Qatar Airways planerar ny förstaklass

Qatar Airways genomgår förändringar under den nya VD:n Badr Mohammed Al Meer, som nyligen utnämndes efter att den långvariga VD:n Akbar Al Baker avgått. En av de betydande förändringarna är planerna på att introducera en ny förstaklassprodukt.

Qatar Airways omprövar planer för förstaklass

Den nya VD:n har i en intervju med CNBC uttalat sig om en ny era för flygbolaget efter en omfattande granskning av verksamheten. Till skillnad från sin föregångare, Al Baker, som var inställd på att avveckla förstaklassen med motiveringen att flygbolagets affärsklass redan erbjuder allt som förstaklassen gör, ser Al Meer en framtid för förstaklassprodukter hos flygbolaget. Han betonar att en ny förstaklassprodukt, som kombinerar upplevelsen av att flyga kommersiellt och på privatjet, är under utveckling och nästan färdigställd.

First Class ombord på Qatar Airways Airbus A380.

Vilka flygplan får Qatar Airways nya förstaklass?

Detaljer kring vilka flygplan som kommer att utrustas med den nya förstaklassen är ännu inte offentliggjorda. För närvarande finns förstaklass endast på vissa av flygbolagets långdistansflygplan, såsom alla Airbus A380 och några Boeing 777 som förvärvades från Cathay Pacific. Med tanke på att Qatar Airways har upp till 50 Boeing 777-9 på beställning, vilka kommer att bli flygbolagets nya flaggskepp, är det rimligt att anta att dessa flygplan kommer att vara de främsta kandidaterna för den nya förstaklassprodukten.

First class på Qatar Airways erbjuder en oöverträffad nivå av lyx och komfort.

Sammanfattning

Under den nya ledningen ser Qatar Airways en omorientering av sin strategi, där introduktionen av en ny förstaklassprodukt utgör en del av denna förändring. Trots tidigare uttalanden om att avveckla förstaklassen, planerar den nya VD:n att lansera en uppgraderad produkt, som enligt honom ska vara inspirerad av både kommersiellt flyg och privatjets. Exakt vilka flygplan som kommer att få denna nya förstaklass och när den kommer att introduceras återstår att se.

Våra senaste inlägg