Park Hyatt Tokyo stängs för renovering och öppnar igen i oktober 2025

Park Hyatt Tokyo, känt för sin framträdande roll i filmen "Lost in Translation", har stängt sina dörrar för en omfattande renovering. Hotellet planerar att öppna igen i oktober 2025.

Park Hyatt Tokyo stängs till oktober 2025

Park Hyatt Tokyo har påbörjat en fullständig renovering av både allmänna utrymmen och gästrum. Hotellet avbröt sin verksamhet den 7 maj 2024 och förväntas öppna igen i oktober 2025.

Renoveringsplanerna offentliggjordes första gången i april 2023, med en ursprunglig plan att återöppna under andra kvartalet 2025. Det är oklart om en mer omfattande renovering nu är planerad eller om de ursprungliga tidplanerna var för optimistiska.

Hotellet, som först öppnade 1994, genomgår denna renovering i samband med sin 30-årsjubileum. Även om det ännu inte finns några bilder på hur det nya hotellet kommer att se ut, utlovas en modern och fräsch känsla. Park Hyatt Tokyo består för närvarande av 200 rum, varav 177 är gästrum och 23 är sviter.

Designbyrån Jouin Manku leder renoveringen och har uttalat sig om projektet: "Vi är uppriktigt tacksamma för den sällsynta möjligheten att renovera Park Hyatt Tokyo och förbereda för hotellets mycket efterlängtade framtid. Vi ser fram emot att i samarbete med hotellets team skapa en unikt elegant designupplevelse för gästerna, i linje med John Morfords ursprungliga vision. Vi tackar Park Hyatt Tokyos team för det förtroende de har visat oss."

Gästrum på Park Hyatt Tokyo.

Renoveringens betydelse

Park Hyatt Tokyo är ett ikoniskt hotell och har varit i behov av en renovering. Under de senaste åren har hotellet inte varit i sitt bästa skick. Det är synd att hotellet inte passade på att genomföra renoveringen under pandemins höjdpunkt, när Japans gränser mestadels var stängda för utländska besökare. Istället sker renoveringen nu när Japan upplever ett stort antal besökare.

Många företag har stått inför liknande dilemman under pandemin – de visste inte hur situationen skulle utvecklas eller hade inte medel (eller ville inte spendera pengar) för stora förändringar.

Den stora frågan är nu hur många Hyatt-poäng det kommer att kosta att boka en vistelse på hotellet när det åter öppnar, med tanke på de prishöjningar som många Hyatt-hotell har genomfört de senaste åren.

Den berömda New York Bar på Park Hyatt Tokyo.

Sammanfattning

Park Hyatt Tokyo har stängt för renovering och planerar att åter öppna i oktober 2025. Det är spännande att se fram emot hur det renoverade hotellet kommer att se ut och många hoppas att projektet håller sig till den planerade tidslinjen utan förseningar.

Våra senaste inlägg