Din ultimata resa till Tulum - Chatflights hotellpaket till Mexico

Upptäck Mexicos vackra pärlor – Din perfekta reseguide till Tulum

De vackraste stränderna i Mexico, otrolig natur och mängder med bra restauranger - från enkel streetfood till fine-dining vid stranden. Fantastiska boutiquehotell. Massor med aktiviteter om man vill göra annat än att sola och bada. Tulum - en kort bilresa från flygplatsen i Cancun - är en fantastiskt semesterdestination både för par eller för hela familjen!

Prisexempel: 9 nätter från 27.000 SEK per person plus flyg

I paketet ingår 9 hotellnätter i Tulum på något av följande hotell:

Använd guiden nedan för egen inspiration eller ladda ner Chatflights och chatta med oss om resan, vi hjälper dig att boka allt från start till mål för pengar eller poäng. Det kostar inget att chatta, vi tar bara betalt vid bokning.

Christian Muda

Vårt hotellpaket till Tulum har tagits fram i samarbete med Christian Muda som driver bloggen Matochresebloggen.se. Hotellen och aktiviteterna är noga kurerade av Christian som har en gedigen eftarenhet av resor till Tulum. 

Tulum – Ett mexikanskt semesterparadis

Tulum är av många betraktat som ett mexikanskt semesterparadis, dit massturismen ännu inte har nått. Det är främst för stränderna och restaurangerna man reser till Tulum, men här finns så mycket mer, som en vacker natur, intressant historia och massor av aktiviteter. Staden ligger vid kusten, 90 minuter med bil från den populära mexikanska semesterorten Cancun på den mexikanska östkusten. 

Tulum, Mexico

Längs Tulums stränder ligger exklusiva, mindre boutiquehotell på rad och det finns flera allmänna delar av stranden som är lättillgängliga. En av dessa är Playa Paraiso - utsedd i flera omröstningar till Mexikos bästa strand. Den är öppen för allmänheten så alla kan njuta av den kritvita sanden och det kristallklara vattnet.

Playa Paraiso – Utsedd till Mexicos bästa strand.

Vill man ligga i en bekväm solstol finns flera strandklubbar vid Playa Paraiso, som Villa Pescadores eller El Paraiso Beach Club, där man ofta behöver spendera en viss summa i restaurangen för att få access. Andra populära strandklubbar söderut på stranden är Ziggy’s eller Taboo.

Ziggy's Beach Club, Tulum

Mayaruiner och historiska sevärdheter ligger ett stenkast bort

Mayakulturen i Centralamerika varade i flera tusen år och räknas som den mest avancerade av de amerikanska ursprungskulturerna. Tulum med omgivningar var en del av det forna Mayariket och det finns tydliga spår av detta än idag, exempelvis i form av Mayaruiner vilka är populära sevärdheter. Mest känd är Chichen Itza, 2 timmars bilresa från Tulum, men det finns fler mindre ruiner på närmare håll.

När du besöker Tulum får du inte missa att besöka Chichén Itza – Ett av världens sju underverk.

Bada i undervattensgrottor

En av de mest unika sakerna att göra i Tulum är att ta ett dopp i en "cenote" -en typ av underjordisk källa eller grotta utan tak, som bildats i den porösa kalkstenen. Det finns dussintals cenoter i Tulum-området att välja mellan, en av de mest populära är Cenote Dos Ojos som ligger strax norr om Tulum. 

Cenote Dos Ojos

Våra tre favorithotell i Tulum

Vill du bo riktigt bra i Tulum är det på något av hotellen vid havet du ska välja - om man inte hyr en privat villa en bit in mot staden. De mest exklusiva hotellen är adults-only men det finns även hotell som passar familjer med barn. Här kommer tre tips på riktigt härliga hotell i Tulum.

La Valise Tulum

Ett ombyggt strandhus som ligger bland palmerna på Tulums strand. Detta romantiska lilla hotell, känt för sin service och vänliga personal har fokus på skaldjur i restaurangen och en avslappnad "barefoot vibe".

La Valise Hotel Tulum

The Beach Hotel Tulum

Yogaklasser varje morgon, livemusik på kvällarna och lyxiga sviter med egna bubbelpooler - precis vid havet. Avslappnad barfotalyx!

The Beach Hotel Tulum

Maria Del Mar

Designhotell med privat strand och en stor pool. Ett kök med Mexikanska och argentinska influenser - man är känd för sina kötträtter. Och en av Tulums bästa cocktailbarer!

Maria Del Mar

Våra tre bästa restaurangtips i Tulum

Tulum har två “delar” - vid stranden och inne i stan. De exklusiva restaurangerna ligger ofta i lyxiga boutiquehotell vid stranden eller de södra delarna av den 6 km långa stranden, de flesta enklare restaurangerna inne i staden. 

Här finns allt från enkel, genuin mexikansk street food såväl som fine-dining. Flera av Mexikos absolut bästa restauranger ligger i Tulum, där köpstarka turister ger nog med underlag för att locka till sig riktigt bra krögare. Nedan följer våra tre favoritrestauranger i Tulum.

Hartwood

Startad av två kockar från New York och ett av de mest hypade och restaurangerna i Tulum. Närodlat, ekologiskt och hållbart med en meny som är en mix av mexikanskt och amerikanskt, vilken tillagas över öppen eld.

Hartwood, Tulum

Taqueria Honorio

En enkel men riktigt bra tacorestaurang inne i Tulum Town. Här bakar man sina egna tortillas som blir basen för riktigt läckra tacos som kostar mindre än 10 kr per styck. Röda plaststolar och ofta liveuppträdanden från lokala talanger!

Taqueria Honorio

The Real Coconut

Favorit hos alla unga instagrammare då de har en stor snygg uteservering vid stranden och har fokus på glutenfritt, sockerfritt och närodlat. Det perfekta stället att äta frukost eller en lunch i skuggan på!

The Real Coconut

Hur man tar sig till Tulum

3 alternativ för Eurobonuspoäng

För att ta sig till Tulum behöver du först flyga till Cancun, som på senare år har blivit en populär destination från Europa. Om du reser med Star Alliance finns det ett antal flygbolag som erbjuder smidiga anslutningar från Skandinavien med god tillgänglighet i business class.

  • TAP Portugal: Här flyger du med ett stopp via Lissabon på flygbolagets nyöppnade direktlinje som går raka vägen till Cancun. Möjlighet att hitta upp till nio bonusplatser i business class på samma flygning.
  • Air Canada: Här flyger du med två stopp, ett i Europa och ett i Montreal eller Toronto med möjlighet att hitta bonusplatser i business class hela vägen. Möjlighet att hitta upp till fyra bonusplatser på samma flygning i business class.
  • Turkish Airlines: Här flyger du med ett flygplansbyte i Istanbul, med en teknisk mellanlandning i Mexico City på utresan och nonstop från Cancun till Istanbul på hemresan. Möjlighet att hitta upp till fyra bonusplatser på samma flygning.
Turkish Airlines erbjuder god tillgänglighet i business class till Cancun med möjlighet att hitta fyra platser på samma flygning.

Flyg för pengar

Om du önskar att boka din resa för pengar så finns det möjlighet att hitta attraktiva priser i business class med Air France, KLM och EuroWings i business class. Här flyger du med ett stopp via antingen Paris, Amsterdam eller Frankfurt med en restid på 13-17 timmar. Ordinarie pris i business class ligger på cirka 25.000 SEK per person, men det är möjligt att hitta biljetter för så lite som 15.000 SEK per person under kampanjer.

Sammanfattning – Ett hotellpaket för dig som vill uppleva det bästa som Mexico har att erbjuda

Oavsett hur du reser har Mexico något för alla. Kritvita stränder, spektakulär snorkling, mystiska grottor och otroligt god mexikansk mat för att inte tala om människorna, de vibrerande färgerna, djurlivet, konsten och de rika historiska templen och ruinerna.

Prisexempel för 9 nätter: 27.000 SEK per person

9 hotellnätter i Tulum på något av följande hotell:

Antalet nätter, samt hotell kan anpassas baserat efter datumen på er bonusresa och priserna kan bli högre eller lägre än prisexemplet ovan beroende på säsong.

Boka för poäng eller pengar och få personlig support & service via Chatflights

Därför ska du boka din resa till Mexico via Chatflights:

  • Få personlig hjälp via chatt: Bolla och diskutera resor med erfarna agenter, det kostar inget förrän du bokar.
  • Boka med poäng: Vi kan allt om dina poäng - Res i business class och maximera värdet av dina hårt förvärvade poäng.
  • Personligt stöd vid ombokning och strul: Våra agenter finns där för dig så fort något måste lösas.
Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor.

Ladda ner Chatflights app och lägg din bokning nu

Våra senaste inlägg