5 av världens bästa restauranger!

5 av världens guldkorn – Restauranger vi vill besöka!

Som många av er vet kan restauranger bli tilldelade stjärnor från Guide Michelin och för en matälskare är detta en guide man gärna lyssnar till.
En stjärna betyder att restaurangen är “exceptionellt bra” i sin kategori, två stjärnor betyder att restaurangen är “värd en omväg” och slutligen, om en restaurang har tre stjärnor i Guide Michelin är den “värd en resa i sig”.

Guide Michelin's hemsida.

Vi tar dig dit!

Vill du boka en bonusresa för poäng eller pengar? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag – vi bokar din resa i Business eller First Class.

Res i Business Class för matens skull

För oss på Chatflights handlar resandet om så mycket mer än “bara” en flygbiljett, vi vill hjälpa dig med hela upplevelsen – allt från flyg och boende till tips på den bästa maten i staden du besöker. Därför har vi på Chatflights valt att fokusera på restauranger som är värda en resa i sig och listat våra topp 5 favoriter här nedan.

Odette, Singapore.

Odette, Singapore – Där klassisk fransk cuisine möter Sydostasiens smaker

Inspirationen kommer från Juliens mormor, Odette, och hans franska uppväxt. Hans mormor lärde honom att fantastiska smakupplevelser kommer från rena råvaror och Julien skapar sin mat och smaker utifrån dessa med en stor dos passion och kärlek – vilket också märks tydligt i hela Odettes anda.

Läs mer om Odette, Singapore.

El Cenador de Ámos, Spanien.

El Cenador de Ámos, Spanien - Restaurangen som har en riktig artist i köket

El Cenador de Ámos är ett landmärke på den spanska gastronomin kartan. Här har Jesus (som är den sanna artisten i köket) farfars dröm blivit till verklighet. En farfar han aldrig mött men som hade stora drömmar som aldrig blev till verklighet, inte förren år 1993 när Jesus öppnade upp dörrarna till sin första matsal.

Läs mer om El Cenador de Ámos, Spanien.

Cheval Blanc, Schweiz.

Cheval Blanc, Schweiz – Fransk cuisine från medelhavet med asiatiska smaker

Peter Knogl är en sann konstnär i köket och tror att den sanna konsten i matlagning är att kombinera ingredienser och aromer samtidigt som man bevarar smaken i den huvudsakliga råvaran. Tillsammans med sitt team tar han sina gäster på en riktig kulinarisk upplevelse.

Läs mer om Cheval Blanc, Schweiz.

Single Thread, Kalifornien.

Single Thread, Kalifornien, USA - Restaurangen med sin egna farm

Single Threads koncept grundades utifrån Kyle och Katina Connaughton som växte upp i södra Kalifornien – men också med inspiration från deras resande runtom i världen, i synnerhet Japan och USA. De anser att relationen mellan en kock och en lantbrukare är så mycket mer än “bara” en del av relationen, det är hela hjärtat i den.

Hjärtat i deras koncept rotar sig i det japanska uttrycket ‘omotenashi’ – förmågan att osjälviskt förutse kundens behov och ge något mer än det förväntade. I grunden handlar det om att göra goda handlingar utan att förvänta sig något tillbaka. Det är precis vad ni kan förvänta er när ni kommer till Single Thread.

Läs mer om Single Thread, Kalifornia.

L´Osier, Japan.

L´Osier, Japan - En fransk restaurant mitt i Tokyo

Sedan 1973 hittar du denna fransk-influerade pärla mitt i Tokyo. Med sin fantastiska art-deco inredning, passion för en fransk cuisine och den framåtsträvande matkulturen i Japan föddes L´Osier och blev snabbt en av Tokyos mest populära fine dine restauranger. Människor från hela världen reser hit för att uppleva både den vackra miljön men även den utsökta kulinariska resan du bjuds på!

Läs med om L´Osier, Japan.

Listan över utsökta ställen att besöka kan göras lång!

En resa är inte komplett utan en idyllisk matupplevelse om du frågar oss. Vi hjälper dig att hitta den optimala flygbiljetten i Business eller First Class, det perfekta hotellet och den mest extraordinära kulinariska upplevelsen! Vi hjälper dig helt enkelt med hela resan.

Världen är full av magiska godbitar och vi skulle gärna vilja ta er till var och en av dem. Så se dessa restauranger som ett första smakprov på Chatflights favoriter runtom i världen!

Vill du boka en bonusresa för poäng eller pengar? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag – vi bokar din resa i Business eller First Class.

Våra senaste inlägg