Din ultimata resa till Mexico - Chatflights paketresa till Tulum och Cancun

Upptäck Mexicos vackra pärlor – Din perfekta reseguide till Mexico

México är mer än bara kritvita stränder, guacamole, tacos och vajande palmer. Förutom paradisstränder med turkost vatten och sammetslena stränder kan du snorkla, upptäcka Mayafolkets tempelstäder och beskåda ett av världens sju underverk.

Vårt paket tar dig från Tulums kritvita stränder genom vackra undervattensgrottor och Mayatempel till det spektakulära världskända underverket Chichén Itza. Läs mer nedan!

Pris för 9 nätter: Från 22.000 SEK per person plus flyg

i priset ingår:

9 hotellnätter
2 aktiviteter
 • Utflykt från Tulum till Gran Cenote
 • En dagsutflykt från Cancun till Chichén Itza
3 privata transfers
 • Transfer från Cancuns flygplats till Tulum
 • Transfer mellan Tulum och Isla Holbox
 • Transfer från Isla Holbox till Cancun

Använd guiden nedan för egen inspiration eller ladda ner Chatflights och chatta med oss om resan, vi hjälper dig att boka allt från start till mål för pengar eller poäng. Det kostar inget att chatta, vi tar bara betalt vid bokning.

Vår paketresa till Mexico har tagits fram i samarbete med Charlotte Lundquist som driver bloggen Readyfortakeoff. Hotellen och aktiviteterna är noga kurerade av Charlotte som har en gedigen eftarenhet av resor till Mexico. 

Charlotte Lundquist

3 alternativ som tar dig till Cancun för poäng med Star Alliance

Cancun har på senare år blivit en populär destination från Europa och om du reser med Star Alliance finns det ett antal flygbolag som erbjuder smidiga anslutningar från Skandinavien med god tillgänglighet i business class.

 • TAP Portugal: Här flyger du med ett stopp via Lissabon på flygbolagets nyöppnade direktlinje som går raka vägen till Cancun. Möjlighet att hitta upp till nio bonusplatser i business class på samma flygning.
 • Air Canada: Här flyger du med två stopp, ett i Europa och ett i Montreal eller Toronto med möjlighet att hitta bonusplatser i business class hela vägen. Möjlighet att hitta upp till fyra bonusplatser på samma flygning i business class.
 • Turkish Airlines: Här flyger du med ett flygplansbyte i Istanbul, med en teknisk mellanlandning i Mexico City på utresan och nonstop från Cancun till Istanbul på hemresan. Möjlighet att hitta upp till fyra bonusplatser på samma flygning.
Turkish Airlines erbjuder god tillgänglighet i business class till Cancun med möjlighet att hitta fyra platser på samma flygning.

Flyg för pengar

Om du önskar att boka din resa för pengar så finns det möjlighet att hitta attraktiva priser i business class med Air France, KLM och Lufthansa i business class. Här flyger du med ett stopp via antingen Paris, Amsterdam eller Frankfurt med en restid på 13-17 timmar. Ordinarie pris i business class ligger på cirka 25.000 SEK per person, men det är möjligt att hitta biljetter för så lite som 15.000 SEK per person under kampanjer.

Dag 1: Flyg till Cancun och ta dig direkt till Tulum

Vi bokar en transfer som tar dig 2 timmar söderut från Cancun för att påbörja din semester i Tulum som har Mexicos absolut vackraste stränder. Här möts du av kritvita stränder och vackert turkosa hav. Cykla mellan strändernas beach clubs och ät mexikansk mat på en av de många spektakulära strandrestaurangerna.

Stämningen i Tulum är skön och avslappnad och inte långt härifrån kan du bada i stora spektakulära undervattensgrottor eller besöka Mayatemplet som ligger precis vid klippkanten i närheten. 

Tulum, Mexico

Dag 2-4: Tulum och Coco Beach Club

Spendera några avkopplande dagar i Tulum då det krävs minst ett par dagar för att göra staden ordentligt. Du hinner samtidigt njuta av stränderna, atmosfären och de trivsamma vibbarna som infinner sig här. Checka in på hotellet Coco Beach Club som ligger beläget mitt på stranden med perfekt avstånd till både den ena och den andra beach klubben och där den ena är häftigare än den andra.

Coco Beach Club, Tulum

Ägna en av dagarna åt en dagsutflykt till Gran Cenotes som är en svalkande undervattensgrotta. Där kan du bada med sköldpaddor i kristallklart vatten och snorkla eller testa på dykning i världsklass. Under din andra dag rekommenderas ett besök på Maya ruin templet som är en häftig upplevelse där du promenerar runt bland gamla ruiner. Avsluta med ett svalkande dopp i stranden nedanför.

Gran Cenote, Tulum.

I Tulum bor ni på Coco Beach Hotel, ett litet boutiquehotell på stranden. Vakna upp till havsljudet och ta ett morgondopp innan frukosten som kan avnjutas i hotellets beach club eller på er egen privata veranda.

Coco Beach Hotel Tulum

Dag 5-7: Koppla av på ön Isla de Holbox

Ta dig vidare till ön Isla de Holbox som är en av Mexicos bäst bevarade hemligheter – En fyra mil lång ö som ligger på Yucatánhalvöns norra kust. Från Cancun når du ön med en tvåtimmars bilresa till staden Chiquilá och därefter en båtresa. Här möts du av känslan av ett orört paradis som är väl värt ett par dagars vistelse.

På Isla Holbox är tempot lugnt och stillsamt, bilar är förbjudna på ön och du tar dig istället runt barfota till fots, med cykel eller golfbil.

Isla Holbox, Mexico.

Här kopplar du av på hotell med palmbladstak, hängmattor mitt i det turkosa havet eller på öns enda takbar som du finner på Hotel Alma. 

Alma Bar, Holbox

På öns enda torg finner du många restauranger och musikbarer som bidrar till den mysiga atmosfären på kvällarna. Tack vare sitt läge vid lagunen Yalaho är Isla de Holbox berikat med många fågelarter, så glöm inte att spana efter flamingos som lever här! Denna ö är perfekt för dig som vill njuta av total avkoppling och slippa turister och trängsel.

Holbox är verkligen en semesterdröm med sina vita stränder, turkost vatten och pelikaner som solar på fiskebåtar längs bryggorna. Här bor ni på Holbox Dream beach. Ett fyrstjärnigt boutiquehotell med två swimmingpooler som ligger beläget precis vid stranden.

Holbox Dream Beach

Dag 7-9: Upptäck staden Cancun

Avsluta resan med ett besök i staden Cancun som är huvudort på Mayarivieran. Här hittar du stora, eleganta hotellkomplex med milslånga fina stränder tillsammans med gigantiska shoppinggallerior, ett hektiskt nöjesliv med stora internationella kända restaurangkedjor i närheten. 

Cancun, Mexico

Cancun är en semesterstad berikad på både natt- och strandliv och härifrån kan du ta en dagstur till ön Isla Mujeres med speedboat på knappt 30 minuter.

Isla Mujeres ligger en kort båttur ifrån Cancun och är ett perfekt resmål för en dagsutflykt.

Nästa dag rekommenderas en dagsutflykt till Chitchén Itza, ett av världens sju underverk som du inte får missa när du befinner dig i México.

När du besöker Cancun får du inte missa att besöka Chichén Itza – Ett av världens sju underverk.

I Cancun bor ni på Hyatt Zilara Resort – En lyxig All-Inclusive resort för vuxna. På hotellet finns 10 restauranger och barer samt en rad olika aktiviteter så som vattensporter, yogaklasser och livemusik, allt inkluderat i din vistelse.

Hyatt Zilara Cancun

Det är i Cancun den stora flygplatsen ligger så härifrån har du nära dit när det är dags att bege sig hemåt. 

Sammanfattning – En paketresa för dig som vill uppleva det bästa som Mexico har att erbjuda

Oavsett hur du reser har México något för alla. Kritvita stränder, spektakulär snorkling, mystiska grottor och otroligt god mexikansk mat för att inte tala om människorna, de vibrerande färgerna, djurlivet, konsten och de rika historiska templen och ruinerna.

Paketet kostar från 22.000 SEK per person och då ingår följande:

9 hotellnätter
2 aktiviteter
 • Utflykt från Tulum till Gran Cenote
 • En dagsutflykt från Cancun till Chichén Itza
3 privata transfers
 • Transfer från Cancuns flygplats till Tulum
 • Transfer mellan Tulum och Isla Holbox
 • Transfer från Isla Holbox till Cancun

Boka för poäng eller pengar och få personlig support & service via Chatflights

Därför ska du boka din resa till Mexico via Chatflights:

 • Få personlig hjälp via chatt: Bolla och diskutera resor med erfarna agenter, det kostar inget förrän du bokar.
 • Boka med poäng: Vi kan allt om dina poäng - Res i business class och maximera värdet av dina hårt förvärvade poäng.
 • Personligt stöd vid ombokning och strul: Våra agenter finns där för dig så fort något måste lösas.
Chatflights är en app där du chattar direkt med erfarna agenter och får hjälp att boka och hantera dina resor.

Ladda ner Chatflights app och lägg din bokning nu

Våra senaste inlägg