Välkomstgåvor på hotell: Vad kan du förvänta dig?

Välkomstgåvor på hotell är en uppskattad gest som många resenärer stöter på. I denna artikel går vi igenom vad en välkomstgåva är, under vilka omständigheter de vanligtvis erbjuds, och vilka typer av gåvor du kan förvänta dig.

Vad är hotellens välkomstgåvor?

En välkomstgåva på hotell är en present som vanligtvis placeras i ditt rum första dagen av din vistelse. Ibland kan du hitta en välkomstgåva i ditt rum när du anländer, medan det i andra fall kan levereras under din första eftermiddag eller kväll på hotellet. På enklare boenden kan du få en gåvopåse vid incheckningen.

Välkomstgåvor marknadsförs ibland som en del av vistelsen, men oftare är det en oväntad överraskning. Du kommer att märka att lyxhotell konsekvent erbjuder dessa gåvor till sina gäster. Kvaliteten kan variera avsevärt; på vissa hotell kan det vara några få bitar frukt, medan andra kan erbjuda en flaska champagne, hembakade delikatesser och frukt.

Vad påverkar om du får en välkomstgåva?

De flesta riktiga lyxhotell erbjuder någon form av välkomstgåva till sina gäster. Faktorer som kan påverka om du får en välkomstgåva, och kvaliteten på denna, inkluderar:

  • Typen av hotell du bor på
  • Din status i hotellets lojalitetsprogram
  • Om du är en återkommande gäst på det specifika hotellet
  • Om du firar något speciellt, som en årsdag eller födelsedag
  • Om du bokat genom ett reseagentprogram som erbjuder en välkomstgåva som en uttalad förmån

Det är inte ovanligt att samma hotell vid olika tillfällen erbjuder en välkomstgåva vid ett tillfälle, men inte vid ett annat. Om och när du erbjuds en gåva kan bero på flera faktorer, som hur upptaget hotellet är den dagen och hur personalen är bemannad.

En simpel välkomstgåva på Hyatt Place Essedon Fields Melbourne.

Vår syn på hotellens välkomstgåvor

Det är alltid trevligt att motta en välkomstgåva, även om detta självklart inte är den viktigaste delen av en hotellvistelse. Det kan vara överraskande att inte få någon gåva på ett lyxhotell, medan det på andra hotell kan vara en trevlig överraskning att motta en.

Hotell befinner sig i en svår situation när det gäller välkomstgåvor, särskilt med alkohol. Det är trevligt när en flaska vin erbjuds, men om det är en billig flaska kan det lämna en dålig eftersmak, både bildligt och bokstavligt, speciellt om man betalar mycket för vistelsen.

Om du får en välkomstgåva som du inte uppskattar, kan du överväga att informera hotellet, särskilt om det handlar om en bokning via ett program där en viss gåva utlovas, eller på vissa lyxhotell där en välkomstgåva marknadsförs som en del av upplevelsen.

Champagne och chokladask som välkomstgåva på femstjärniga Hotel Martinéz i Cannes.

Sammanfattning

Att få en välkomstgåva på hotellet är alltid en uppskattad gest som kan variera från enkla flaskor vatten till exklusiva flaskor champagne och ostar. Välkomstgåvor är vanligast på lyxhotell, hos hotellkedjor där du har status, eller på hotell där du ofta är gäst.

Våra senaste inlägg