Chatflights paketresa – Sofia Henrikssons guldkorn på Sri Lanka

Chatflights paketresa till Sri Lanka: 7 nätter från 17.250 SEK per person inklusive flyg i ekonomiklass

Vår paketresa till Sri Lanka är framtagen i samarbete med Sofia Henriksson som nyligen besökte Sri Lanka. Sofia arbetar till vardags som matkreatör, kokboksförfattare och matinfluencer. Hon är vinnaren av Sveriges Mästerkock år 2020 och driver sitt egna bolag som bedriver samarbeten med en rad kända varumärken.

Mat och resor är två passioner som ligger varmt om hjärtat och vi på Chatflights är stolta över att ha Sofia som vår senaste samarbetspartner. Använd guiden för egen inspiration eller ta hjälp av våra experter för att boka paketet.

Sofia Henriksson

Detta ingår i Chatflights paketresa till Sri Lanka

 • Flygbiljett tur och retur i ekonomiklass från Stockholm till Colombo med Emirates
 • 7 nätters boende på Arabella On Boossa eller Cinnamon Bentota Beach inklusive frukost
 • Transfer från Colombos flygplats till Galle på sydkusten
 • Möjlighet att förlänga din vistelse
 • Flygresa i business class mot en tilläggskostnad

Prisexemplen som nämns ovan varierar baserat på säsong och priserna kan variera. Om du väljer att boka din flygresa för poäng så kan vi även boka paketet utan flyg.

Vita stränder, bergslandskap och 20 nationalparker

På Indiens södra spets breder den vackra ön Sri Lanka ut sina vida stränder med palmer så långt ögat kan nå. Tack vare närheten till ekvatorn så är det omkring 27 grader varmt året om vilket gör Sri Lanka till en destination som funkar under alla månader på året.

Det finns två monsunsäsonger som påverkar olika delar av ön under olika delar av året. Den absolut bästa tiden att besöka väst- och sydkusten är oktober till mars. Det är även januari till mars som man har chansen att se blåvalar utanför Mirissas kust, något man inte vill missa!

Sri Lanka är världens 25:e största ö och har allt från vita stränder längs kusten till spektakulära teodlingar och majestätiska berg. Med över tjugo nationalparker kan du åka på safari och se både vilda elefanter och leoparder.

13 timmar från Sverige

Det tar cirka 13 timmar att flyga från Sverige till huvudstaden Colombo med en mellanlandning i Dubai. Därifrån kan man enkelt ta sig med privat bil till sydkusten på mellan 1-3 timmar beroende på vart du ska. Det går även en otrolig tågräls längst hela kusten där man kan åka tåg och njuta av den vackra utsikten.

På Sri Lanka återfinns några av världens vackraste järnvägssträckor.

Paradisstränderna på väst- och sydkusten

Den största staden på sydkusten är Galle och där kan du hitta lyxiga restauranger, vackra gamla kolonibyggnader och det är en perfekt utgångspunkt för hela väst- och sydkusten. Österut hittar man Dikwella, en mängd pittoreska stränder, mycket yoga och surf. Men närmre Galle och Mirissa finns även aktiviteter för den som inte bara vill ligga på stranden.

Vid byn Dikwella på Sydkusten finns några av Sri Lankas vackraste stränder.

Två hotell som erbjuder unika upplevelser

Arabella on Boossa

Arabella on Boossa är ett stilrent boutiquehotell med skandinaviska designinfluenser och privat strand. Hotellet har åtta vackra rum som antingen vetter ut mot en magisk havsutsikt eller in mot den lilla gröna trädgården. Här är det minst sagt personligt och du känner dig väl omhändertagen.

Arabella On Boosa, hotellet ligger inhyst i en villa och har åtta intima gästrum och sviter.

Du kan välja mellan en traditionell lankesisk frukost med Egg Hoppers och curry eller västerländskt med ägg, müsli och färsk frukt. Ut mot stranden har de en pool och solstolar samt en bra restaurang och den godaste Piña colada jag druckit med färsk kokosnöt och ananas.

Den godaste Piña coladan du någonsin kommer smaka finns på Arabella On Boosa.
Traditionell lankesisk frukost med egg hoppers, curry och färsk mango.

Hotellet ligger bara 10 minuter med Tuk-tuk från Galle och där skulle jag varmt rekommendera att äta på den riktigt fina restaurangen på The Fort Printers Hotel.

39 Bistro & Wine Bar på The Fort Printers Hotel
Deras fisktacos med gulfenad tonfisk får inte missas!

Cinnamon Bentota Beach

Cinnamon Bentota Beach är en betydligt större och nyrenoverad resort, med en enorm pool som har utsikt utsikt mot både floden, stranden och havet.

Cinnamon Bentota Beach
På hotellet finns 130 gästrum och sviter i olika kategorier.
Den enorma poolen på Cinnamon Bentota Beach.

På hotellet finns totalt sju restauranger som erbjuder både halv- och helpension. Det finns traditionell lankesisk mat, otrolig indisk mat, såväl som thailändskt, italienskt och amerikanskt. Du kommer garanterat inte lämna hotellet hungrig.

På hotellet serveras både västerländsk och lankesiska maträtter i de sju restaurangerna.

Aktiviteter på Sri Lanka - Surf, yoga och dykning

Det finns en mängd saker att göra på Sri Lanka förutom att njuta av den goda maten. Ön bjuder på dykning och snorkling över vackra rev och med sköldpaddor. Du kan alltid åka på valsafari och se blåvalar eller på safari i djungeln och se elefant och leoparder. Åka på kanotturer i floden, fiska och såklart surfa - både vågsurfing och kitesurfing. Det finns även mycket ayurvedisk yoga och gillar du the så är Sri Lanka resmålet för dig.

För dig som älskar surfing är Sri Lanka det perfekta resmålet.

Så tar du dig till Sri Lanka

2 alternativ med EuroBonuspoäng

Sri Lanka kan vara en knepig destination att boka med EuroBonuspoäng. Detta beror främst på att anslutningarna från Europa med Star Alliance är begränsade samt att det släpps få bonusplatser på de anslutningar som finns tillgängliga. Vi har listat 2 alternativ som tar dig från Europa till Sri Lanka med EuroBonuspoäng.

 1. LOT Polish Airlines via Warszawa: Under vinterhalvåret trafikerar LOT Polish Airlines en säsongslinje mellan Warszawa och Colombo med tre avgångar per vecka. Resan går med ett stopp via Warszawa och det finns möjlighet att hitta två bonusplatser i business class på utvalda avgångar, eller upp till nio platser i ekonomiklass.
 2. Turkish Airlines via Istanbul: Den mest populära anslutningen med Star Alliance från Europa till Sri Lanka är Turkish Airlines linje mellan Istanbul och Colombo, som gör en teknisk mellanlandning på Maldiverna. Detta har rent historiskt varit en av de svåraste rutterna i flygbolagets linjenätverk för att hitta bonusplatser och de släpper i regel inga platser i business class. I ekonomiklass så finns det möjlighet att hitta upp till nio platser på samma flygning.

2 alternativ med Amex Membership Rewards-poäng

För dig som har poäng hos Amex Membership Rewards är Sri Lanka en något lättare destination att boka. Här finns det möjlighet att hitta bonusresor med Oneworld. Nedan listar vi de två bästa alternativen.

 • Qatar Airways via Doha: Här flyger du med ett av världens bästa flygbolag med en smidig anslutning i Doha. Resan bokas med fördel via flygbolagets egna bonusprogram Privilege Club för 130.000 miles per person i business class tur och retur. Detta motsvarar 1,43 miljoner Amex-poäng.
 • Sri Lanka Airlines via London Heathrow: Här flyger du med ett smidigt byte via London med British Airways och vidare med Sri Lanka Airlines. Resan bokas med fördel med British Airways Executive Club, där en tur och returresa i business class kostar från 181.500 Avios, motsvarande cirka 2 miljoner Amex-poäng.

Flyg för pengar

För dig som hellre vill boka resan för pengar så finns det betydligt fler flygbolag och resvägar att välja mellan. Vi rekommenderar Emirates via Dubai eller Qatar Airways via Doha som erbjuder de absolut bästa restiderna. Här reser ni med en mellanlandning per väg med korta och smidiga restider på under 13 timmar.

Vi har bra priser i både ekonomiklass och business class med Emirates och Qatar Airways till Colombo.

Den smidigaste resan till Sri Lanka går med Emirates via Dubai. Vi har specialpriser på Emirates business class, chatta med oss för mer info!

Sammanfattning: Ett paket som fångar det bästa som Sri Lanka har att erbjuda

Sofia Henrikssons paket till Sri Lanka fångar det bästa som landet har att erbjuda. Här kan du kombinera vacker natur med stränder, surfing, yoga och berikande kulturupplevelser.  

Paketet kostar från 17.250 SEK per person för 7 nätter med flyg i ekonomiklass och inkluderar följande:

 • Flygbiljett tur- och retur i ekonomiklass från Stockholm till Colombo med Emirates,
 • 7 nätters boende på Arabella On Boossa eller Cinnamon Bentota Beach inklusive frukost,
 • Transfer från Colombos flygplats till Galle på sydvästkusten,
 • Möjlighet att förlänga din vistelse,
 • Flygresa i business class mot en tilläggskostnad.

Boka för poäng eller pengar och få personlig support & service via Chatflights

Därför ska du boka din resa till Sri Lanka via Chatflights:

 • Få personlig hjälp via chatt: Bolla och diskutera resor med erfarna agenter, det kostar inget förrän du bokar.
 • Boka med poäng: Vi kan allt om dina poäng - Res i business class och maximera värdet av dina hårt förvärvade poäng.
 • Personligt stöd vid ombokning och strul: Våra agenter finns där för dig så fort något måste lösas.
Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor.

Våra senaste inlägg