Kan du lösa in bonuspoäng för andra?

Att lösa in bonuspoäng för en förstaklass- eller businessklassflygning är en fantastisk upplevelse, och det kan vara ännu mer tillfredsställande att kunna göra detta för vänner och familj. Här är en genomgång av vilka flygbolags lojalitetsprogram som tillåter dig att lösa in poäng för andra personer.

Du kan fritt lösa in bonuspoäng för andra

Generellt sett tillåter de flesta flygbolagens lojalitetsprogram att du löser in dina poäng för vem som helst. Detta görs enkelt genom att ange resenärens namn under bokningsprocessen via ditt medlemskonto.

Det är dock viktigt att påpeka att detta endast gäller när du vill ge bort dina poäng utan att förvänta dig något i gengäld. Att handla med bonuspoäng är ofta förbjudet och kan leda till att ditt konto stängs av eller att biljetten återkallas.

Logistiken kring att lösa in bonuspoäng för andra

För att göra processen så smidig som möjligt rekommenderas att den person som äger poängen gör bokningen:

 • Vissa flygbolag tillåter endast kontoinnehavaren att godkänna en transaktion.
 • Vissa flygbolag låter vem som helst göra en bokning med poängen, så länge de kan verifiera specifika kontouppgifter.
 • Vissa flygbolag har ett PIN-system, där du kan lösa in poäng så länge du har kontots PIN-kod.

Om du bokar online kan du alltid dela ditt kontonummer och lösenord med någon för att göra en bokning, men det kan innebära en risk om du inte helt litar på personen.

Program som inte tillåter att du löser in bonuspoäng för andra

De flesta flygbolagens lojalitetsprogram tillåter att du löser in dina poäng för andra, men det finns vissa undantag. Nedan listas några av de större programmen med restriktioner:

 • All Nippon Airways Mileage Club tillåter endast att du löser in poäng för släktingar inom två led.
 • Asiana Club tillåter endast att du löser in poäng för närmaste familjemedlemmar.
 • British Airways Executive Club begränsar vem du kan lösa in Avios för om du har ett hushållskonto. Du kan endast lösa in för någon i ditt hushållskonto eller upp till fem nominerade resenärer.
 • Cathay Pacific Asia Miles tillåter att du löser in poäng för upp till fem nominerade personer, som inte behöver vara släkt med dig.
 • EVA Air Infinity MileageLands tillåter att du löser in poäng för andra genom att överföra poängen till deras konto, vilket kan vara en tidskrävande process.
 • Japan Airlines Mileage Bank tillåter endast att du löser in poäng för släktingar inom två led.
 • Korean Air SkyPass tillåter endast att du löser in poäng för närmaste familjemedlemmar.
 • Singapore KrisFlyer tillåter att du löser in poäng för upp till fem nominerade personer, som inte behöver vara släkt med dig. De måste vara kopplade till ditt konto i minst sex månader.
Singapore Airlines KrisFlyer är ett av många program som begränsar vem du kan lösa in dina poäng åt. Detta görs i syfte att förhindra obehörig försäljning av bonusbiljetter.

Slutsats

Med de flesta flygbolagens lojalitetsprogram kan du fritt lösa in dina poäng för vänner och familj utan större restriktioner. Det är bäst att den person som äger poängen gör bokningen för att undvika problem. Vissa program har dock restriktioner för vem du kan lösa in poäng för, särskilt i Asien.

Våra senaste inlägg