Chatflights topp 5 safaridestinationer och hur du når dem med SAS EuroBonuspoäng

Afrika är känt för sina rika naturresurser, inklusive dess spektakulära vilda djur och natur. Det är inte konstigt att en safari i Afrika är en av de mest eftertraktade upplevelserna för resenärer från hela världen. Vi listar våra topp 5 safaridestinationer och hur du bäst kan nå dem med SAS EuroBonuspoäng.

1. Serengeti National Park, Tanzania

Serengeti är en av de mest berömda och ikoniska nationalparkerna i Afrika. Parken är känd för sin dramatiska migration av gnuer och zebror, som söker efter färskt bete. Förutom att se den storslagna migrationen kan du också se "Big Five" - lejon, leoparder, elefanter, bufflar och noshörningar - samt andra djur som giraffer, flodhästar och krokodiler.

Närmaste internationella flygplats till Serengeti National Park är Arusha. Hit flyger ni med Ethiopian Airlines via Addis Ababa eller Turkish Airlines via Istanbul.

  • Ordinarie per person i business class : 105.000 SAS EuroBonuspoäng
  • Antalet bonusplatser per avgång i business class: 2-4
Serengeti National Park.

2. Masai Mara National Reserve, Kenya

Masai Mara, beläget i södra Kenya, är en annan av de mest kända nationalparkerna i Afrika. Här finns chansen att se lejon, leoparder, elefanter, bufflar, noshörningar och många andra djurarter. Masai Mara är också känt för sina stora kattpopulationer, och det finns möjlighet att se stora flockar av zebror och gnuer, precis som i Serengeti.

För att nå Masai Mara National Reserve flyger ni först till Nairobi i Kenya. Hit flyger ni enklast med Ethiopian Airlines via Addis Ababa, Turkish Airlines via Istanbul, eller Lufthansa via Frankfurt.

  • Ordinarie per person i business class : 105.000 SAS EuroBonuspoäng
  • Antalet bonusplatser per avgång i business class: 2-4
Masai Mara National Reserve.

3. Okavango Delta, Botswana

Okavango Delta är ett unikt vildmarksområde i Botswana, som består av en mängd olika ekosystem, inklusive floder, vattenhål och träskmarker. Deltaet har ett rikt fågelliv, och här finns också möjlighet att se "Big Five" och andra djur som antiloper och zebror. Ett annat höjdpunkt är den traditionella mokoro-safari, där du paddlar i en träkanot längs floden och kan komma nära vilda djur.

Närmaste flygplatsen till Okavango Delta är Maun International Airport. Denna flygplats kan inte nås med något Star Alliance flygbolag, så det närmaste du kan komma för poäng är till Johannesburg varifrån du behöver köpa en separat biljett för pengar för den korta flygningen till Maun. Till Johannesburg flyger du enklast med Lufthansa via Frankfurt, SWISS via Zürich eller Ethiopian via Addis Ababa.

  • Ordinarie per person i business class : 165.000 SAS EuroBonuspoäng
  • Antalet bonusplatser per avgång i business class: Upp till 9
Okavango Delta.

4. Kruger National Park, Sydafrika

Kruger National Park är Sydafrikas största nationalpark och en av de äldsta i Afrika. Här finns chansen att se "Big Five" och andra djur som geparder, hyenor, zebror och antiloper. Kruger är också känt för sina stora elefantpopulationer och för att vara ett av de bästa ställena i Afrika för att se leoparder.

För att nå Kruger National Park flyger du först till Nelspruit. Denna regionalflygplats trafikeras inte av något flygbolag i Star Alliance och därav inga möjligheter att ta sig hela vägen för poäng. Närmaste storflygplats som kan nås med Star Alliance är Johannesburg. Hit flyger du flyger du enklast med Lufthansa via Frankfurt, SWISS via Zürich eller Ethiopian via Addis Ababa. Det är även möjligt att flyga till Maputo i Mozambique och bila över gränsen. Till Maputo är det möjligt att ta sig med TAP Portugal via Lissabon eller Ethiopian Airlines via Addis Ababa.

  • Ordinarie per person i business class : 165.000 SAS EuroBonuspoäng
  • Antalet bonusplatser per avgång i business class: Upp till 9
Kruger National Park.

5. Etosha National Park, Namibia

Etosha National Park i Namibia är känt för sin salta pan, som drar till sig ett brett utbud av djur, inklusive lejon, zebror, giraffer och elefanter. Parken har också en hög koncentration av svarta noshörningar, och det är ett av de bästa ställena i Afrika för att se dem. En annan höjdpunkt är att parken har öppna och torra områden, vilket gör det lättare att se djuren på avstånd.

Närmaste internationella flygplatsen till Etosha National Park är Windhoek dit du enklast flyger med Ethiopian Airlines via Addis Ababa. Det är även möjligt att resa via Johannesburg med South African Airways och ansluta från Europa till Johannesburg med t.ex Lufthansa eller SWISS.

  • Ordinarie per person i business class : 165.000 SAS EuroBonuspoäng
  • Antalet bonusplatser per avgång i business class: 2
Etosha National Park

Sammanfattningsvis är en safari i Afrika en av de mest minnesvärda resorna du kan ta. Varje destination har sin egen unika upplevelse, men alla har gemensamt att de erbjuder möjlighet att se några av världens mest fantastiska vilda djur i sina naturliga miljöer. Låt dina EuroBonuspoäng användas för upplevelser som du sent kommer att glömma. Ladda ner Chatflights app och låt våra experter boka din nästa safariresa!

Våra senaste inlägg