De 5 Bästa Road Trips i USA: Utforska Amerikas oändliga vägar

Road trips har länge varit en av de mest populära sätten att utforska USA. Landets omfattande nätverk av vägar och otroliga naturplatser lockar årligen resenärer från hela världen. Från pittoreska kuststräckor till majestätiska bergskedjor och historiska sevärdheter erbjuder USA enastående möjligheter för episka äventyr på vägarna. Här presenteras de 5 bästa road trips i USA som kommer att erbjuda dig oförglömliga upplevelser och äventyr.

1. Pacific Coast Highway (Kalifornien):

Pacific Coast Highway, även känd som Highway 1, sträcker sig längs Kaliforniens kustlinje och erbjuder enastående utsikt över Stilla havet. Den startar i San Francisco och sträcker sig söderut till Los Angeles. På vägen kan du njuta av fantastiska vyer, dramatiska klippor, pittoreska stränder och charmiga kustsamhällen som Monterey och Big Sur. Missa inte heller den berömda kuststaden Santa Barbara. Pacific Coast Highway är en road trip som ger dig chansen att uppleva den kaliforniska kustens skönhet och avkoppling.

Så flyger du hit med poäng

Till San Francisco och Los Angeles finns det goda förbindelser med både SAS och Star Alliance med möjlighet att hitta tillgänglighet under större delen av året om du är ute i god tid. Flyg till San Francisco, hämta ut hyrbilen och kör hela vägen längs Pacific Coast Hightway. Lämna hyrbilen i Los Angeles och flyg hem därifrån.

Pacific Coast Highway, Kalifornien.

2. Route 66 (Mellanvästern till Kalifornien):

Ingen road trip lista i USA skulle vara komplett utan att nämna Route 66, en legendarisk väg som sträcker sig från Chicago till Los Angeles. Även om stora delar av Route 66 har ersatts av moderna motorvägar, kan du fortfarande följa de historiska delarna av rutten och upptäcka gamla motell, restauranger och ikoniska sevärdheter längs vägen. Genom att köra Route 66 får du en chans att utforska den amerikanska Mellanvästerns charmiga småstäder och sedan fortsätta genom de storslagna landskapen i Arizona och Kalifornien.

Så flyger du hit med poäng

Flyg till Chicago med bland annat SAS, Lufthansa, United Airlines eller SWISS. Goda förbindelser finns från Europa med god tillgänglighet under året. Kör längs hela Route 66 och avsluta resan i Santa Monica, Kalifornien. Lämna tillbaka hyrbilen och flyg hem från Los Angeles. Om du inte lyckas hitta bonusplatser hem från Los Angeles så finns det goda möjligheter att ta sig hem från San Francisco, Denver eller Chicago med ett extra stopp.

Route 66.

3. Blue Ridge Parkway (North Carolina och Virginia):

Blue Ridge Parkway sträcker sig genom Appalachierna och erbjuder enastående naturlig skönhet längs hela vägen. Denna road trip tar dig genom dramatiska berg, frodiga skogar och pittoreska byar. Du kan njuta av otroliga utsikter, vandringar och möjligheter till camping längs vägen. Blue Ridge Parkway når sin höjdpunkt under höstfärgerna när lövverken förvandlas till ett färgsprakande kalejdoskop. Det är en resa som tar dig tillbaka i tiden samtidigt som den erbjuder en nära upplevelse av naturen.

Så flyger du hit med poäng

Blue Ridge Parkway sträcker sig igenom Virginia och North Carolina. Om du börjar din resa i Virginia så är det enklast att flyga till Washington Dulles International Airport. Hit finns det goda anslutningar från Europa med bland annat SAS, Lufthansa, United Airlines och Brussels Airlines med möjlighet att hitta bonusplatser i business class under större delen av året.

Blue Ridge Parkway utanför Asheville, North Carolina.

4. Great River Road (Mississippi River):

Great River Road följer Mississippifloden och sträcker sig genom 10 delstater i USA. Denna road trip erbjuder en fascinerande inblick i landets historia, kultur och naturliga skönhet. Upplev charmiga södra städer, besök historiska plantager och njut av fantastiska flodutsikter längs denna ikoniska resa.

Så flyger du hit med poäng

Great River Road sträcker sig hela vägen från Minnesota i norr till Louisiana i söder. Om du vill börja resan i den södra ändan så flyger du enklast till New Orleans via exempelvis Chicago, Newark, Washington DC eller Houston. Till dessa hubbar finns det goda möjligheter att hitta bonusplatser i business class med SAS, United Airlines och Lufthansa. Inrikesanslutningen till New Orleans flygs av United och på dessa flygningar finns det i regel endast ekonomiklass tillgängligt för poäng.

Great River Road, Mississippi.

5.Going-to-the-Sun Road - Montana:

Going-to-the-Sun Road är en spektakulär väg som sträcker sig genom Glacier National Park i Montana. Denna road trip tar dig genom bergslandskap med dramatiska klippor, frodiga dalar och turkosfärgade sjöar. Du kan stanna vid pittoreska utsiktspunkter, vandra på vandringsleder och beundra den fantastiska naturen i detta vackra nationalpark.

Oavsett vilken road trip du väljer i USA, se till att planera i förväg, packa lämpligt och ta tid att utforska de sevärdheter och aktiviteter längs vägen. Varje road trip erbjuder sin egen unika charm och kommer att ge dig minnen för livet. Så ge dig ut på vägarna och upptäck det bästa som USA har att erbjuda genom en fantastisk road trip.

Så flyger du hit med poäng

Närmaste flygplatsen till Going-to-the-Sun Road är Glacier Park International Airport. Hit flyger ni via Chicago eller Denver med United. Till Chicago och Denver finns det goda anslutningar från Europa med bland annat SAS, Lufthansa, SWISS och United Airlines. För dig som vill utforska hela Montana finns det även möjlighet att flyga till Bozeman med liknande upplägg och anslutningar.

Njut av Montanas spektakulära landskap längs Going-to-the-Sun Road.

Oavsett vilken road trip du väljer i USA, se till att planera i förväg, packa lämpligt och ta tid att utforska de sevärdheter och aktiviteter längs vägen. Varje road trip erbjuder sin egen unika charm och kommer att ge dig minnen för livet. Så ge dig ut på vägarna och upptäck det bästa som USA har att erbjuda genom en fantastisk road trip.

Våra senaste inlägg