Greklands öar – Pärlorna du inte får missa!

Greklands öar – Pärlorna du inte får missa!

Grekland är känt i Europa för sina magnifikt vackra öar, goda mat och fantastiska kultur. Vi på Chatflights har valt att lista tre av våra absoluta favoriter. Och självklart kan vi ta er dit också!

Vackra stränder på Milos.

Syros – Det lugnare alternativet

Syros är en till storleken ganska liten ö men har desto större befolkning. Dess grannöar är mer turisttäta men det är också det som är Syros styrka. Du får en lugnare och mer genuin upplevelse av det grekiska ö-livet. Ön är full av historiska platser och sevärdheter. På håll kan Syros se ut som enbart sten och berg men låt dig inte luras, denna pärla är en riktigt vacker och anrik ö!

Hotellet vi väljer – Apollonion palace

Här bor du i en mycket exklusiv miljö i en byggnad med anor från 1800-talet. Med sin majestätiska terrass i öst är hotellet mycket populärt för större och mer exklusiva tillställningar. Miljön andas ett propert lugn och du kommer inte att bli besviken om du vill bo i en nästintill kunglig miljö med otroligt estetiskt tilltalande lokaler, samt med en gammal historia!

Apollonion Palace, Syros.
Syros, Grekland.

Sifnos - Det kulinariska alternativet

Denna lilla godbit till ö är verkligen en av Greklands vackraste små pärlor! Här kan du njuta av en kulinarisk resa utan dess like. Grekland är bland annat känt för sin matkultur och här kommer du inte bli besviken. Mellan historiska platser och fantastiska vyer hittar du även en hel del restauranger. Avnjut delikata skaldjursrätter i sann medelhavs anda tillsammans med ett gott glas vin!

Hotellet vi väljer – Sifnos Elies resort

Sifnos är ju som sagt ett kulinariskt paradis och Elies resort är inte sena på bollen. Här kan du avnjuta utsökt mat och blicka över det vackert blåa vattnet på á la carte restaurangen Psammos. Utöver deras restaurang har du även magnifika lokaler i stilren design. Varför inte boka deras Exekutiva pool villa?

Elies Resort, Sifnos.
Sifnos, Grekland.

Milos – Det idylliska alternativet

Milos är en av alla vulkanöar i Grekland och är minst lika vacker som sina syskonöar. Den kallas inte för “färgernas ö” utan anledning! Här hittar du helt makalöst blåa vatten, en otrolig kustlinje och förtrollande landskap. Inte nog med att kusten är häpnadsväckande vacker så hittar du även helt fantastiska stränder att njuta av. Med sina idylliska vyer kan du nästan tro att du befinner dig mitt i en Mama Mia inspelning!

Hotellet vi väljer - Santa Maria Luxury suites & spa

Här är hotellet för dig som vill njuta av Milos magnifika vyer, ett exklusivt spa, vackra poolmiljöer och extraordinära sviter!

Santa Maria Luxury suites & spa, Milos.
Milos, Grekland.

Vill du resa till Grekland i Business Class? Vi tar dig dit – chatta med våra resegenier i Chatflights app för att boka din resa!

Våra senaste inlägg