5 sweet-spots i SAS EuroBonus som du inte visste fanns

SAS EuroBonus är Skandinavens största bonusprogram och poängtabellen i första hand anpassad och prissatt för resor med utgångspunkt i Europa. Bonusresor kan bokas mellan alla länder i världen vilket innebär att det finns möjlighet få ut stort värde för poängen om du reser mellan och inom rätt zoner. I denna guide går vi igenom 5 sweet-spots i EuroBonus poängtabell som du inte visste fanns.

New York till Australien i business class för 165.000 poäng

Nord och Centralamerika erbjuder en uppsjö av prisvärda bonusresor för EuroBonuspoäng. Resor till Oceanien tillför mycket bra värde för poängen i förhållande till den flugna distansen. Routing tillåts både i östlig och västlig riktning vilket innebär att du kan bygga ihop en jordenruntresa genom att resa i västlig riktning. SAS EuroBonus tillåter transfer i högre zon vilket innebär att du kan passera dyrare zoner men ändå betala priset för destinationens zon enligt tabellen.

Följande resa kan bokas för 165.000 poäng i business class:

Utresa: New York – Tokyo – Sydney med All Nippon Airways.

Hemresa: Brisbane – Taipei – Wien – New York med EVA Air och Austrian Airlines.

Guam till Bali i business class för 50.000 poäng

Det amerikanska territoriet Guam ligger i Stilla Havet cirka 2500 kilometer utanför Japans kust. Guam räknas som Sydostasien öregoner enligt SAS poängtabell. Inom denna zon ingår bland annat Singapore, Indonesien, Malaysia och Filippinerna. Att resa inom zonen i business class kostar 50.000 poäng tur och retur i business class. Här finns det goda möjligheter att maximera poängen då genomresa via bland annat Tokyo, Singapore, Sydkorea, Thailand och Taiwan tillåts.

Följande resa kan bokas för 50.000 poäng i business class:

Utresa: Guam – Tokyo – Bangkok – Bali med United Airlines, All Nippon Airways och Thai Airways.

Hemresa: Bali – Taipei – Osaka – Guam med EVA Air och United Airlines.

Almaty till Tokyo i business class för 50.000 poäng

I SAS uttagstabell för Star Alliance så grupperas Centralasien och Fjärran Östern in i samma zon, detta trots att länderna i zonen ligger långt skilda geografiskt. I denna zon ingår bland annat Kazakstan, Uzbekistan, Japan, Sydkorea och Taiwan.

En maximerad resa inom denna zon går från Almaty till Tokyo enligt följande till det facila priset av 50.000 poäng tur och retur i business class:

Utresa: Almaty – Frankfurt – Tokyo med Lufthansa.

Hemresa: Tokyo – Istanbul – Almaty med Turkish Airlines.

Johannesburg till Sao Paulo i business class för 130.000 poäng

Sydafrika och Brasilien separeras av Sydatlanten och en direktflygning mellan Johannesburg och Sao Paulo har en flugen distans på cirka 7500 kilometer. Detta motsvarar distansen av en flygning från Centraleuropa till Chicago. Poängpriset på 130.000 poäng i business class är därmed fullt rimligt då den flugna distansen mellan Sydafrika och Sydamerika-zonen är densamma som för resor mellan Europa och Nordamerika.

Antalet flygförbindelser mellan Sydafrika och Brasilien är däremot kraftigt begränsade och i dagsläget har Star Alliance inget direktflyg mellan städerna. För den som vill resa med poäng ger detta upphov till många kreativa och maximerade rutter mellan zonerna.

Följande resa kan bokas för 130.000 poäng i business class:

Utresa: Johannesburg – Zürich – Sao Paulo med SWISS

Hemresa: Sao Paulo – Newark – Johannesburg med United Airlines

San José Costa Rica till Anchorage i business class för 50.000 poäng

Nord och Centralamerika-zonen är en stor zon som sträcker sig över ett stort geografiskt område. I zonen ingår bland annat USA, Kanada, Mexico, Belize, Panama, och Costa Rica. Resor inom denna zon tenderar vanligtvis inte att tillföra något större värde för poängen såvida man inte planerar att avverka långa distanser.

Följande resa kan bokas i business class för 50.000 poäng:

Utresa: San José Costa Rica – Panama City – Los Angeles – Denver – Anchorage med Copa Airlines och United Airlines

Hemresa: Anchorage – Vancouver – Toronto –San José Costa Rica med Air Canada

Så kan du nyttja dessa sweet-spots för att bygga en jordenruntresa

Sweet-spots likt dessa är väldigt användbara om du planerar att boka en jordenruntresa med EuroBonuspoäng. Då SAS EuroBonus inte tillåter stopovers på bonusresor så måste jordenruntresor ofta bokas som flera separata enkelbiljetter. Enkelresor prissätts som 60% av tur och returresans pris och om du bokar dina enkelresor mellan och inom rätt zoner så finns det goda möjligheter att resa jorden runt till låga poängpriser.

Följande jordenruntresa är möjlig om du är villig att kombinera poängbiljetter och betalda flygbiljetter på utvalda sträckor. Angivna poängpriser är ordinarie priser för en person exklusive rabatter som Amex 2for1 och MasterCard FlyPremium

Stockholm – New York med SAS i business class: 60.000 poäng enkel väg.

Destination: New York

New York – Taipei – Brisbane med EVA Air i business class: 99.000 poäng enkel väg

Destination: Australien

Sydney – Bali: Boka för pengar

Destination: Bali

Bali – Bangkok – Osaka – Guam med Thai Airways och United i business class: 30.000 poäng enkel väg

Destination: Guam

Guam – Tokyo: Boka för pengar

Destination: Tokyo

Tokyo – Frankfurt – Almaty med Lufthansa i business class: 30.000 poäng enkel väg.

Destination: Kazakstan

Almaty – Dubai: Boka med pengar

Destination: Dubai

Dubai – Addis Ababa – Seychellerna – Addis Ababa – Stockholm med Ethiopian Airlines i business class: 77.500 poäng open-jaw.

Destination: Seychellerna

Följande jordenruntresa kan du boka med en kombination av 296.500 EuroBonuspoäng per person + relativt billiga betalda biljetter.

Våra senaste inlägg