Europas bästa biluthyrningsföretag 2020

Nedan listas de bästa hyrbilsfirmorna i Europa just nu, vi hoppas den ska hjälpa dig att välja rätt uthyrningsföretag för din nästa Europaresa.

Europas bästa biluthyrningsföretag

Bortsett från den stora variationen av mat, kultur, konst, arkitektur och vackra miljöer fulla av historia erbjuder Europa den perfekta platsen att resa runt med bil, vilket inte är lika lätt i t.ex. USA eller Asien. De flesta europeiska länder erbjuder några av de mest populära biluthyrningsföretagen i världen, plus några som endast återfinns i just Europa .

Men vilket företag ska man välja?

Självklart är det ett personligt beslut, men vår förhoppning är att det ska bli lite enklare för dig att välja rätt genom att ge dig en överblick över de bästa biluthyrningsföretagen i Europa.

1:a plats - SIXT (8.2 / 10)

SIXT Rent a Car har sitt ursprung i Munchen på 1910-talet och är idag ett av de första och mest inflytelserika internationella biluthyrningsföretagen i Europa, de har ett pålitligt rykte om sig att vara en världsledande biluthyrningsleverantör.

SIXT finns i över 105 länder med kontor på över 2.200 platser. Du kan enkelt hitta och boka SIXT-biluthyrningstjänster internationellt i nästan alla större städer, flygplatser, tågstationer, hamnar och turistmål i Europa.

SIXT kännetecknas av att erbjuda premiumfordon till mycket överkomliga priser. De har modeller från några av de bästa biltillverkarna i världen, inklusive tyska favoriter som BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen och Opel samt Mini, Ford och Toyota. Deras hyrbilar byts ut regelbundet så att du kan räkna med att få en välskött och modern bil.

SIXT-kunder värdesätter bilarnas kvalitet och renhet, en överlägsen kundtjänst och servicens övergripande kvalitet. Ytterligare ett plus för skandinaviska kunder är att SIXT erbjuder ett statusmatchningssytem där man som Eurobonus Guld-medlem via ansökan blir Platinum-medlem hos SIXT, vilket bl.a. ger fria uppgraderingar och bättre priser.

SIXT kundbetyg:

🤩 Utmärkt städning av bilen
🤩 Utmärkt service vid uthyrningsdisken
😁 Snabb upphämtningsprocess
😁 Snabb avlämningsprocess
🤩 Utmärkt valuta för pengarna

2:a plats - ENTERPRISE (7.3 / 10)

Enterprise grundades i USA 1957 och har idag ett nätverk med cirka 1,5 miljoner fordon i 85 länder.

Du kan boka alla typer av fordon, Mini, Economy, Compact, SUV, minibussar, 7-sits eller 9-sits Minivan, Premium, Cabriolet eller till och med lastbilar för företag. Deras upphämtnings- och avlämningsplatser ligger främst nära de största städerna och flygplatserna i Europa.

De flesta av kunderna är mycket nöjda med Enterprise tjänsteutbud och rankar personalen som mycket effektiv och problemlösningsorienterade. De håller även goda renhets- och underhållsstandarder för sina fordon.

De klagomål som ibland hörs om Enterprise är att de kan erbjuda bilar som skiljer sig från kundens beställning.

Enterprise kundbetyg:

😁 Mycket bra städning av bilen
😁 Mycket bra service vid uthyrningsdisken
😁 Snabb upphämtningsprocess
😁 Snabb avlämningsprocess
😁 Mycket bra valuta för pengarna

3:e plats - ALAMO (7.2 / 10)

Alamo är ett välkänt biluthyrningsföretag med en mindre verksamhet i Europa, och med färre kontor både i USA och i resten av världen. Dock finns de på tillräckligt många ställen för att hittas i de flesta större städer i Europa .

Det som framhålls som mest positivt med Alamo är priset som ofta är lägre än andra biluthyrningsföretag. Priserna är inte alltid de lägsta, men du kan ofta få förmånliga erbjudanden om du bokar din bil långt i förväg. Om du är priskänslig och ute i god tid brukar du kunna hitta de bästa priserna med Alamo.

Alamo kundbetyg:

😁 Mycket bra städning av bilen
😁 Mycket bra service vid uthyrningsdisken
😁 Snabb upphämtningsprocess
😁 Snabb avlämningsprocess
😁 Mycket bra valuta för pengarna

4:e plats - EUROPCAR (6.6 / 10)

Europcar är en av de stora spelarna i Europa och har ett ganska gott rykte i de flesta länder. Med över 60 års verksamhet i branschen kan Europcar erbjuda en bra servicenivå och ett brett utbud av bilar för att möta alla behov.

Om du hyr bil av Europcar i Europa kan du förvänta dig fria mil och väl underhållna fordon, två saker som bilhyrare rankar som viktigast när de väljer bil att hyra. Europcar är kända för sina rena bilar, vänlig personal och bra service.

Europcar erbjuder ett brett utbud av alternativ för priser från mindre än 10 Euro. Man kan boka mini- och ekonomimodeller, mellanklassbilar, stadsjeepar och minibussar eller lastbilar.

EUROPCAR kundbetyg:

😁 Mycket bra städning av bilen
😁 Mycket bra service vid uthyrningsdisken
😁 Snabb upphämtningsprocess
😁 Snabb avlämningsprocess
😁 Mycket bra valuta för pengarna

5:e plats- HERTZ (6.0 / 10)

Mycket ska man ta hänsyn till när man hyr bil i Europa. Självklart är pris, kvalité och service viktiga egenskaper, men många värdesätter även annat som t.ex. ett bra lojalitetsprogram.

Hertz har en mycket stark ställning i Europa men är inte kända för att erbjuda de bästa priserna på marknaden, i alla fall när det kommer till dagspriserna. Tittar man på lite längre hyrtider som en vecka eller mer, kan Hertz däremot erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser.

Den stora fördelen med Hertz i Europa är dess utbredning på marknaden. Upphämtningsplatser finns i var och varannan stad och det är enkelt att hämta en bil på en plats och lämna den på en annan. Man kan även ordna flygplatshämtning och andra flexibla hämtnings- och lämningslösningar.

Hertzs lojalitetsprogram anses överlag vara mycket bra, med få begränsningar och intressanta fördelar även för den som inte hyr bil särskilt ofta.

HERTZ kundbetyg:

😊 Bra städning av bilen
😊 Bra service vid uthyrningsdisken
😁 Snabb upphämtningsprocess
😁 Snabb avlämningsprocess
😊 Valuta för pengarna

6:e plats - AVIS  (5.9 / 10)

Avis är mycket väletablerat och känt i Europa med ett gott rykte, jämn och pålitlig kvalité i mellanprissegmentet.

Avis priser ligger ofta nära genomsnittet vilket gör det till ett utmärkt val för den som kan tänka sig att spendera lagom mycket och inte chansa på ett okänt varumärke. Som med Hertz är dock deras veckopriser ofta mycket konkurrenskraftiga, vilket gör företaget till ett riktigt bra val om man behöver en längre hyra.

Avis är likt Hertz ett företag med ett populärt lojalitetsprogram som uppskattas av många. Dock kräver Avis fler poäng än de flesta andra för att samla ihop till gratis hyrperioder.

AVIS kundbetyg:

😊 Bra städning av bilen
😊 Bra service vid uthyrningsdisken
😁 Snabb upphämtningsprocess
😁 Snabb avlämningsprocess

Våra senaste inlägg