8 poängdestinationer under Corona-pandemin

För den som har Eurobonus-poäng till övers kan det vara extra bra läge att använda sig av dem just nu. Resor som bokas för poäng är nämligen fullt flexibla fram till 24 timmar före avresa.

Av den anledningen har vi sett många som har vågat boka resor, framförallt till vintern och huvudsakligen österut. Här listar vi de 8 mest populära destinationerna just nu, tillsammans med lite information om hur man kan resa och vad som gäller just nu.

Bali, Indonesien

Vi har fått ett flertal bokningar till Bali för perioden januari-mars 2021

Bali är en populär destination att boka för poäng då det erbjuds ganska många möjligheter att ta sig dit med Eurobonuspoäng i Business Class. Vi har nyligen lyckats boka flera biljetter med Turkish Airlines som erbjuder en utmärkt linje till Denpasar. I närtid kan man även boka Thai Airways och andra flygbolag i alliansen.

Att resa till Bali i Business Class kostar 165.000 poäng per person i Business Class, plus ca 2.000 kr i skatter och avgifter till SAS.

Bali kan även locka för den som oroar sig för Corona-spridningen då semestrandet sker nästan uteslutande utomhus, med många utomhusrestauranger och ett tillåtande klimat. Myndigheterna i Bali har tidigt satt in åtgärder och restriktioner som ska minska smittspridningen.

Just nu finns restriktioner för resor till Bali, men mycket tyder på att det kan bli enklare att resa dit i närtid. Givet att bonusresor är fullt flexibla fram till 24 timmar före avgång kan det vara en bra idé att boka sin bonusresa dit redan nu, för att enkelt boka av om situationen inte känns rätt. För en aktuell rapport om Corona-läget i Bali, besök Svenska Ambassadens informationssida.

Tokyo, Japan

Vi bokar just nu en hel del poängresor till Tokyo för avresa under våren 2021

Tokyo stad är en mycket intressant destination, särskilt under våren, men Tokyo erbjuder även mycket trevliga destinationer omkring staden för den som vill slippa trängsel.

Vi upplever just nu en hög åtgång på biljetter till Tokyo, kanske för att destination lämpar sig väl för vårresor som ännu ligger långt fram i tiden. Just nu finns restriktioner på plats för resor till Japan men mycket kan ändras innan våren kommer.

Att resa till Tokyo i Business Class kostar 165.000 poäng per person i Business Class, plus ca 2.000 kr i skatter och avgifter till SAS. Vi hittar just nu en hel del platser i Business Class med ANA och Swiss.

För en aktuell uppdatering om läget kring resor till och från Japan, besök Svenska Ambassadens informationssida.

Costa Rica

Costa Rica är en populär destination för poängresor

Costa Rica har alltid varit en rekommenderad destination för poäng då resan kan kosta färre poäng än de flesta andra destinationer, samt att det finns några olika vägar till Costa Rica att välja bland. Ofta får man räkna med två stopp, men man brukar kunna hitta Business Class hela vägen.

I Costa Rica råder fortfarande undantagstillstånd och myndigheterna har infört utegångsförbud under delar av dygnet, så det är ingen rekommendera destination just nu. Men givet att poängresor är fullt flexibla och kan bokas av 24 timmar före avresa kan det vara lockande att boka en resa till vintern nu, och bestämma sig senare.

Att resa till Costa Rica i Business Class kostar från 130.000 poäng plus ca. 2.000 kr i skatter och vi hittar just nu en hel del lösningar med Lufthansa i Business Class. För en aktuell uppdatering kring läget i Costa Rica, besök svenska ambassadens webbplats.

Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur är just nu en populär destination för poäng

Till Kuala Lumpur hittar vi i dagsläget bra lösningar för poängresor i Business Class med bl.a. Swiss och Turkish Airlines. Likt Bali kan Malaysia betraktas som en fördelaktig destination under Corona-tider då mycket sker utomhus, med ett tillåtande klimat.

Att resa till Kuala Lumpur i Business Class kostar 165.000 Eurobonuspoäng plus ca. 2.000 kr i skatter och avgifter.

Myndigheterna i Malaysia förde tidigt in restriktioner rörande mask och social distansering som gradvis har lättats. För en aktuell översikt kring Corona-läget i Malaysia, besök svenska ambassadens webbplats eller worldometers.info.

Thailand, Maldiverna, Mauritius och Seoul

Övriga destinationer som vi har bokat poängresor i Business Class till på sistone är Thailand, Maldiverna, Mauritius och Seoul. Turkish Airlines har erbjudit mest tillgänglighet men även Austrian och Asiana har kunnat bokas till dessa destinationer.

Alla destinationer kostar 165.000 Eurobonuspoäng att nå i Business Class, plus ca 2.000 kr per person i skatter och avgifter.

Våra senaste inlägg