Så tjänar du extra EuroBonuspoäng i vardagen

Som medlem i SAS EuroBonus har du en uppsjö av möjligheter att samla poäng för din nästa långresa i business class, bland annat via kreditkort, flygresor och shopping. I denna guide kommer vi att kika närmare på möjligheterna som finns att tjäna poäng via SAS shoppingpartners. Däribland SAS EuroBonus Shop, SAS Online Shopping och EuroBonus Everyday.

SAS EuroBonus Shop

Shoppingportaler är inget nytt och majoriteten av dagens flygbonusprogram erbjuder sina medlemmar möjligheten att tjäna och använda poäng via shoppingportaler.

SAS EuroBonus Shop

SAS EuroBonus Shop låter medlemmarna spendera sina poäng på tusentals olika varor i ett flertal kategorier. Allt från hemelektronik och kosmetika till godis och presentkort. Att spendera poäng i portalen är inget som rekommenderas då värdet är en bråkdel av vad du får ut när du använder poängen för att boka flygresor.

Att handla i portalen kan däremot öppna upp för goda möjligheter att tjäna poäng, i synnerhet när det rör sig om större köp. Många av varorna i shoppen ger dig 1 poäng per spenderar krona vilket kan bli många poäng när du gör ett större köp. Det skadar inte att kolla igenom shoppen en extra gång om du planerar att köpa en ny brödrost eller hårtork.

Du tjänar 1 poäng per krona på majoriteten av varorna som du kan handla via shoppen.

Nackdelarna med SAS EuroBonus Shop är att utbudet är begränsat och priserna tenderar ofta att vara högre än om du handlar direkt i butiken.

Köp av presentkort utökar utbudet av varor som du kan handla och tjäna extra poäng

Ett bra knep för att tjäna extra poäng i butiker som Åhléns, Elgiganten och H&M är genom att köpa presentkort. Vid köp av presentkort tjänar du 50 poäng per 100 SEK.

Elgiganten är en av butikerna vars presentkort kan köpas direkt i SAS EuroBonus Shop.

Om du exempelvis vill köpa en ny dator för 25.000 SEK från Elgiganten så kan du köpa fem presentkort på 5000 SEK vardera via EuroBonus Shop och tjäna 12.500 poäng. Betalar du presentkorten med ett SAS Amex Elite (20 poäng per 100 SEK i spendering) så tjänar du ytterligare 5000 poäng på köpet. Sammanlagt har du tjänat 17.500 poäng på ditt köp vilket är tillräckligt för en enkelresa med SAS inom Europa.

Värt att tänka på när du köper presentkort är att du inte har rätt till öppet köp, så det är därför klokt att vara eftertänksam innan du genomför ett större köp. Presentkort har även en begränsad giltighetstid på 12-24 månader, så vi rekommenderar inte att du inhandlar dem i spekulativt syfte.

Zupergift – Det ultimata presentkortet för poängsamlare

Ett presentkort som har fått stor popularitet bland poängsamlare är Zupergift. Detta presentkort kan du köpa i SAS EuroBonus Shop och tjäna 50 poäng per 100 SEK och om du köper den största valören laddat med 10.000 SEK så betalar du endast 9.500 SEK vilket i praktiken medför en rabatt på 5%.

Zupergift är ett presentkort med många valmöjligheter. När du köper kortet i SAS EuroBonus Shop så tjänar du 50 poäng per 100 SEK.

Zupergift har ett större urval av butiker och partners som du kan lösa in ditt presentkort hos än de som finns listade i SAS EuroBonus Shop och här finns det möjligheter att använda beloppet för vardagsinköp såsom mat och bensin. Som alltid gäller det att hålla koll så att hela beloppet utnyttjas då Zupergift har en giltighetstid på 12 månader från inköpsdatum.

Zupergift kan du köpa i SAS EuroBonus Shop och tjäna 50 poäng per 100 SEK. Presentkortet kan du därefter lösa in hos ett stort urval av butiker och handlare.

SAS Online Shopping

SAS Online Shopping är en shoppingportal där du kan tjäna poäng extra poäng via många av landets största nätbutiker. Antalet poäng varierar beroende på vilken butik du handlar hos, men vanligtvis 10-50 poäng per 100 SEK i spendering.

Att tjäna poäng via portalen är enkelt. Först behöver du logga in på ditt EuroBonskonto i portalen, därefter välja valfri nätbutik och därefter slussas du direkt till nätbutikens hemsida. Genomför ditt köp precis som vanligt och ett bekräftelsemail skickas till din epost kort efter att köpet är genomfört. Poängen överförs till ditt EuroBonuskonto inom 6-8 veckor.

Värt att tänka på är att du behöver acceptera cookies för att poängen från köpet ska registreras. Användande av rabattkoder och dylikt hos nätbutiken resulterar i att poängen från köpet uteblir.

SAS Online Shopping. Här kan du tjäna poäng hos många av landets största nätbutiker.

SAS EuroBonus Everyday

SAS EuroBonus Everyday gör det möjligt att tjäna EuroBonuspoäng vid köp i fysiska butiker, restauranger, såväl som utvalda nätbutiker genom att ansluta ett valfritt betalkort. Betalkortet behöver inte vara ett SAS co-branded kreditkort utan det kan vara vilket kort som helst, exempelvis ditt vanliga bankkort. 

Betala med ditt kort precis som vanligt i kassan och ett bekräftelsemail skickas ut inom ett par dagar. Poängen för köpet överförs till ditt EuroBonuskonto inom 6-8 veckor. För att säkerställa att poängen registreras så behöver du använda det fysiska kortet när du genomför köpet. Köp som görs via Apple Pay eller Curve kommer inte att registreras och poängen för köpet uteblir.

Det är möjligt att koppla upp till 8 betalkort till EuroBonus Everyday och listan över anslutna butiker och restauranger finner du i den dedicerade portalen. Här kan du även se historiken för dina senaste köp, samt hantera dina anslutna betalkort.

Med SAS EuroBonus Everyday tjänar du poäng när du handlar i fysiska butiker och restauranger, såväl som utvalda nätbutiker med ditt anslutna betalkort. Poängen registreras automatiskt på ditt konto 6-8 veckor efter köpet.

Låt Chatflights omvandla dina hårt förvärvade poäng till oförglömliga resor. Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag – Vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg