brasserie, med individuella sittplatser, stora gemensamma bord och privata alkover.
  • Matutbudet inkluderar både varma och kalla alternativ, salta och söta rätter samt vegetariska menyer; varma rätter inkluderar bland annat havskatt provençal, boeuf bourguignon och bräserad kyckling. Det finns även ett öppet kök där en kock tillagar rätter på begäran, som stekta räkor och cassoulet med ankconfitering.
  • Loungen har en bar med ett urval av franska viner och champagne, sprit och lokala ölsorter, samt cocktails och mocktails.
  • Loungen har ett Clarins Spa med två behandlingsrum som är öppna dagligen från 11:00 till 20:30; kostnadsfria ansiktsbehandlingar inkluderar "anti jetlag", "instant detox" och "illuminating eye-care" (öppnar i september 2024).
  • Loungen har en dedikerad sektion för La Premiere (förstaklass) passagerare, med plats för upp till 12 gäster och en egen matplats; förstaklasspassagerare får också tillgång till en specialdesignad "de-stress" behandling på Clarins Spa.
  • Loungen har även duschsviter, så gäster kan fräscha upp sig före flygningen.
  • Flying Blue Ultimate medlemmar har tillgång till en del av loungen reserverad för dem, nära matområdet.

Detta är Air Francesjätte lounge i USA, med andra platser inklusive Boston (BOS), Houston (IAH), New York (JFK), San Francisco (SFO) och Washington (IAD).

Vem har tillgång till Air France Lounge LAX?

Air France Lounge LAX följer standard SkyTeam lounge access-regler. Loungen är främst avsedd för premium passagerare från Air France och KLM, men är också öppen för alla SkyTeam internationella affärsklasspassagerare samt SkyTeam Elite Plus medlemmar på internationella resor.

Notera att till skillnad från vissa andra Air France-lounger i USA finns det inga planer för att denna lounge ska ingå i Priority Pass, åtminstone inte för närvarande. Detta innebär att LAX fortfarande saknar Priority Pass-lounger.

Denna lounge är ett spännande tillskott eftersom den tidigare enda SkyTeam-loungen i terminalen var Korean Air Lounge. Korean Air Lounge har fått kritik för sin kvalitet, vilket innebär att Air France-passagerare tidigare hänvisades till oneworld Lounge för affärsklass och Qantas First Lounge för förstaklass.

Slutsats

Air France Lounge LAX öppnar i Tom Bradley International Terminal och täcker en yta på 11 500 kvadratfot i Midfield Satellite Concourse. Loungen erbjuder en vacker design och har även ett Clarins Spa samt en förstaklasssektion. Premium SkyTeam-passagerare rekommenderas att besöka denna nya facilitet.

Våra senaste inlägg