Finnairs nya kabiner finns nu på hela långdistansflottan

I början av 2022 tillkännagav Finnair stora uppgraderingar av passagerarupplevelsen, med planer på att förnya kabinerna på alla sina långdistansflygplan. Förutom att introducera en ny business class, lanserade flygbolaget också en premium economy-kabin, vilket tidigare saknades. För dig som vill resa billigt för Amex-poäng är Finnair ett bra alternativ och med denna nyhet så är du garanterad deras nya kabin på alla långflyg.

Finnair slutför omfattande renovering

Finnair har meddelat att de har slutfört sitt renoveringsprojekt för bredkroppsflygplan, vilket representerar en total investering på 200 miljoner euro. Det innebär att de nya kabinerna nu finns på alla Finnairs Airbus A330- och Airbus A350-flygplan.

Det är imponerande hur snabbt Finnair slutförde detta projekt. På drygt två år från det att det första flygplanet omkonfigurerades till projektets slut, visar Finnair en hög effektivitet, särskilt med tanke på dagens utmaningar i leveranskedjan. Finnair har totalt 25 bredkroppsflygplan, inklusive åtta Airbus A330-300 och 17 Airbus A350-900.

Ole Orvér, Finnairs Chief Commercial Officer, kommenterade projektet:

"Efter bara två år är det fantastiskt att ha slutfört lanseringen av vår nya prisbelönta långdistanskabin. Sedan lanseringen 2022 har kundernas feedback på vår revolutionerande Business Class-stol och helt nya Premium Economy-kabin varit utmärkt, så vi är stolta över att kunna erbjuda den förnyade kabinen på flyg till alla våra långdistansdestinationer."

Finnair business class på Airbus A350.

Detaljer om Finnairs nya A330- och A350-kabiner

Här är en sammanfattning av de nya kabinerna som Finnair har introducerat på sina bredkroppsflygplan. Det nya business class-produkten, Collins Aerospace AirLounge, är särskilt intressant.

Finnairs nya business class-stol

Finnair har lanserat Collins Aerospace AirLounge-stolen i business class och är lanseringskund för denna produkt. Stolen är utformad för att maximera komfort och utrymme och är inspirerad av lounge-möbler.

Några av stolens viktigaste funktioner inkluderar:

 • En fast konturerad skaldesign utan lutning som möjliggör en mängd olika sitt- och sovpositioner
 • Ett madrass- och täckesystem som förvandlar utrymmet till en bekväm säng
 • Högt skal som ger integritet och en flexibel avdelare mellan centrala säten
 • Anpassningsbar belysning, inklusive en "do not disturb"-lampa
 • Många förvaringsalternativ och flexibelt bord för arbete eller måltider
 • Uppgraderat underhållningssystem med en 18-tumsskärm
Finnair business class.

Finnairs nya premium economy-produkt

Förutom att förnya business class har Finnair också introducerat en ny premium economy-produkt, vilket är en nyhet för flygbolaget. Den nya premium economy-stolen är Vector-sätet från HAECO.

Några av de viktigaste detaljerna om Finnairs nya premium economy:

 • 50% mer utrymme än ekonomi
 • Minne skumdynor, 8-tums lutning, benstöd och sexvägs huvudstöd
 • Dedikerad förvaring för laptops och små personliga föremål
 • Stort och robust måltidsbord för arbete och måltider
 • USB-A och PC-strömuttag
 • 13-tums underhållningsskärmar
Finnair Premium Economy.

Finnairs ekonomiuppfräschning

Även ekonomiklasserna har fått vissa uppgraderingar, inklusive:

 • Nya lättare säten
 • Förbättrad ergonomi och personliga förvaringsalternativ
 • USB-A och USB-C-anslutning samt större underhållningsskärmar

Observera att dessa förändringar endast har införts på A330-flygplan och Finnairs nyaste A350-flygplan.

Bokning av Finnair Business Class med Amex Membership Rewards Poäng

Finnair är en transferpartner till svenska Amex Membership Rewards. Växlingskursen till Finnair Avios är 20:1, vilket gör Finnair till ett av de mest fördelaktiga flygbolagen att överföra poäng till, eftersom deras poängpriser är låga. En tur och returresa i business class till USA eller Asien kostar 2,5 miljoner svenska Amex Membership Rewards-poäng (motsvarande 125 000 Avios). Finnair släpper två bonusplatser per avgång när flygningarna går till försäljning 360 dagar före avgång.

Slutsats

Finnair har introducerat en helt ny långdistansupplevelse, inklusive en förnyad business class-produkt, en ny premium economy-kabin och vissa mindre uppgraderingar i ekonomi. Den första jetplanen med de nya kabinerna togs i bruk våren 2022, och nu, drygt två år senare, finns denna produkt på alla långdistansflygplan. Finnair har visat imponerande effektivitet i att förnya sin långdistansupplevelse på så kort tid.

Våra senaste inlägg