5 vanliga frågor inför SAS alliansbyte till SkyTeam

När SAS meddelade att de byter allians från Star Alliance till SkyTeam väckte det många frågor bland EuroBonus-medlemmar. Här är svar på några av de vanligaste frågorna för att hjälpa till att navigera genom förändringen.

1. Kommer jag att kunna överföra mina EuroBonus-poäng till andra bonusprogram inom SkyTeam?

Nej, det kommer inte vara möjligt att direkt överföra EuroBonus-poäng till något av SkyTeamlojalitetsprogram. EuroBonus-poäng kommer dock fortfarande att vara användbara inom SAS och dess partnernätverk. Det kan också finnas möjligheter att använda poängen inom SkyTeams nätverk genom EuroBonus, men detaljerna om detta är ännu inte klara.

2. Hur påverkas mina befintliga bokningar när SAS byter allians?

Befintliga bokningar kommer inte att påverkas av bytet av allians. Om du har bokningar med Star Alliance-partners kommer dessa att gälla som vanligt. Det är dock en bra idé att hålla sig uppdaterad med information från SAS och de berörda flygbolagen för eventuella förändringar som kan uppstå nära din avresedag.

3. Vilka nya förmåner kommer jag att få som EuroBonus-medlem med SkyTeam?

Som EuroBonus-medlem inom SkyTeam kommer du att få tillgång till nya förmåner, inklusive:

  • SkyPriority: Snabbare incheckning, säkerhetskontroll och boarding.
  • Lounge Access: Tillgång till SkyTeams globala nätverk av lounger.
  • Bättre anslutningar: Större nätverk av destinationer via SkyTeampartners.
EuroBonus Guld och Diamant blir till SkyTeam Elite Plus vilket innefattar tillgång till lounger när du reser med valfritt flygbolag i SkyTeam.

4. Kommer jag att kunna tjäna poäng på samma sätt som tidigare med SkyTeam?

Ja, du kommer att kunna tjäna EuroBonus-poäng på flygningar med SAS och SkyTeams medlemsflygbolag. Detaljerna kring exakt hur poängintjäningen kommer att fungera inom SkyTeams nätverk är ännu inte klara, men det förväntas att poängintjäningen kommer att vara likvärdig med nuvarande system.

5. Hur påverkas min möjlighet att uppgradera med poäng när SAS byter till SkyTeam?

SkyTeam erbjuder inga uppgraderingar på alliansen, detta innebär att du inte kan använda EuroBonuspoäng för att uppgradera en flygning med Air France och vice versa. Detta är i kontrast till Star Alliance som erbjuder tjänsten Star Alliance Upgrade Awards där det är möjligt att uppgradera fullprisbiljetter i ekonomi och business till business eller first under förutsättning att bonusplatser finns tillgängliga. Denna tjänst är i praktiken mycket begränsad och då kriterierna för uppgradering sällan möts så är det ingen större förlust för EuroBonusmedlemmarna att alliansuppgraderingar försvinner i samband med bytet till SkyTeam. Uppgraderingar på SAS egna flygningar kommer att fungera som vanligt där det är möjligt att uppgradera genom budgivning för poäng eller pengar.

Uppgraderingar på SAS egna flygningar kommer fortsatt vara möjliga efter bytet till SkyTeam

Slutsats

Övergången från Star Alliance till SkyTeam kommer att innebära några förändringar för EuroBonus-medlemmar, men många förmåner och funktioner kommer att finnas kvar eller förbättras. Håll dig uppdaterad genom SAS officiella kommunikation för de senaste nyheterna och detaljerna kring övergången.

Våra senaste inlägg