Sista chansen: Överför dina Amex-poäng till Qatar Airways och få 40% i bonus

Qatar Airways Privilege Club erbjuder just nu 40% i extra bonus på poängöverföringar från deras bank och kreditkortspartners. Svenska Amex är med på listan och överföringar från Membership Rewards till Privilege Club görs till kursen 11:1. Överför dina poäng senast den 30 juni 2022 för att ta del av bonusen. Bonusen krediteras i efterhand inom 45 dagar efter kampanjens avslut.

Upplev ett av världens bästa flygbolag med dina Amex-poäng

Qatar Airways rankas som ett av världens bästa flygbolag och deras linjenät inkluderar populära destinationer som Maldiverna, Seychellerna, Australien, Nya Zeeland, Dubai och Bali. Tillgängligheten på bonusplatser är god under förutsättning att du bokar 11 månader i förväg och på vissa rutter finns det även möjlighet att flyga first class på flygbolagets återupplivade Airbus A380. Qatar Airways Q-Suites anses av många vara världens bästa business class erbjuds på en stor del av flygbolagets långflygningar.

Q-Suites på Qatar Airways anses av många vara världens bästa business class.

Dina Amex-poäng förlorar en stor del av sitt värde den 1 september

Svenska American Express devalverar överföringskursen till alla sina transferpartners från och med den 1 september 2022. För dig som planerar att överföra 1 miljon Amex-poäng till Qatar Airways så får du idag ut cirka 91.000 Avios mot kursen 11:1. Den 1 september försämras kursen till 27:1 vilket innebär att 1 miljon Amex-poäng motsvarar cirka 37.000 Avios.

Med den nuvarande bonuskampanjen på 40% så blir överföringskursen i praktiken 8:1 vilket innebär att dina poäng är upp till 3 gånger så värda just nu än vad de kommer att vara när Amex devalverar kursen den 1 september. 

Om du sitter på ett stort saldo Amex-poäng så är Qatar Airways Privilege Club ett bra ställe att parkera dem på för att undvika att poängen förlorar sitt värde.

Svenska Amex Membership Rewards devalveras kraftigt den 1 september 2022. Överför dina poäng nu för förhindra att de tappar värde.

Avios – Den gemensamma poängvalutan hos British Airways, Iberia, Qatar Airways och Aer Lingus

I mars 2022 integrerades Qatar Airways i Avios, som är IAG Groups gemensamma poängvaluta. IAG står för International Airlines Group och är moderbolaget till British Airways, Iberia, Vueling och Aer Lingus. Qatar Airways äger 20% av IAG och det kommer därför inte som en överraskning att de valde att integreras i samma poängvaluta.

Den största fördelen med att ha en gemensam poängvaluta är att varje flygbolag har sitt eget bonusprogram och därmed bestämmer poängpriser, tillgänglighet, samt kostnaden för skatter och avgifter utöver poängen. Avios gör det möjligt att överföra poängen fritt mellan de olika bonusprogrammen vilket underlättar möjligheterna att få ut maximalt värde för poängen.

Poäng överförda till Qatar Airways från Amex kan överföras vidare till British Airways Executive Club, som erbjuder fördelaktiga poängpriser på uppgraderingar och bonusresor med Oneworld.

Överför dina Qatar Avios till British Airways Executive Club för att boka bonusresor på hela Oneworld eller för att ta del av förmånliga uppgraderingar.


Låt Chatflights omvandla dina hårt förvärvade poäng till drömresor. Ladda ner Chatflights app och chatta med våra experter idag – Vi bokar din resa!
Våra senaste inlägg