Nu kan du resa till Kanada igen!

Kanada är det senaste i raden av länder som har beslutat att öppna upp sin gräns för vaccinerade besökare. Först ut var Amerikanska medborgare och residents som fick besöka sin granne i norr från och med den 9 augusti. Övriga nationaliteter välkomnas från och med den 7 september.

Detta krävs för att få resa till Kanada från och med den 7 september

Kanadas beslut att öppna upp sin gräns för vaccinerade besökare är goda nyheter för oss som har längtat efter att besöka Nordamerika, i synnerhet när USA ännu inte har beslutat sig för att lyfta på rådande inreseförbud.

Utöver ordinarie inresekrav så krävs följande för att besöka Kanada:

  • Du behöver vara fullt vaccinerad med ett av de fyra godkända vaccinen, Pfizer, Moderna, AstraZeneca och Johnson&Johnson. Det måste ha gått minst 14 dagar sedan du fick den sista dosen.
  • Du behöver kunna uppvisa ett vaccinationsintyg från ditt hemland. EU:s digitala covid-intyg godtas bland annat.
  • Du behöver uppvisa ett negativt covid-test som är taget max 72 timmar innan avresan.
  • Du får inte uppvisa några symtom på covid-19, t.ex hosta, feber, och snuva.
  • Du behöver ladda ner appen ArriveCAN för att fylla i nödvändig information innan ankomst.

Fullt vaccinerade personer behöver inte sitta i karantän eller testas på nytt efter ankomst, men det kan förekomma stickprovskontroller där ankommande resenärer testas. I händelse av ett positivt testresultat så behöver du även ha en plan för att kunna självisolera dig. Se därför till att ha alla boenden bokade, som du kan uppvisa till gränsvakten.

Planera din bonusresa till Kanada redan idag!

Till Kanada finns det just nu god tillgång på bonusplatser i business class med bland annat Air Canada som flyger från ett flertal Europeiska städer till Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa och Calgary. För dig som vill resa inom landet så erbjuder Air Canada även god tillgänglighet i business class inrikes.

Air Canada flyger till ett flertal Europeiska städer och erbjuder god tillgänglighet i business class.

Övriga flygbolag som trafikerar Kanada är SWISS till Montreal, Lufthansa till Toronto, Montreal och Vancouver, TAP Portugal till Montreal och Toronto, LOT Polish Airlines till Toronto, samt Turkish Airlines till Toronto, Montreal och Vancouver.

På alla dessa flygbolag finns det möjlighet att hitta 4 bonusplatser i business class, och med undantag för Lufthansa som släpper sina platser sent inpå så finns det möjlighet att boka din resa med god framförhållning.

För dig som planerar en skidresa till Whistler nästa vinter så har Air Canada just nu en del tillgänglighet i business class på sitt direktflyg mellan London och Vancouver.

Förstklassig skidåkning i Whistler, British Columbia.

Reser du med SAS EuroBonuspoäng så kostar en tur och returresa 130 000 poäng ordinarie pris mellan Europa och Nordamerika. För en resa inrikes i Kanada så krävs 50 000 poäng tur och retur ordinarie pris. Har du en Amex 2for1 voucher så gäller ovan priser för två personer, eller halva priset om du reser ensam.

Längtar du efter att få återuppleva Kanada igen? Ladda ner Chatflights app och chatta med våra experter – Vi bokar din resa för poäng eller pengar.

Våra senaste inlägg