Inställda SAS-flyg på grund av nödvändiga inspektioner

SAS har nyligen tvingats att ställa in flera flygavgångar på grund av att en viktig komponent på några av deras flygplan behöver inspekteras. Denna åtgärd har påverkat avgångar från flera nordiska flygplatser.

SAS-flyg inställda på flera flygplatser

Under helgen ställdes ett antal SAS-flyg in från Stockholm Arlanda, Köpenhamns flygplats och även i Norge på grund av inspektionsbehovet. Totalt har tre avgångar från Arlanda, fem från Köpenhamn och ett okänt antal i Norge berörts. Flygplanen som är involverade är av modellen Airbus A320neo.

Åtgärder och återbokningar

SAS presschef, Irena Busic, informerar att 18 Airbus A320neo-flygplan temporärt tagits ur bruk för de nödvändiga inspektionerna. Det är för närvarande oklart exakt hur många fler avgångar som kommer att påverkas eller när flygplanen åter kan vara i trafik. Flygbolaget arbetar aktivt med att boka om passagerare till andra avgångar, och de berörda passagerarna får information via mejl eller sms.

Den berörda flygplanstypen är Airbus A320neo och inspektionerna har ingen fara på passagerarsäkerheten.

Passagerarsäkerheten ej i fara

Trots de inställda avgångarna och den uppkomna situationen, betonar Irena Busic att passagerarnas säkerhet aldrig har varit i fara. Flygbolagets prioritet är alltid passagerarnas och besättningens säkerhet, och dessa inspektioner är en del av det löpande underhållsarbetet för att upprätthålla högsta möjliga säkerhetsnivå.

Våra senaste inlägg