Drömmer du om att jobba som digital nomad i Costa Rica? Nu kan det bli verklighet!

En av de mest positiva förändringarna som har skett som ett resultat av pandemin är synen på den fysiska arbetsplatsen där allt fler företag låter sina anställda jobba på distans på heltid. Detta innebär att man inte är lika begränsad till sin hemort och kan jobba från i stort sett hela världen så länge det finns en fungerande internetuppkoppling. Pandemin har gett upphov till en helt ny generation av digitala nomader och allt fler länder har börjat erbjuda visum för att möjliggöra distansarbete. Det senaste i raden av dessa länder är Costa Rica.

Lev och jobba i semesterparadiset Costa Rica

Den 11 augusti i år färdigställde Costa Ricas president Carlos Alvardo och turistminister Gustavo Segura en ny visumlag som möjliggör distansarbete för utländska medborgare för upp till ett år. För att kunna ansöka om det nya visumet för distansarbete så måste följande krav uppfyllas:

  • Du behöver ha en månadsinkomst motsvarande minst 3.000 USD per månad före skatt
  • Du behöver ha en reseförsäkring som täcker alla sjukvårdskostnader som kan uppstå under hela din vistelse i Costa Rica. Eventuella familjemedlemmar behöver också täckas av försäkringen.
  • Du måste vara heltidsanställd av en arbetsgivare utanför Costa Rica. Att jobba åt en inhemsk arbetsgivare är förbjudet.
  • Visumet gör dig inte skatteskyldig i landet, utan du betalar skatt som vanligt i ditt hemland. Du får däremot öppna upp ett bankkonto i Costa Rica.
  • Visumet ger dig även möjlighet att köra bil i landet på ditt utländska körkort.

Målsättningen med det nya visumet är att locka distansarbetare till landet, vanligtvis personer från Europa och Nordamerika med högre årsinkomster än lokalbefolkningen, vilket på sikt bidrar till att återhämta landets ekonomi som har drabbats hårt av pandemin.

Bo, lev och distansjobba i Costa Rica i upp till ett år.

Vill du boka din nästa resa till Costa Rica? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag – Vi bokar din resa för poäng eller pengar!

Våra senaste inlägg