Så överför du Avios mellan de olika bonusprogrammen

Avios är den belöningsvaluta som används av flera flygbolag, inklusive Aer Lingus, British Airways, Finnair, Iberia och Qatar Airways. Trots att varje flygbolag har sitt eget lojalitetsprogram är det möjligt att överföra Avios mellan konton i de olika programmen utan kostnad. Denna artikel beskriver hur det fungerar.

De fem "varianterna" av Avios

Det finns fem lojalitetsprogram som samlar Avios:

  • Aer Lingus AerClub
  • British Airways Executive Club
  • Finnair Plus
  • Iberia Plus
  • Qatar Airways Privilege Club

Varje program samlar Avios, men sättet att tjäna och lösa in poäng skiljer sig åt mellan programmen. Fördelen med Avios är att poäng kan flyttas mellan de olika programmen beroende på hur du vill använda dem, eftersom varje program har sina egna fördelar.

I Sverige kan du tjäna Avios genom Amex Membership Rewards. Överföringskurserna till British Airways, Finnair och Iberia är 20:1, till Qatar Airways är överföringskursen 27:1. Om du vill nyttja Avios för att resa med Qatar Airways så är det således mer fördelaktigt att överföra dina Avios till något av de billigare programmen för att sedan överföra dem därifrån till Qatar Airways mot kursen 1:1.

Qatar Airways Privilege Club är medlemmar i Avios sedan 2022.

Hur kombinerar man Avios mellan konton?

Avios kan kombineras mellan konton utan kostnad. Det finns inga begränsningar för hur många Avios som kan överföras, och de kan flyttas fram och tillbaka mellan konton. Några viktiga begränsningar att vara medveten om:

  • Avios kan endast överföras mellan konton i ditt eget namn.
  • Se till att alla dina frequent flyer-konton har matchande personuppgifter.
  • Överföring av Avios till och från Iberia Plus har ytterligare restriktioner, inklusive att du inte kan flytta poäng till eller från Iberia inom 90 dagar efter att du har gått med i programmet och att ditt Iberia Plus-konto måste ha haft någon aktivitet inom de senaste 36 månaderna.
  • Officiellt kan du inte flytta poäng direkt mellan British Airways och Iberia om ditt British Airways Executive Club-konto ingår i ett hushållskonto, även om vissa rapporterar att det ändå är möjligt.

Överför Avios till och från British Airways Executive Club

British Airways webbplats tillåter överföring av Avios till och från Iberia och Aer Lingus. Detta är den enklaste webbplatsen att använda för överföringar, och du hittar British Airways "combine Avios"-länk här.

Överför Avios till och från Qatar Airways Privilege Club

Det är endast möjligt att flytta Avios mellan Qatar Airways och British Airways. För att överföra Avios från Qatar Airways till British Airways kan du hitta Qatar Airways "combine Avios"-länk här.

Överför Avios till och från Iberia Plus

Iberias webbplats tillåter överföring av Avios till och från British Airways och Aer Lingus. Iberias webbplats kan vara svår att använda, men du hittar Iberias "combine my Avios"-länk här.

Överför Avios till och från Finnair Plus

Finnair är det nyaste flygbolaget som använder Avios som sin valuta. Det är endast möjligt att flytta Avios mellan Finnair och British Airways, och detta måste göras via Finnairs webbplats. Du hittar Finnairs "combine Avios"-länk här.

Överför Avios till och från Aer Lingus AerClub

För att överföra Avios till och från Aer Lingus måste du använda British Airways webbplats. Du hittar British Airways "combine Avios"-länk här. Om du stöter på problem kan Avios kundsupport hjälpa till med överföringen.

Överföring av Avios mellan programmen innebär att du kan ta del av alla fördelar både när det kommer till intjäning och användning av Avios.

Slutsats

Det är praktiskt att kunna överföra Avios mellan de olika valutorna, beroende på om du tjänar poäng med British Airways, Qatar Airways, Iberia, Finnair eller Aer Lingus. Eftersom varje "variant" av Avios har sina egna fördelar, är detta en bra funktion. Processen att faktiskt överföra Avios mellan konton kan dock vara lite besvärlig ibland. Förhoppningsvis är denna artikel till hjälp för dem som kan dra nytta av denna funktion. British Airways och Qatar Airways webbplatser är de enklaste att använda för dessa ändamål.

Våra senaste inlägg