Har du poäng från Amex Guld, Platinum eller Centurion som du vill boka resor för? Gör detta innan den 1 september

Amex Membership Rewards är poängsystemet som är anslutet till American Express populära Guld, Platinum och Centurion-kort. Dessa poäng tjänar du på alla inköp som du gör med kortet och de kan användas till att boka flygresor, hotellövernattningar och till att minska fakturan. Bokning av flygresor och hotell kan göras antingen direkt i Amex Travel-portalen eller genom att växla över poängen till något av 8 flyg och 2 hotellbonusprogram som Amex samarbetar med.

Vill du ha hjälp att boka resor för dina Amex-poäng? Klicka här 👈🏼

Den 1 september genomför American Express en stora försämringar i poängsystemet Membership Rewards.

  • Växlingskurserna för överföring av poäng till Amex 10 flyg och hotellpartners ökar med 60-400%.
  • Värdet av en poäng vid minskning av faktura sänks från 0,43 öre till 0,28 öre
  • Värdet av en poäng vid bokning av flygresor och hotell i Amex Travel-portalen minskar från 0,6 öre till 0,42 öre
  • Årsavgiften för Amex Platinum höjs från 6600 SEK per år till 7800 SEK per år
  • Centurion-medlemmar får minskad poängintjäning på sina inköp från 1,5 poäng per spenderad krona till 1 poäng per spenderad krona.

Förändringarna som träder i kraft den 1 september är uteslutande negativa och dina Membership Rewards-poäng riskerar att förlora upp till 75% av sitt värde.

Poängöverföringar till Amex flygpartners ger maximalt värde för poängen

För dig som vill få ut maximalt värde för dina Amex-poäng så rekommenderar vi poängöverföringar till någon av deras 8 flygbolagspartners. Vi listar 7 poängresor som erbjuder oslagbart värde vid överföring och bokning innan den 1 september.

Air France Business Class på Boeing 777-300ER.

Business Class till Dubai för 850.000 poäng

Flyg till Dubai i business class med Air France via Paris eller KLM via Amsterdam. Här finns det gott om bonusplatser under större delen av året och möjlighet att hitta upp till nio platser på samma avgång.

Dubai, Förenade Arabemiraten.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 3.400.000 poäng per person.

Business Class till St. Maarten, Aruba, Bonaire eller Curacao för 1.500.000 poäng

Upplev klarblått vatten och solsken i Karibien. Flyg till St. Maarten, Aruba, Bonaire eller Curacao med Air France via Paris eller KLM via Amsterdam. Restiderna är smidiga med endast ett byte på ut och hemresan. Även här finns det möjlighet att hitta upp till nio platser i business class på samma avgång.

St. Maarten, Nederländska Antillerna.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 6.000.000 poäng per person.

Business Class till Zanzibar för 1.300.000 poäng

Upplev magiska stränder, och vacker arkitektur på Zanzibar. Hit flyger ni med KLM via Amsterdam med korta och bekväma restider. Här finns det god tillgänglighet under större delen av året med möjlighet att hitta upp till nio platser i business class på samma avgång.

Zanzibar, Tanzania.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 5.200.000 poäng per person

First Class till Bangkok för 2.475.000 poäng

Qatar Airways rankas av många som världens bästa flygbolag. Under våren och sommaren 2023 finns det möjlighet att uppleva flygbolagets prisbelönta first class ombord på jätteflygplanet Airbus A380. Här finns det möjlighet att hitta två platser per flygning med ett härligt byte i förstaklass-loungen på Dohas flygplats.

Bangkok, Thailand.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 6.075.000 poäng per person.

Business Class till Maldiverna för 1.430.000 poäng

Den ultimata drömresan går till Maldiverna. Hit kan ni resa med Qatar Airways i business class på utvalda datum under hösten, våren och sommaren. Möjlighet finns att hitta två platser per avgång.

Maldiverna.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 3.510.000 poäng per person.

Business Class till Australien för 1.800.000 poäng

Flyg till Sydney eller Melbourne med Vietnam Airlines via Paris och Ho Chi Minh. Bekväma restider och toppmoderna flygplan. Här finns det möjlighet att hitta två platser i business class på samma flygning.

Sydney, Australien.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 7.200.000 poäng per person.

Business Class till USA för 1.300.000 poäng

Upplev det stora landet i väst med Air France och KLM som erbjuder smidiga förbindelser 30 destinationer i USA från sina nav i Paris och Amsterdam. Flyg till New York, Los Angeles, Miami eller San Francisco i business class med möjlighet att hitta upp till nio platser på samma avgång.

Los Angeles, Kalifornien.

Nytt pris efter kursändringen 1 sep: 2.600.000 poäng per person.

Överför och boka din resa innan den 1 september – Chatflights hjälper dig igenom hela processen

Ta tillfället i akt och låt Chatflights omsätta dina hårt förvärvade poäng till oförglömliga drömresor. Våra experter hjälper dig igenom hela processen, från sökning av tillgänglighet, till överföring av poäng och slutligen bokning. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål och finns alltid tillgängliga om du behöver personlig assistans.


Ladda ner Chatflights app och chatta med våra experter idag – Vi bokar din poängresa!

Våra senaste inlägg