Ska du resa och behöver hjälp med inresekrav, tester och formulär?

Chatta direkt med specialister som hjälper dig med vägledning, bokade tester och korrekt ifyllda formulär - för en säker och trygg ankomst.

Chatta med oss direkt i appen

Ladda ner
Så funkar det

Låt oss sköta allt

Ladda ner appen och få hjälp av specialister via chatt

download chatflights

Ladda ner Chatflights

Öppna appen och chatta direkt, du behöver inte ens skapa ett konto.

chatta med chatflights

Skriv vad du behöver

Tala om vad du vill ha hjälp med. Vi hjälper dig att förstå exakt hur det fungerar.

chatflights hjälper dig

Låt oss sköta allt

Betala en avgift och vi tar hand om allt. Vi bokar tester, fyller i formulär och hjälper dig att planera resan.

support under resan

Hjälp under hela resan

Från 24 timmar före resan prioriteras du i kön och får snabb hjälp om det kniper.

Våra avgifter

Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

990 KR
Per person, Inom EU

T/R inom EU

Få all hjälp du behöver för en T/R-resa inom EU. Vi bokar tester, ger vägledning och fyller i alla formulär som krävs inom EU.

1.190 kr
PER PERSON, Europa

T/R inom Europa

För europeiska länder utanför EU, t.ex. Storbritannien. Vi bokar tester, ger vägledning och fyller i alla formulär som krävs.

1.590 kr
Per person, Världen

T/R utanför Europa

Vi hjälper dig med allt som behövs för en T/R-resa utanför Europa där regelverket kan vara mer komplicerat och rutinerna ändras oftare.

Toppbetyg från tusentals användare

4,9 betyg iOS och Android

Ladda ner

Monica Duimovich

Otroligt bra service

Otroligt bra service. Helt fantastiskt. Det var verkligen längesedan jag blev så positivt överraskad. Allt har fungerat helt perfekt!🤩

FriskAndré, 2020-11-26

Lite för bra för att vara sant

Otroligt smidigt, enkelt och överlag bara toppen. Rekommenderar starkt till alla

Appstore

100% nöjd

Allt funkar. Kanon-service. Gör de knöliga delarna av resandet trevligt. Bra!!

Appstore

Ypperlig service

Ypperlig service vid varje interaktion. Chatflights medarbetare är onekligen stjärnor!

Niclas Lagerstam

Bra lösningar och snabb återkoppling

Grymt snabb service. Bra lösningar och snabb återkoppling i samtliga frågor. Rekommenderas till alla som är lite bekväma. Tack för att ni gjorde jobbet ❤️

m.lindstrom

Sjukt smidigt!

Prisvärt och bekymmersfritt

Vanliga frågor kring tjänsten Trygg Ankomst

Här kommer svaren på våra mest ställda frågor. Läs på här eller chatta med oss i appen, vi svarar snabbt!

Är detta en chattbot?

Nej! Du kommer att få vissa automatiska svar för att genomföra enklare uppgifter som betalningar, men hos oss chattar du alltid med specialister av kött och blod.

Vad händer om ni gör ett fel och jag inte kan resa pga det?

Om vi har gjort fel tar vi ansvar för det och ersätter dig för de kostnader som uppstod som en följd av felet.

Vad är skillnaden på Antigentest och PCR-test?

PCR-tester analyseras i labb och har hög noggrannhet, men det tar lång tid att få sitt resultat (oftast ett dygn) och kostnaden är högre (ca 995 kr). Antigentester, även kända som snabbtester, analyseras på plats vid provtagningstillfället. Noggrannheten är inte lika hög men resultatet kommer snabbt (15-60 minuter) och kostnaden är lägre (ca 445 kr).

Vilket test ska jag ta och hur lång tid innan avresa behöver jag ta det?

Gemensamt för många länder är att PCR-test kan tas som tidigast 72 timmar innan avresa medan antigentest kan tas som tidigast 48 timmar innan avresa. Variationer kan förekomma där vissa länder kräver att testet får vara max 72 eller 48 timmar gammalt innan ankomst. Det är därför viktigt att dubbelkolla exakt vilka regler som gäller i ankomstlandet, samt räkna med både restid och resultattid när du bokar ditt test.

Finns det krav på test vid ankomst och kommer jag behöva sitta i karantän?

Vissa länder kräver PCR- eller antigentester några dagar efter ankomst, t.ex. Storbritannien som godtar antigentest innan avresa men kräver ett PCR-test vid ankomst, under dag två. Vissa länder kräver att testet tas direkt vid ankomst och att man sitter i karantän i väntan på provsvaret. Ett exempel är Thailand där ankommande besökare till Phuket testas och försätts i karantän, vanligtvis under ett dygn. I de fall man ankommer från ett s.k. "högriskland" kan det ställas särskilda krav på tester vid ankomst. Detta gäller oavsett om du började din resa i det landet eller bara har besökt det via transit.

När anses jag vara fullt vaccinerad?

Att vara fullt vaccinerad innebär hos de flesta att det måste ha gått minst 14 dagar sedan den sista dosen av ett tvådosvaccin eller 28 dagar efter ett endosvaccin. Undantag kan förekomma, i synnerhet inom EU där vissa länder tillåter inresa med endast en vaccindos av ett tvådosvaccin.

Räcker ett vaccinationsintyg för att jag ska kunna resa?

Det finns idag ingen globalt erkänd standard för vaccinationsintyg men EU har infört ett digitalt intyg som möjliggör restriktionsfritt resande inom Unionen där inga krav på test eller karantän ställs för de som har intyget. Intyget kommer successivt att börja accepteras av fler länder utanför EU, redan idag är det t.ex. godkänt av Kanada och Storbritannien. Vissa länder utanför EU har slopat kravet på covid-test för personer som kan uppvisa ett vaccinationsintyg, t.ex. Turkiet och Marocko. Undantag kan dock förekomma om man har vistats i ett högriskland under de senaste 14 dagarna, då krävs ett test oavsett om man är vaccinerad eller inte.

Vad är skillnaden på karantän och självisolering?

Länder med strikta inresekrav (exempelvis Australien och Nya Zeeland) kräver att alla besökare försätts i karantän under två veckor. Karantänen måste genomföras på ett hotell eller en statlig anläggning och man tillåts inte lämna sitt rum under karantänsperioden. Tester genomförs löpande och om alla tester är negativa kan man lämna karantänen på dag 14. Vissa länder som kräver test vid ankomst kräver även att du sitter i karantän i väntan på testresultatet. Vanligtvis brukar resultatet komma tillbaka inom ett dygn men i vissa fall kan det ta upp till tre dygn. Självisolering och hemkarantän innebär inte samma strikta bevakning men du får räkna med att bli uppringd av en smittspårare under isoleringsperioden. Att bryta isoleringen kan leda till böter eller fängelsestraff.

Gäller min försäkring trots att UD avråder från resor?

I samband med pandemin har svenska UD infört avrådan mot resor till många länder. Majoriteten av de reseförsäkringar som erbjuds via kreditkort samt reseskyddet i många hemförsäkringar täcker inte för resor till länder och områden som omfattas av UD:s avrådan. Det finns specialförsäkringar som gäller till resor som omfattas av UD:s avrådan, vi kan hjälpa dig att välja rätt försäkring.

Få hjälp via chatt nu!

4,9 betyg iOS och Android

Ladda ner