Premiär för Lufthansas nya Allegris business class 1 maj 2024

Lufthansa förbereder sig för att introducera sin nya premiumkabin Allegris, vilket innefattar en uppgradering av både affärsklass och förstaklass. Den nya produkten kommer initialt att installeras på nylevererade flygplan av modellerna Airbus A350 och Boeing 787.

Tidslinje för introduktionen av Lufthansa Allegris

Lufthansa planerar att lansera sin nya Allegris affärsklass på Airbus A350-900 som baseras i München från maj 2024 och på Boeing 787-9 som baseras i Frankfurt från juli 2024. Förstaklassprodukten Allegris är planerad att lanseras på Airbus A350-900 från München i september 2024.

Det första flygplanet med Allegris-kabiner har levererats till Lufthansa, och införandet på rutter är bara veckor bort. Dock har Lufthansa stött på problem med sin nya förstaklass i Allegris, vilket innebär att A350:orna levereras utan förstaklasskabin tills vidare, och detta utrymme kommer att förbli tomt i flera månader.

Lufthansa anklagar förseningar i leveransen av dessa nya flygplan på leverantörer. Även om flygbolaget har haft nästan sju år på sig att samordna med leverantörer, har introduktionen av den nya kabinen dröjt.

Lufthansas nya Allegris business class.

De första ruttplanerna för Lufthansa Allegris

Lufthansa har officiellt tillkännagivit de första ruttplanerna för den nya Allegris affärsklassprodukten:

  • Premiären för Lufthansa Allegris kommer att äga rum på rutten från München (MUC) till Vancouver (YVR) från och med den 1 maj 2024. Tjänsten kommer initialt inte att vara daglig.
  • Ytterligare destinationer från München inkluderar Toronto (YYZ), följt av Chicago (ORD) och Montreal (YUL), även om exakta tidpunkter för dessa destinationer ännu inte är fastställda.

Ändringar i säteskartor har uppdaterats för att reflektera den nya Allegris-produkten, så passagerare kan nu se vilka flyg som kommer att utrustas med den nya produkten.

Är detta den värsta produktlanseringen någonsin?

Frågan kvarstår om detta kan vara den sämsta produktlanseringen av en premiumprodukt någonsin. Ursprungligen skulle dessa nya kabiner ha debuterat på Boeing 777-9, men dessa flygplan har försenats med minst fem år på grund av olika problem hos Boeing.

Trots att Lufthansa har tagit emot nya flygplan sedan dess, har man fortsatt att utrusta dem med företagets föråldrade affärsklassprodukt och har bara nyligen börjat introducera Allegris på A350 och 787.

Med tanke på att det snart har gått sju år sedan produkten först tillkännagavs, och med ytterligare förseningar för förstaklassen, är utrullningen av Allegris verkligen anmärkningsvärd.

Sammanfattning

Lufthansas nya Allegris-kabiner är planerade att debutera i maj 2024, med den första introduktionen på A350 från München. Det är upplivande att se att Lufthansas Allegris äntligen blir verklighet, även om det har tagit längre tid än förväntat.

Våra senaste inlägg