Fem destinationer som går upp i poängpris den 1 september

Den 1 september markerar ett betydande skifte för SAS och dess EuroBonus-program när flygbolaget byter allians från Star Alliance till SkyTeam. Med denna förändring kommer en ny poängtabell som påverkar priset för bonusresor till flera populära destinationer. Här är fem destinationer som ser en ökning i poängpris för resor i business class efter den 1 september.

1. Thailand

Thailand har länge varit en populär destination för EuroBonus-medlemmar. Från och med den 1 september höjs poängpriset för en resa i business class från 165 000 poäng till 187 500 poäng. Denna höjning reflekterar sammanslagningen av zonerna inom Sydostasien till en enda zon, vilket skapar en mer enhetlig prissättning men också innebär en kostnadsökning för resor till Thailand.

Phuket, Thailand.

2. Costa Rica

Costa Rica, känt för sina fantastiska stränder och rika biodiversitet, ser en ökning i poängpriset för en resa i business class från 130 000 poäng till 147 500 poäng. Detta är en följd av att Centralamerika nu ingår i den nya zonen Centralafrika och Karibien. Trots ökningen förblir Costa Rica en attraktiv destination för dem som söker äventyr och naturskönhet.

Costa Rica.

3. Hawaii

Hawaii upplever en av de största poänghöjningarna med en ökning från 190 000 poäng till hela 275 000 poäng för en resa i business class. Denna betydande höjning gör det dyrare för EuroBonus-medlemmar att utnyttja sina poäng för en resa till denna drömdestination. Hawaii förblir dock en eftertraktad destination tack vare sina spektakulära landskap och rika kultur.

Hawaii.

4. Maldiverna

Maldiverna, känt för sina lyxiga resorter och kristallklara vatten, ser en ökning i poängpriset från 140 000 poäng till 165 000 poäng för en resa i business class. Denna höjning kommer som en del av sammanslagningen av zonerna Centralasien och Fjärran Östern. Trots prisökningen fortsätter Maldiverna att vara en topprankad destination för dem som söker en exklusiv och avkopplande semester.

Maldiverna.

5. Tyskland

För resor inom Europa, inklusive populära destinationer som Tyskland, höjs poängpriset för en resa i business class från 30 000 poäng till 60 000 poäng. Denna fördubbling av poängpriset är en av de mest markanta förändringarna i den nya poängtabellen och påverkar många EuroBonus-medlemmar som frekvent reser inom Europa.

Berlin, Tyskland.

Sammanfattning

SAS byter allians från Star Alliance till SkyTeam och med detta förändras även poängtabellen för EuroBonus-medlemmar. Höjningar i poängpriser för destinationer som Thailand, Costa Rica, Hawaii, Maldiverna och Tyskland speglar både den nya alliansstrukturen och förändrade resemönster. Trots dessa höjningar erbjuder SAS fortfarande ett av Europas mest generösa bonusprogram, med nya möjligheter och förmåner som balanserar de ökade poängpriserna.

Våra senaste inlägg