5 USA-resor i business class som du enkelt kan boka med EuroBonuspoäng

Sommaren 2022 ser ut att bli en rekordsommar för flygbranschen som den första högsäsongen utan omfattande restriktioner efter pandemin. Efterfrågan har växt explosionsartat och flygbolagen har inte varit snabba nog att möta den snabba återhämtningen.

Brist på flygande personal har lett till att många flygbolag trafikerar rutter med färre frekvenser och mindre flygplan. Detta har en stor påverkan på bonustillgängligheten där många flygbolag har dragit in platser helt och hållet.

USA är en av de populäraste destinationerna att boka för EuroBonuspoäng och att flyga dit i business class har blivit allt svårare. För dig som är flexibel med flygbolag, rutt och restid så finns det fortfarande möjlighet att hitta platser i business class till populära resmål. I denna guide listar vi fem USA-resor som du kan boka med dina EuroBonuspoäng.

Miami med TAP Portugal

Miami är en storfavorit bland Skandinaverna och det är en av våra mest efterfrågade destinationer för poäng. Att flyga hit har blivit allt svårare då storfavoriterna som Lufthansa, SWISS och SAS har stramat åt tillgängligheten kraftigt. Att boka en resa till Miami i business class för poäng med god framförhållning är svårt men inte omöjligt.

TAP Portugal trafikerar sin rutt mellan Lissabon och Miami med en daglig avgång. Här släpps bonusplatserna tidigast 361 dagar innan flygets avgång, med möjlighet att hitta upp till nio platser på samma avgång. Flygningen avgår från Lissabon på förmiddagen vilket innebär att du behöver flyga ner till Lissabon kvällen innan och övernatta på utresan. För dig som inte har något emot att utforska Lissabon i ett dygn så är detta ett utmärkt sätt att resa till Miami i business class för poäng.

Business class på TAP Portugal Airbus A330-900NEO

Los Angeles med LOT Polish Airlines

Los Angeles har historiskt sett varit en av de svåraste destinationerna i USA att boka för poäng. Mycket beror på faktumet att det är en lönsam destination för flygbolagen med en hög betalningsvilja, därav ett lågt incitament att släppa bonusplatser. Lufthansa, SWISS, SAS och Austrian Airlines som är de föredragna flygbolagen släpper ytterst få bonusplatser till Los Angeles och i de fall där platser släpps så görs det väldigt nära inpå avgång.

För dig som vill planera en bonusresa i business class till LA med framförhållning så är chansen störst hos LOT Polish Airlines. De trafikerar rutten mellan Warszawa och Los Angeles 7 dagar per vecka med en Boeing 787 Dreamliner och här finns det möjlighet att hitta 2-4 bonusplatser i business på samma avgång som tidigast 361 dagar i förväg. Tillgänglighet finns på ett antal datum under hösten 2022 och våren 2023.

Business class på LOT Polish Airlines Boeing 787 Dreamliner

Dallas med Turkish Airlines

Texas har blivit ett allt mer populärt resmål för rutinerade USA-besökare och Dallas är den perfekta utgångspunkten för en roadtrip i landets näst största delstat. Dallas är ingen Star Alliance hub vilket innebär att det finns relativt få direktanslutningar från Europa. Lufthansa och Turkish Airlines är de två Star Alliance-flygbolag som erbjuder direktflyg från Europa. Av dessa två flygbolag så är det endast Turkish som släpper bonusplatser i business class med lång framförhållning.

Turkish Airlines trafikerar en rutt mellan Istanbul och Dallas med tre avgångar per vecka på deras nya Boeing 787-9 Dreamliner. Flygplanet är utrustat med deras senaste stol i business class och här finns det möjlighet att hitta upp till fyra platser för poäng som tidigast 354 dagar innan flygets avgång. Flygningen avgår från Istanbul på morgonen och returen landar på sen eftermiddag. Detta innebär att en övernattning krävs på ut och hemresan. För dig som är flexibel och vill spendera lite tid i Istanbul är detta ett utmärkt alternativ.

Business class på Turkish Airlines Boeing 787-9 Dreamliner.

Saint Louis med Lufthansa 

Lufthansa är ett flygbolag som har blivit allt svårare och svårare att boka med EuroBonuspoäng, i synnerhet om du önskar att resa i de högre klasserna. Tillgängligheten av bonusplatser många av deras rutter till Nordamerika har begränsats och på majoriteten av rutterna släpps business class som tidigast 3-6 månader innan avgång. EuroBonus har dessutom tillgång till färre platser än de som släpps till övriga partners i Star Alliance vilket har försvårat möjligheterna att boka långresor i business class.

Flygbolaget öppnade nyligen en direktrutt mellan Frankfurt och Saint Louis i Missouri med två avgångar per vecka. Här finns det möjlighet att hitta upp till 9 bonusplatser i business class så tidigt som 360 dagar innan flygets avgång. Huruvida Lufthansa fortsatt kommer att vara generösa med tillgängligheten på denna rutt återstår att se.

Lufthansa business class på Airbus A330-300.

New York med Brussels Airlines

New York är USA:s mest besökta turistdestination och årligen lockar staden över 60 miljoner besökare. Staden trafikeras av många flygbolag och att hitta bonusplatser hit är enklare än till många andra städer, främst med tanke på den höga kapaciteten.

Lufthansa, SAS, SWISS, United och Austrian Airlines har blivit svårare att boka i business class då de inte alltid släpper bonusplatser i business class när flygningarna går till försäljning. Ett flygbolag som släpper bonusplatser på nästan varje flygning vid första biljettsläppet är Brussels Airlines.

Här finns det möjlighet att hitta två bonusplatser i business class på deras direktflyg mellan Bryssel och New York JFK. Ner till Bryssel erbjuds smidiga anslutningar från Stockholm Bromma, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. Platserna släpps tidigast 360 dagar före flygets avgång.

Brussels Airlines business class på Airbus A330-300.

Låt Chatflights omvandla dina hårt förvärvade poäng till drömresor. Ladda ner Chatflights app och chatta med våra experter idag – Vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg