Fiji Airways blir fullvärdiga medlemmar i Oneworld

För några månader sedan meddelade Fiji Airways VD att företaget strävar efter att bli en fullvärdig medlem i oneworld-alliansen. Detta är nu officiellt och förväntas vara klart inom det kommande året.

Fiji Airways på väg att bli medlem i oneworld

Fiji Airways har ansökt om fullt medlemskap i oneworld-alliansen och processen startar omedelbart. Det beräknas vara klart senast mitten av 2025.

Oneworld-alliansen är en av de tre globala allianserna. Bland de större flygbolagen i oneworld finns American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Japan Airlines, Qantas och fler. Under de senaste åren har alliansen fått två nya medlemmar (Alaska och Royal Air Maroc) men också förlorat en medlem (LATAM). Oman Air förväntas också bli medlem inom de kommande månaderna.

Fiji Airways hoppas att medlemskapet i oneworld-alliansen kommer att bidra till att öka turismen i landet, eftersom flygbolaget redan är landets största generator av utländsk valuta.

Fiji Airways kommer att vara den minsta medlemmen i oneworld-alliansen med endast 14 flygplan, inklusive Airbus A350, Airbus A330 och Boeing 737. Flygbolaget erbjuder en utmärkt affärsklassupplevelse på sina A350 och har en fin flaggskeppslounge på Nadi Airport.

Nat Pieper, VD för oneworld, beskriver utvecklingen så här:”Det är ett mycket varmt bula, eller hej, till Fiji Airways när vi välkomnar dem som vårt 15

fullvärdiga medlemsflygbolag i oneworld-alliansen. Fiji Airways är redan en del av oneworld-familjen, eftersom vi har haft en mycket framgångsrik relation sedan flygbolaget gick med som en oneworld connect-partner för fem år sedan. Med sin enorma tillväxt, prisbelönta produkter och tjänster, och ökade anslutningar med alla oneworld-medlemsflygbolag, kommer Fiji Airways att stärka vår position som den främsta flygbolagsalliansen för internationella globala resenärer.”

Andre Viljoen, VD för Fiji Airways, kommenterar:”Jag är oerhört stolt över att tillkännage vårt fullvärdiga medlemskap i den prisbelönta oneworld-alliansen, vilket markerar ett betydande steg i vårt engagemang för att erbjuda oöverträffad service och anslutning. Som ett fullvärdigt medlemsflygbolag är vi glada att förbättra reseupplevelsen för oneworld-alliansens frekventa resenärer, erbjuda större tillgänglighet till Fiji och södra Stilla havet, och säkerställa smidiga anslutningar och minnesvärda resor för Fiji Airways kunder över hela alliansens nätverk.”

Fiji Airways Business Class.

Fiji Airways är redan en oneworld Connect-medlem

Fiji Airways har sedan 2018 varit den enda oneworld Connect-medlemmen, vilket är en mer begränsad version av alliansmedlemskap.

Oneworld Connect-konceptet kan skapa viss förvirring bland passagerare, eftersom dessa flygbolag endast har samarbeten med vissa oneworld-flygbolag och de flesta ömsesidiga förmåner är endast giltiga mellan connect-medlemmen och det flygbolag de har ett direkt partnerskap med.

Att Fiji Airways nu blir en fullvärdig medlem i oneworld kommer att innebära fantastiska möjligheter när det gäller att tjäna och lösa in miles, samt att dra nytta av elitförmåner som lounge-tillgång. Oneworld Emerald-nivån är också en av de mest fördelaktiga elitstatusarna som erbjuds av någon allians.

Sammanfattning

Fiji Airways arbetar nu officiellt med att bli en fullvärdig medlem i oneworld-alliansen, vilket är en del av en större satsning för att öka turismen i landet. Flygbolaget är redan en oneworld Connect-medlem, så att fullt ut bli medlem i alliansen kommer att innebära fler ömsesidiga förmåner för passagerarna.

Integrationen av Fiji Airways i oneworld påbörjas omedelbart och förväntas vara klar inom de kommande 12 månaderna.

Våra senaste inlägg