Så kan du använda dina EuroBonuspoäng för att boka hotell

SAS EuroBonus är ett av de mest generösa bonusprogrammen i Europa. EuroBonus lämpar sig bäst för att boka flygresor för poäng på SAS och Star Alliance, men vi får dagligen in frågor från kunder som gärna vill använda sina poäng för att boka hotellnätter.

I denna artikel undersöker vi vilka möjligheter som finns för att boka hotell för EuroBonuspoäng och huruvida det faktiskt lönar sig.

EuroBonus Best Deal – Partnerhotell i Norden med fasta poängpriser

SAS har idag samarbeten med ett stort antal partnerhotell i norden där du har möjlighet att boka nätter med EuroBonuspoäng till fasta poängpriser. Hotellen ligger primärt i de större städerna i Norden, bland annat Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Göteborg där priset för en hotellnatt börjar på 18.000 poäng för ett dubbelrum.

Dessa rum släpps likt bonusplatser på flygningar i begränsad omfattning på datum där hotellen inte räknar med att fylla rummen med betalande gäster. Detta innebär därför att tillgängligheten kan vara begränsad och att du måste vara flexibel med dina datum.

Då poängpriserna likt priserna på bonusresor är fasta så finns det möjlighet att få ut stort värde för poängen på datum där priserna på betalda nätter är höga, under förutsättning att hotellen gör rum tillgängliga för poäng.

Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm är ett av SAS partnerhotell i Norden som kan bokas till fasta poängpriser.

SAS samarbete med hotels.com gör det möjligt att boka hotell världen över för EuroBonuspoäng

SAS har sedan ett par åt tillbaka ett samarbete med hotels.com där du har möjlighet att tjäna 20 poäng per 100 SEK på alla hotellnätter som bokas via portalen Hotels By SAS.

Under våren 2022 lanserades tjänsten Hotels By EuroBonus där du nu har möjlighet att använda dina poäng på alla hotell världen över som finns listade på Hotels.com. Den största fördelen som detta medför är flexibiliteten där du kan använda dina poäng på alla hotell så länge rum finns tillgängliga till försäljning.

Priset i poäng baseras på det underliggande priset i pengar för den specifika hotellnatten och i snitt blir dina poäng värda 0,4 öre. Detta innebär att du även kan delbetala med poäng och pengar, men det finns inga möjligheter till att optimera poängens värde eller utnyttja sweet-spots för maximalt värde.

Hotels by EuroBonus ger dig möjligheten att använda EuroBonuspoäng för att boka vistelser på hotell världen över.

Lönar det sig att använda EuroBonuspoäng för att boka hotellvistelser?

Det korta svaret på frågan är nej. Generellt sett så är hotell för EuroBonuspoäng en dålig affär då du kan få ut betydligt bättre värde för poängen när du bokar bonusresor i first och business class.

Bonusresor har blivit allt svårare att boka i takt med att efterfrågan för resor är stor efter pandemin. Vi får dagligen in förfrågningar från kunder som har samlat på sig stora saldon EuroBonuspoäng under pandemin som nu är påväg att förfalla.

För dig som sitter på ett väldigt stort saldo med poäng som du inte har tid eller möjlighet att omsätta till flygresor så kan hotellbokningar utgöra en bra användning för poängen, i synnerhet för resor som ni hade tänkt att boka oavsett. Poängen är i slutändan värdelösa om de inte används, så en hotellnatt för 4.000 SEK som kan bokas för 100.000 EuroBonuspoäng är bättre än 100.000 poäng som förfaller.

Bonusresor i first och business class är utan tvekan den bästa användningen av poäng. Om du har poäng som förfaller eller inte möjlighet att omsätta dina poäng till flygresor så kan hotellbokningar vara en bra användning.

Låt Chatflights omsätta dina hårt förvärvade poäng till oförglömliga drömresor. Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag – Vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg