5 förbättringsförslag till SAS EuroBonus från Chatflights kunder

SAS EuroBonus är Skandinaviens största lojalitetsprogram med över 5 miljoner medlemmar. Oavsett om du är frekvent resenär eller har hög spendering på dina co-branded kreditkort så erbjuder programmet ett stort mervärde för sina medlemmar. Rum för förbättringar finns alltid och i denna guide sammanställer vi 5 förslag på förbättringar från Chatflights kunder.

Fria uppgraderingar för Diamant och Padion-medlemmar

Som medlem på högsta nivån i ett flygbolags bonusprogram ingår ofta fria uppgraderingar i form av vouchers eller krediter. Dessa uppgraderingar kan antingen bekräftas i förväg eller väntelistas beroende på tillgänglighet. SAS erbjuder i dagsläget inga uppgraderingsförmåner för sina Diamant och Pandion-medlemmar, något som har varit föremål för stor besvikelse hos många.

Bland Diamantmedlemmarna så innebär avsaknaden av uppgraderingsförmåner att de inte ser något större mervärde med sin status jämfört med guldnivån som till stor del erbjuder likvärdiga förmåner. Det har länge spekulerats i att SAS ska införa uppgraderingsvouchers för Diamant och Pandion men än så länge har förmånen inte verkställts. Förmånen kvarstår som en av de mest efterfrågade.

Uppgraderingsvouchers är en förmån som många Diamant och Pandion-medlemmar efterfrågar.

Utöka samarbetet med Etihad Airways

SAS och Etihad Airways har sedan 2014 ett omfattande codeshare samarbete på flygningarna mellan Europa och Abu Dhabi, där SAS agerar som matarflyg åt Etihads resenärer som börjar sin resa i Skandinavien. Samarbetet innebär även att EuroBonusmedlemmar kan tjäna och använda poäng på Etihads flygningar mellan Europa och Abu Dhabi.

Etihad är SAS enda globala flygbolagspartner utanför Star Alliance och en stor del av Charflights kunder har uttryckt besvikelse i att samarbetet endast sträcker sig till Abu Dhabi och inte igenom hela Etihads världsomspännande nätverk. Att kunna boka bonusresor till attraktiva destinationer som Maldiverna, Seychellerna, Singapore och Sydney skulle tillföra ett stort mervärde i EuroBonusprogrammet. Likaså möjligheten att kunna kombinera Etihad med övriga flygbolagspartners från Star Alliance på en och samma bokning till ett enhetligt pris. I dagsläget prissätts bonusresor på Etihad enligt en separat tabell med höga poängpriser och utan möjligheten att utnyttja poängrabatter så som Amex 2for1.

Ett utökat samarbete med Etihad Airways skulle öppna upp för fler möjligheter att nå destinationer som Seychellerna, Maldiverna och Australien med EuroBonuspoäng.

Stopovers på bonusresor

EuroBonus är ett av de mest generösa bonusprogrammen när det kommer till rutt och resväg, men något som inte tillåts är stopovers på bonusresor. Ett stopover definieras som ett uppehåll som överskrider 24 timmar på en annan ort än destinationen.

Stopovers på bonusresor öppnar upp för möjligheterna att kunna besöka flera länder på en och samma resa. Exempelvis att stanna 3-4 dagar i Singapore påväg till Australien är något som många av Chatflights kunder har efterfrågat. Likaså kan stopovers vara nödvändiga i lägen där tillgängligheten av bonusplatser inte gör det möjligt att boka en genomgående resa. Exempelvis i lägen där det inte finns några tillgängliga bonusplatser på ett anslutningsflyg inom samma dygn.

Stopovers på bonusresor är något som många av Chatflights kunder efterfrågar.

Bonusresor i premium economy på Star Alliance

Bonusresor i business class har blivit allt svårare att boka. Delvis som ett resultat av den ökade efterfrågan på resor efter pandemin, men även då många flygbolag har dragit ner på antalet avgångar på populära rutter, samt trafikerar flygningar med mindre flygplanstyper.

Avsaknaden av tillgängliga bonusplatser i business class till destinationer som Bangkok, Singapore, Australien och Maldiverna är föremål för frustration hos av Chatflights kunder. Premium economy anses av många vara en bra kompromiss när business class inte finns tillgängligt då klassen erbjuder godtagbar komfort på längre flygningar.

I dagsläget är det endast möjligt att boka premium economy på SAS egna långflyg (SAS Plus) och det är inte möjligt att kombinera klassen på en Star Alliance bonusresa. Klassen erbjuds på majoriteten av alla flygbolag i Star Alliance, men än så länge är det inte möjligt att boka klassen för poäng utanför det egna flygbolaget.

Möjligheten att boka premium economy för poäng på Star Alliance är mycket efterfrågat bland Chatflights kunder..


Boka poäng + pengar på Star Alliance

Vi får dagligen in förfrågningar från kunder som saknar tillräckligt med poäng för att boka en bonusresa och som undrar om det är möjligt att delbetala resan med pengar. Rena bonusresor på både SAS och Star Alliance måste betalas med poäng i sin helhet och det är inte möjligt att kombinera betalningen med pengar i någon del av bokningsflödet. Detta får inte förväxlas med points + cash där det är möjligt att boka vanliga betalda flygbiljetter på SAS-flyg där delbetalning kan göras med poäng till en kurs som motsvarar flygets marknadspris.

För den som saknar poäng så är det enda alternativet idag att köpa till poäng via SAS EuroBonus Shop, där du behöver navigera igenom många steg för att hitta menyvalen för att köpa poäng. Genom att integrera möjligheten till poängköp direkt i bokningsdialogen så möjliggörs delbetalning med poäng + pengar på Star Alliance bonusresor. Bonusprogram så som Flying Blue, British Airways Executive Club och Avianca LifeMiles erbjuder möjligheten att kombinera poäng och pengar på rena bonusresor under förutsättning att du har minst 50% av poängen som krävs för den valda bonusresan på ditt konto.

British Airways Executive Club erbjuder möjligheten att kombinera poäng och pengar på rena bonusresor direkt i bokningsdialogen. En liknande funktion hos EuroBonus är efterfrågad bland många medlemmar.

Låt Chatflights omvandla dina hårt förvärvade poäng till oförglömliga resor. Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag – Vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg